Hakerski napad

Hakeri napali Australiju, premijer kaže da zna iz koje države

KANBERA - Vlada Australije i njene državne institucije već nekoliko mjeseci su bile meta sofisticiranog hakerskog napada, rekao je premijer Skot Morison.

Sveučilište u Mostaru podnijelo krivičnu prijavu zbog hakerskih napada

MOSTAR - Sveučilište u Mostaru (SUM) podnijelo je krivičnu prijavu Tužiilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona protiv nepoznatog počinioca ili više njih zbog kontinuiranih kibernetičkih napada na sisteme za nastavu na daljinu.

Hakerski napad na INA uticao i na Energopetrol

SARAJEVO - Hakerski napad na hrvatsku INA Grupu koji je počeo prije tri dana uticao je i na mrežu benzinskih stanica Energopetrola u Bosni i Hercegovini.

Nezaustavljiv hakerski napad na austrijsko ministarstvo

BEČ - Hakerski napad na Ministarstvo spoljnih poslova Austrije, koji je počeo početkom godine, i dalje traje.

Haos pred izbore za EP: Krenuli hakerski napadi

BEČ - Hakerski napad na računarske sisteme grada Beča izazvao je haos pri izdavanju glasačkih listića za predstojeće izbore za Evropski parlament.

Registar zaposlenih u javnom sektoru KS na meti hakera

SARAJEVO - Nakon što je zvanično predstavljen Registar zaposlenih u javnom sektoru na području Kantona Sarajevo, a koji je izazvao veliko interesovanje javnosti, iz Kancelarije za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo kažu da su zabilježili nekoliko hakerskih napada na ovu web-stranicu.

Nakon hapšenja Asanža hakeri napali Ekvador 40 miliona puta

Zamjenik ministra za informacione i komunikacione tehnologije Ekvadora Patrisio Real saopštio je da je došlo do 40 miliona sajber-napada čije mete su bili sajtovi državnih ustanova te zemlje, nakon hapšenja osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža, javlja AFP.

Uhapšen trenutno najtraženiji čovjek u Njemačkoj

Njemačke vlasti navode da je pritvoren osumnjičeni za hakerski slučaj koji rezultirao objavljivanjem na internetu privatnih informacija političara i poznatih.

Priština optužila BiH i Srbiju za hakerske napade

PRIŠTINA - Prištinski mediji su danas izvijestili o navodno najvećem sajber-napadu na prištinske institucije za koje se tvrdi da su došli iz Srbije, BiH i dijela Makedonije.

Hakerski napad na Ministarstvo spoljnih poslova

BRATISLAVA - Slovački premijer Peter Pelegrini izjavio je da su hakeri iz inostranstva napali Mnistarstvo spoljnih poslova i pokušali da ukradu podatke i dokumente iz kompjuterske mreže.

Najčitanije