Hapšenja

Hapšenja nakon podmetanja požara u kladionicama

TRAVNIK - Uhapšene su tri osobe koje se dovode u vezu s podmetanjem požara u sedam kladionica u Gornjem Vakufu/Uskoplju, potvrdio je portparol MUP-a Srednjobosanskeog kantona (SBK) Hasan Hodžić.

Uhapšeni aktivisti Haradinajeve stranke zbog kovčega Kurtiju

PRIŠTINA - Nekoliko mlađih aktivista opozcione Alijanse za budućnost Kosova (ABK), bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, uhapšeno je zbog kovčega koji su donijeli jutros ispred zgrade prištinske vlade, kao simbol "sahrane obećanja" aktuelne vlasti, prenijela je prištinska Gazeta Expres.

Hapšenja u Španiji: Srbi osumnjičeni za prodaju dopinga za sportiste

MADRID - Španska policija saopštila je da je razbila grupu, u kojoj su i Srbi, a koja se 10 godina bavila nedozvoljenom prodajom doping sredstava za sportiste.

Policija Crne Gore: Uhapšeno 16 osoba, oduzeto oružje

PODGORICA - Crnogorska uprava policije potvrdila je da je danas uhapšeno 16 osoba, a da je pretres izvršen na 17 lokacija, među kojima su majka i brat od strica poslanika Demokrtskog fronta u crnogorskom parlamentu Milana Kneževića.

Detalji akcije "Lim2": Uhapšeno 19 osoba, pretresi na 24 lokacije

SARAJEVO - Devetnaest osoba je uhapšeno, a pretres je izvršen na 24 lokacije u Sarajevskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu, u sklopu akcije kodnog naziva "Lim 2" koju su jutros započeli pripadnici Federalne uprave policije po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, izjavila je glasnogovornica sarajevskog tužilaštva Azra Bavčić.

SIPA hapsila u Bratuncu i Sarajevu zbog krijumčarenja migranata

ISTOČNO SARAJEVO - Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Bratunca uhapsili su dvije osobe, a u Sarajevu jednu zbog krijumčarenja migranata.

Velika akcija FUP-a: Hapšenja i pretresi u Sarajevu i Konjicu

Pripadnici FUP-a po naredbi tužilaštava KS i HNK započeli su jutros veliku akciju razbijanja grupe koja se dovodi u vezu s prometom droga.

U toku velika akcija FUP-a, pretresi na 11 lokacija

SARAJEVO - Federalna uprava policije jutros je po nalogu Tužilaštva KS započela veliku operativnu akciju "Memori", a u toku su pretresi na 11 lokacija u Kantonu Sarajevo, Tuzlanskom kantonu i HNK.

Najviše novinara zatvoreno u Kini

NJUJORK - U Kini je zatvoreno najmanje 48 novinara tokom 2019. godine, više nego u bilo kojoj drugoj zemlji, čime je ova država prestigla Tursku kao najrepresivnija prema ovoj profesiji, navodi se u izvještaju Komiteta za zaštitu novinara.

SIPA uhapsila funkcionera Parlamenta FBiH i policajca zbog afere "lažne diplome"

BIHAĆ - U okviru nastavka akcije "Pero", koja je usmjerena na razbijanje organizovane grupe koja se bavila nezakonitim izdavanjem i prodajom diploma, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su danas predsjednika Kluba poslanika A-SDA u Skupštini USK Rasima Pajića i policijskog službenika iz Sektora kriminalističke policije u MUP-u USK Alagu Čauševića.

Najčitanije