Hakeri

Otkriveni pokušaji hakerskih napada na rusku infrastrukturu

​MOSKVA - Moskva je otkrila pokušaje hakerskih upada iz SAD na infrastrukturu u Rusiji, javili su danas ruski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore.

Hakeri prekinuli emitovanje takmičenja za "Pjesmu Evrovizije"

TEL AVIV - Gledaoci takmičenja za "Pjesmu Evrovizije" u krugu od 1,2 kilometra oko mjesta održavanja manifestacije u Tel Avivu upozoreni su tokom prve polufinalne večeri da potraže sklonište od neizbježnog raketnog udara, javio je izraelski list "Harec".

Registar zaposlenih u javnom sektoru KS na meti hakera

SARAJEVO - Nakon što je zvanično predstavljen Registar zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo, a koji je izazvao veliko interesovanje javnosti, iz Kancelarije za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo kažu da su zabilježili nekoliko hakerskih napada na ovu web-stranicu.

Nakon hapšenja Asanža hakeri napali Ekvador 40 miliona puta

Zamjenik ministra za informacione i komunikacione tehnologije Ekvadora Patrisio Real saopštio je da je došlo do 40 miliona sajber-napada čije mete su bili sajtovi državnih ustanova te zemlje, nakon hapšenja osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, javlja AFP.

Od hapšenja Asanža udvostručen broj hakerskih napada u Ekvadoru

Broj pokušaja hakerskih upada u sisteme ekvadorskih državnih institucija udvostručen je od prošle sedmice kada je ukinut azil osnivaču WikiLeaksa Džulijanu Asanžu, izjavio je danas zamjenik ministra za telekomunikacije Ekvadora Patrisio Real.

Ukradene šifre za 773 miliona e-mail naloga

Sigurnosni stručnjak Troj Hant objavio je kako je "neko nepoznat" nepoznat ukrao čak 773 miliona e-mail adresa s pripadajućim šiframa te ih dao na raspolaganje hakerima.

Hakeri ukrali milione podataka njemačkih političara i poznatih

BERLIN - Nepoznati hakeri ukrali su milione podataka njemačkih političara, novinara i poznatih ličnosti, prenosi njemački dnevnik „Bild“ ističući da je ovo možda najveći hakerski napad u dosadašnjoj istoriji Njemačke.

Portal SRNE izložen hakerskom napadu

BIJELJINA - Portal Novinske agencije Republike Srpske - SRNA od jutros je izložen napadu hakera.

Hakerski napad u SAD prekinuo štampanje novina

​Hakeri su izveli napad na štampariju u Sjedinjenim Američkim Državama prekinuvši štampanje nekoliko američkih listova i izazivajući kašnjenja u njihovoj distribuciji, javila je agencija AP pozivajući se na izvore.

Njemačke kompanije na udaru kineskih hakera

BERLIN - Njemačka Savezna kancelarija za informativnu bezbjednost (BSI) upozorila je nekoliko njemačkih kompanija da su meta kineskih hakerskih upada, piše danas list "Süddeutsche zeitung".

Najčitanije