Hakeri

Privedeno šest hakera u Rusiji

MOSKVA - Sud u Moskvi priveo je danas na dva mjeseca šest osumnjičenih članova kriminalne hakerske grupe "Rivil" zbog nelegalnih novčanih transakcija.

Veliki hakerski napad na ukrajinska ministartva i agencije

KIJEV - Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su u velikom hakerskom napadu koji se dogodio noćas oboreni veb sajtovi nekoliko ministarstva i više drugih vladinih agencija.

Meta tuži hakere

Kompanija Meta Platforms, u čijem je vlasništvu Facebook, objavila je da je da je podnijela tužbu protiv hakera.

Hakeri upali u elektronsku poštu FBI

Hakeri su kompromitovali sistem elektronske pošte američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) i poslali desetine hiljada poruka sa upozorenjem na mogući sajber napad, objavili su ova agencija i bezbjednosni stručnjaci.

Policija u USK upozorila na internet prevare

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona upozorilo je na više prijava krivičnih djela koja su okarakterisana kao računalna prevara, a izvršena su putem telefona ili društvenih mreža.

Hakeri došli do privatnih adresa njemačkih političara

BERLIN - Usljed napada na službu njemačke vojske koja se bavi prevozom poslanika, hakeri su uspjeli da dođu do privatnih adresa političara.

Kako zarađuju hakeri: Mlađa šifra skuplja na sajber tržištu kriminala

Hakerski napadi traju godinama, a sada će vam biti jasno i zašto sa sve češćom promenom lozinke postajemo bolja meta napada sajber kriminalaca.

Mediji: Ruski hakeri ukrali tajne dokumente SAD i VB

Tajne trgovinske dokumente Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije koji su procureli uoči izbora u Britaniji 2019. ukrali su sumnjivi ruski hakeri sa emaila bivšeg ministra trgovine Liama Foksa, izjavila su za Reuters dva neimenovana izvora koja su direktno upoznata sa tim pitanjem.

Twitter: Hakeri napali 130 naloga, preuzeli kontrolu nad 45

Kompanija Twitter saopštila je danas da se na meti nedavnog hakerskog napada našlo 130 naloga na toj društvenoj mreži, a da su nepoznati napadači uspjeli da preuzmu kontrolu nad 45 naloga, sa kojih su potom, pokušavajući da prevare druge korisnike Twittera, pozivali na vršenje transakcija u kriptovaluti "bitkoin".

CIA: Elitni hakeri su nam ukrali 24 terabajta informacija

CIA, najpoznatija američka obavještajna agencija, suočena je sa jednim od najvećih skandala - elitna hakerska grupa ove agencije je "pokradena", odnosno neko je ukrao, kako se procjenjuje, 34 terabajta informacija, odnosno 2,2 milijarde stranica teksta.

Najčitanije