Hajnc Kristijan Štrahe

Rasplet afere "Ibica", novih pet minuta videa, Štrahe govorio istinu

BEČ - Novih pet minuta videa u vezi sa aferom "Ibica", čiji transkript se pojavio danas u javnosti, rasterećuje nekadašnjeg vicekancelara i bivšeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijana Štrahea.

Štrahe i Gudenus pred parlamentom negirali krivicu za "Ibicu"

BEČ - Istražni odbor austrijskog parlamenta za korupcionašku aferu "Ibica" počeo je rad maratonskom sjednicom na kojoj su saslušani glavni akteri afere, nekadašnji austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe i bivši šef poslaničke grupe Slobodarske partije Austrije Johan Gudenus.

Štrahe se danas vraća u politiku?

BEČ - Bivši lider Slobodarske partije Austrije (FPO) i nekadašnji vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je u maju zbog korupcionaške afere "Ibica" bio prinuđen da podnese ostavku na sve političke funkcije, danas će se vratiti na političku scenu govorom na skupu "Saveza za Austriju" (DAO).

Kristijan Štrahe boravio u Beogradu, sreo sa Srđanom Đokovićem

BEČ - Bivši austrijski vicekancelar i ministar sporta Hajnc Kristijan Štrahe boravio je nedavno u Beogradu, gdje se slikao s ocjem najboljeg tenisera Novaka Ðokovića, Srđanom Ðokovićem.

Nova afera: Štrahe godinama primao torbe pune keša

Bivši austrijski vicekancelar i nekadašnji lider FPO Hajnc Kristijan Štrahe dobijao je kofere pune evra, pišu njemački mediji koji su otkrili aferu Ibica.

Prva saznanja u aferi "Ibica": Iza rušenja Štrahea ne stoji kriminalna organizacija

BEČ - Iza afere "Ibica" ne stoji nikakva kriminalna organizacija, a ni obavještajna služba, u to su sigurni članovi istražnog tima koji je uspio da skupi dosta saznanja o pozadini video materijala koji je "srušio" kako nekadašnjeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahea, tako i indirektno austrijsku vladu kancelara Sebastijana Kurca.

Afera koja je srušila austrijsku vladu: Uhapšena osoba bh. porijekla

BEČ - Austrijska policija sprovela je pretrese više stanova i uhapsila osobe, među kojima i jedna bosanskohercegovačkog, te jedna srpskog porijekla, u vezi sa aferom "Ibica", usljed koje je "pala" vlada Narodne partije Austrije (OVP) i Slobodarske partije (FPO) pod kancelarom Sebastijanom Kurcom.

Kompjuteraš bi mogao otkriti pozadinu Štraheovog pada?

BEČ - Specijalno uspostavljen istražni tim "Ibica" obišao je jednog važnog svjedoka u korupcionaškoj aferi koja je koštala političke karijere doskorašnjeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahe, a koji bi mogao otkriti ko stoji iza video snimaka sa Ibice.

FPO suspendovala Štrahea

BEČ - Predsjedništvo Slobodarske partije Austrije (FPO) suspendovalo je doskorašnjeg lidera te stranke Hajnc Kristijana Štrahea i najavilo da će ga isključiti iz članstva, ako se dokaže njegova krivica u aferi oko korišćenja partijskog novca u privatne svrhe.

Štrahe se povlači iz politike do rasvjetljenja afere Ibica

BEČ - Glavni akter afere Ibica, doskorašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc Kristijan Štrahe preduhitrio je danas partijske kolege i izglednu odluku stranke da ga suspenduje saopštenjem da zamrzava svoje članstvo.

Najčitanije