Hakeri

Univerziteti na meti hakera: Kradu akademsku literaturu za iranske škole

Na meti iranskih hakera u posljednjih nekoliko mjeseci bili su univerziteti u Evropi, SAD i Australiji, otkrila je konsultantska firma "Prajsvoters Kuper" .

Kako sve hakeri prazne bankovne račune i kako se zaštititi?

U samo par koraka, hakeri mogu “provaliti” u naloge internet-bankarstva i veoma brzo “isprazniti” račune. Sve banke koje nude internet usluge napadnute su od hakera koji ispituju slabe ili default korišćene lozinke, upozorava stručnjak za internet bezbjednost Danilo Cvjetićanin.

Hakeri sa računa firmi u Tešnju skinuli više stotina hiljada maraka

TEŠANJ - Nekolicina tešanjskih kompanija u zadnjih nekoliko dana bila je na meti hakerskih napada, prenosi tešanjski ZOS Radio.

Nezaustavljiv hakerski napad na austrijsko ministarstvo

BEČ - Hakerski napad na Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, koji je počeo početkom godine, i dalje traje.

Hakeri napali najveću austrijsku novinsku agenciju APA

​BEČ - Dok se još traže vinovnici nedavnog sajber napada na Ministarstvo inostranih poslova Austrije, objavljena je informacija da je i najveća novinska agencija Austrije APA bila meta hakera.

Iranski hakeri oborili stranicu državne agencije

VAŠINGTON - Grupa hakera koji tvrde da su iz Irana na stranici američke državne agencije objavili su proiransku poruku.

Privrednicima iz Bijeljine hakeri pokrali 200.000 KM

BIJELJINA - Na području Policijske uprave Bijeljina pet privrednika koji posluju sa inostranstvom prijavilo je ukupnu štetu od 200.000 KM koje su hakeri preusmjerili na račune u zemljama Afrike, Azije i bivšeg SSSR-a, rekao je danas načelnik ove uprave Žarko Ćosić.

Ruski hakeri "maskirali" se u Irance i napali 20-tak zemalja?

LONDON - Ruski hakeri iskoristili su iransku operaciju sajber-špijunaže i napali vladine i industrijske organizacije u dvadesetak zemalja, tvrde zvaničnici SAD i VB.

Hakeri upali u sistem partije Sebastijana Kurca

​BEČ - Iz centrale Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijana Kurca, tokom hakerskog napada koji je nedavno otkriven, za sada nepoznati hakeri ukrali su ogromnu količinu podataka koje datiraju od devedesetih godina do danas.

Priveden osumnjičeni za hakerski napad u Bugarskoj

Bugarska policija privela je osumnjičenog za hakerski napad na državnu agenciju za prihode i curenje ličnih i finansijskih podataka nekoliko miliona ljudi, izjavila je danas portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

Najčitanije