Hakeri

CIA: Elitni hakeri su nam ukrali 24 terabajta informacija

CIA, najpoznatija američka obavještajna agencija, suočena je sa jednim od najvećih skandala - elitna hakerska grupa ove agencije je "pokradena", odnosno neko je ukrao, kako se procjenjuje, 34 terabajta informacija, odnosno 2,2 milijarde stranica teksta.

Hakeri napali Australiju, premijer kaže da zna iz koje države

KANBERA - Vlada Australije i njene državne institucije već nekoliko mjeseci su bile meta sofisticiranog hakerskog napada, rekao je premijer Skot Morison.

Hakeri napadaju britanski zdravstveni sistem

Britanski zdravstveni sistem je stavljen pod ozbiljno opterećenje tokom pandemije COVID-19 virusa.

Aplikacije za praćenje zaraženih se već iskorištavaju za prevare

Stručnjaci za sigurnost pozivaju na poseban oprez prilikom otvaranja bilo kakvih linkova povezanih s virusom korona.

U pozadini pandemije je i epidemija hakerskih upada

Aktivnost hakera protiv kompanija u SAD i drugim zemljama je, prema posljednjim analizama, više nego udvostručena jer "digitalni lopovi" iskorištavaju oslabljene bezbjednosne mjere pošto ljudi rade od kuća, saopštili su danas istraživači.

"Hakeri-lovci" napadaju obične hakere

Hakeri se sve više nalaze na udaru novih specijalizovanih hakerskih grupa koje upadaju u njihove kompjutere i otimaju im podatke - navodi "Sajberison", kompanija za kompjutersku bezbjednost.

Lozinke koje hakeri prve probaju: Da li koristite neku?

Evo još jednog dokaza da je upotreba slabih lozinki loša ideja: to je prva stvar koju hakeri probiju kada pokušaju da preuzmu neki uređaj.

Više od milijardu Android uređaja ugroženo od hakerskih napada

Više od milijardu Android telefona i tablet računara u svijetu ugroženo je od potencijalnog napada hakera, javljaju svjetski mediji.

Hakeri zaključali informacioni sistem Novog Sada, traže otkup

NOVI SAD - Informacioni sistemi gradske uprave Novog Sada i nekoliko gradskih preduzeća hakovani su tokom vikenda, a hakeri traže otkupninu u bitkoin valute da bi otključali sisteme.

Na stranici Ministarstva finansija i trezora objavljen grb UČK i poruka

SARAJEVO - Veb stranica Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministara jutros je hakovana, a albanska grupa hakera postavila je grb OVK, zastavu Albanije i poruke protiv Srbije, saznaje Srna.

Najčitanije