Hajnc Kristijan Štrahe

FPO suspendovala Štrahea

BEČ - Predsjedništvo Slobodarske partije Austrije (FPO) suspendovalo je doskorašnjeg lidera te stranke Hajnc Kristijana Štrahea i najavilo da će ga isključiti iz članstva, ako se dokaže njegova krivica u aferi oko korišćenja partijskog novca u privatne svrhe.

Štrahe se povlači iz politike do rasvjetljenja afere Ibica

BEČ - Glavni akter afere Ibica, doskorašnji vicekancelar i lider Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc Kristijan Štrahe preduhitrio je danas partijske kolege i izglednu odluku stranke da ga suspenduje saopštenjem da zamrzava svoje članstvo.

Štraheu u partiji prijete suspendovanjem

BEČ - Loš rezultat na prijevremenim izborima u Austriji izazvao je buru u Slobodarskoj partiji Austrije (FPO), u kojoj se zahtijeva suspendovanje doskorašnjeg lidera Hajnc-Kristijana Štrahea, kojem se pripisuje krivica za gubitak na glasanju.

Predstavljena knjiga o aferi Ibica: "Nećaka" ruskog oligarha tvrdi da nije dobila novac

MINHEN - U Minhenu je danas predstavljena knjiga "Ibica video" o aferi koja je dovela do pada bivšeg austrijskog vicekancelara i bivšeg predsjednika Slobodarske partije Austrije (FPO) Kristijana Štrahea zbog namjere zvaničnika te desničko-populističke stranke da sklope opsežne medijske poslove s navodnim ruskim ulagačima.

Afera "Ibica": Koja je bila uloga Tajanine drugarice?

BEČ - Tužba Johana Gudenusa, doskorašnjeg drugog čovjeka u Slobodarskoj partiji Austrije (FPO), protiv lica koja stoje iza izrade video snimaka sa Ibice zbog čega je FPO izletjela iz vlade i izazvala krizu u državi, otvorila je novo pitanje - koju ulogu u svemu je imala i prijateljica Gudenusove supruge Tajane.

Pretresani stanovi Štrahea i Gudenusa

BEČ - Državno tužilaštvo za borbu protiv korupcije naložilo je pretres stanova nekadašnjeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahea i njegove dotadašnje "desne ruke" Johana Gudenusa, a u vezi s imenovanjem članova rukovodstva u kompaniji "Kazinos Austrija".

Štrahe bio meta atentata?

BEČ - Austrijsko tužilaštvo trenutno sprovodi istragu u vezi s mogućim atentatom auto-bombom na bivšeg austrijskog vicekancelara Hajnc Kristijana Štrahea.

Kurc: Štraheu ne bih savjetovao da se vrati u politiku

BEČ - Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc rekao je danas da svom nekadašnjem koalicionom kolegi Hajnc-Kristijanu Štraheu, poslije "afere Ibica", ne bi savjetovao povratak u politiku.

Štrahe odustao od mandata u Evropskom parlamentu

BEČ - Doskorašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe, koji je bio prinuđen da podnese ostavku na političke funkcije zbog afere oko video snimaka od prije dvije godine na kojima se vidi kako jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nudi državne poslove za finansijsku podršku njegovoj strani, odustao je od osvojenog mandata u Evrospkom parlamentu.

Štraheu kandidatura u Beču

BEČ - Doskorašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) i vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe, koji je "pao" zbog afere oko navodne nećake jednog ruskog milijardera kojoj je nudio državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku njegovoj stranci, još nije odlučio da li će prihvatiti osvojeni mandat u Evropskom parlamentu, a od stranke dobija ponude koje treba da ga navedu da ne ode u Brisel i Strazbur.

Najčitanije