Hamas

Hamas upozorava Izrael: Rat je neizbježan

GAZA - Hamas je upozorio Izrael da je još jedan rat neizbježan ako se ne okonča okupacija Palestine i ne riješi teška humanitarna kriza u Gazi.

Sastanak šefa obavještajne službe Egipta i lidera Hamasa

GAZA - Šef egipatske obavještajne službe Abas Kamel sastao se danas u Gazi s čelnicima Hamasa u pokušaju da ojača primirje između te palestinske militantne grupe i Izraela, i razgovara o planovima obnove nakon nedavnih neprijateljstava, rekli su egipatski i palestinski zvaničnici.

Hiljade demonstranata u Tel Avivu traže suživot Jevreja i Arapa

TEL AVIV - Hiljade demonstranata izašle su sinoć na ulice Tel Aviva tražeći suživot Jevreja i Arapa.

Vođa Hamasa proglasio pobjedu u sukobima s Izraelom

JERUSALIM - Vođa palestinskog ekstremističkog Hamasa Ismail Hanije proglasio je pobjedu u nedavnim neprijateljstvima s Izraelom i poručio da će to imati veći uticaj na odnos regiona s jevrejskom državom.

Nove varnice u Jerusalimu: Sukob policije i demonstranata kod Al Akse

JERUSALIM - Prekid vatre između Izraela i Hamasa za sada se održava, ali su u okolini džamije Al Aksa u Jerusalimu izbili sukobi između izraelske policije i Palestinaca.

Netanjahu: Promijenili smo jednačinu sa Hamasom

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je izraelska operacija u Gazi bila uspješna i da je nanijela štetu Hamasu.

Hezbolah: Istorijska pobjeda za Palestince

BEJRUT - Libanska organizacija Hezbolah je pozdravila "istorijsku pobjedu" Palestinaca nakon što je nastupio prekid vatre između Izraela i Hamasa, nakon 11 dana oružanog sukoba.

Pogledajte slavlje na ulicama zbog primirja Izraela i Hamasa

Na snagu stupilo primirje između Izraela i Hamasa koje je postignuto uz posredovanje Egipta.

Fon der Lajen: Izrael i Palestinci da održe mir

BRISEL - Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozdravila je danas primirje između Izraela i palestinskog Hamasa u Pojasu Gaze i apelovala na obe strane da nastave da rade u pravcu mira.

Bajden: Obnovićemo Gazu, ali bez saradnje sa Hamasom

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Džo Bajden je u četvrtak uveče obećao humanitarnu pomoć i rekonstrukciju uništenih objekta u Gazi, pozdravljajući sporazum o prekidu vatre između Izraela i palestinskog Hamasa nakon 11 dana borbe, ali je naglasio da u priču neće biti uključen Hamas.

Najčitanije