Hajko Mas

Mas: Neće se sve promijeniti pod Bajdenom, mnogo će biti bolje

BERLIN - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je danas da se neće baš sve promijeniti pod izabranim američkim predsjednikom Džoom Bajdenom, ali da će mnogo toga biti bolje.

Njemačka: Prije ili kasnije "Sjeverni tok 2" će biti izgrađen

Šef diplomatije Njemačke Hajko Mas izjavio je da će prije ili kasnije gasovod "Sjeverni tok 2" biti u potpunosti izgrađen.

Zaharova uputila šest pitanja Berlinu o Navaljnom

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je nekoliko pitanja šefu njemačke diplomatije Hajku Masu povodom odugovlačenja da se informacije o stanju Alekseja Navaljnog predaju Moskvi.

Berlin će biti spreman da uvede sankcije Moskvi zbog Navaljnog

BERLIN - Njemačka će biti spremna da uvede diplomatske sankcije Rusiji ukoliko zaključi da su ruske državne agencije odgovorne za trovanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, izjavio je njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

Mas ide u Srbiju

BRISEL - Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas ocijenio je danas da je dobro što je došlo do nastavka dijaloga Beograda i Prištine i najavio svoju posjetu Srbiji i Kosovu.

Mas: Dovršićemo projekat ujedinjene Evrope

BERLIN - Ministar spoljnih poslova Njemačke Hajko Mas apelovao je na evropske zemlje da se ujedine u suočavanju sa globalnim izazovima, kao što su klimatske promjene i migracije.

DW: Kvar na avionu njemačke vlade, ministar morao preći u rezervni

BON - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas morao je zbog kvara na avionu da se prebaci u rezervni avion za Njujork, što je još jedan u seriji problema sa flotom njemačke vlade koja je pod ingerencijom Bundesvera.

Mas: Niko ne može zaustaviti "Sjeverni tok 2"

BERLIN - Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas rekao je da "niko ne može zaustaviti" projekat "Sjeverni tok 2", ističući da iako američke sankcije mogu da prisile njemačke kompanije da odustanu, Rusija je sasvim sposobna da nastavi posao sama.

Mas u Aušvic-Birkenau: Da sjećanja na zločin ostanu živa

VARŠAVA - Njemački ministar spoljih poslova Hajko Mas posjetio je nekadašnji njemački logor smrti Aušvic-Birkenau i tim gestom poručio da će "sjećanja na te nevjerovatne zločine koja je njegova nacija počinila prije sedamdeset godina zauvijek ostati živa".

Najčitanije