Hajnc Kristijan Štrahe

Prva saznanja u aferi "Ibica": Iza rušenja Štrahea ne stoji kriminalna organizacija

BEČ - Iza afere "Ibica" ne stoji nikakva kriminalna organizacija, a ni obavještajna služba, u to su sigurni članovi istražnog tima koji je uspio da skupi dosta saznanja o pozadini video materijala koji je "srušio" kako nekadašnjeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahea, tako i indirektno austrijsku vladu kancelara Sebastijana Kurca.

Afera koja je srušila austrijsku vladu: Uhapšena osoba bh. porijekla

BEČ - Austrijska policija sprovela je pretrese više stanova i uhapsila osobe, među kojima i jedna bosanskohercegovačkog, te jedna srpskog porijekla, u vezi sa aferom "Ibica", usljed koje je "pala" vlada Narodne partije Austrije (OVP) i Slobodarske partije (FPO) pod kancelarom Sebastijanom Kurcom.

Kompjuteraš bi mogao otkriti pozadinu Štraheovog pada?

BEČ - Specijalno uspostavljen istražni tim "Ibica" obišao je jednog važnog svjedoka u korupcionaškoj aferi koja je koštala političke karijere doskorašnjeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahe, a koji bi mogao otkriti ko stoji iza video snimaka sa Ibice.

FPO suspendovala Štrahea

BEČ - Predsjedništvo Slobodarske partije Austrije (FPO) suspendovalo je doskorašnjeg lidera te stranke Hajnc Kristijana Štrahea i najavilo da će ga isključiti iz članstva, ako se dokaže njegova krivica u aferi oko korišćenja partijskog novca u privatne svrhe.

Štrahe se povlači iz politike do rasvjetljenja afere Ibica

BEČ - Glavni akter afere Ibica, doskorašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc Kristijan Štrahe preduhitrio je danas partijske kolege i izglednu odluku stranke da ga suspenduje saopštenjem da zamrzava svoje članstvo.

Štraheu u partiji prijete suspendovanjem

BEČ - Loš rezultat na prijevremenim izborima u Austriji izazvao je buru u Slobodarskoj partiji Austrije (FPO), u kojoj se zahtijeva suspendovanje doskorašnjeg lidera Hajnc-Kristijana Štrahea, kojem se pripisuje krivica za gubitak na glasanju.

Predstavljena knjiga o aferi Ibica: "Nećaka" ruskog oligarha tvrdi da nije dobila novac

MINHEN - U Minhenu je danas predstavljena knjiga "Ibica video" o aferi koja je dovela do pada bivšeg austrijskog vicekancelara i bivšeg predsjednika Slobodarske partije Austrije (FPO) Kristijana Štrahea zbog namjere zvaničnika te desničko-populističke stranke da sklope opsežne medijske poslove s navodnim ruskim ulagačima.

Afera "Ibica": Koja je bila uloga Tajanine drugarice?

BEČ - Tužba Johana Gudenusa, doskorašnjeg drugog čovjeka u Slobodarskoj partiji Austrije (FPO), protiv lica koja stoje iza izrade video snimaka sa Ibice zbog čega je FPO izletjela iz vlade i izazvala krizu u državi, otvorila je novo pitanje - koju ulogu u svemu je imala i prijateljica Gudenusove supruge Tajane.

Pretresani stanovi Štrahea i Gudenusa

BEČ - Državno tužilaštvo za borbu protiv korupcije naložilo je pretres stanova nekadašnjeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahea i njegove dotadašnje "desne ruke" Johana Gudenusa, a u vezi s imenovanjem članova rukovodstva u kompaniji "Kazinos Austrija".

Štrahe bio meta atentata?

BEČ - Austrijsko tužilaštvo trenutno sprovodi istragu u vezi s mogućim atentatom auto-bombom na bivšeg austrijskog vicekancelara Hajnc Kristijana Štrahea.

Najčitanije