Helikopter

Kina razvila prototip minijaturnog helikoptera

PEKING - Kina je razvila prototip minijaturnog helikoptera za nadzor u misijama na Marsu, nakon što je njihov robotski rover izvršio istorijsko slijetanje na Crveni planet prije nekoliko mjeseci.

Helikopter udario u dalekovod, Krško i okolina ostali bez struje

LJUBLJANA - Španski vojni helikopter udario je danas u dalekovod tokom vojne vježbe u Sloveniji, a Krško i okolina ostali su bez električne energije, prenose mediji.

Ruski helikopter pao u Kurski zaliv, ima mrtvih

Najmanje jedna osoba je poginula, a dvije su povrijeđene prilikom pada helikoptera KA-32 u Kurski zaliv u Rusiji, javljaju svjetski mediji.

Putin posthumno odlikovao posadu helikoptera Mi-24

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin posthumno je odlikovao Orednom hrabrosti posadu helikoptera Mi-24 koji su oborile snage Azerbejdžana u vazdušnom prostoru Jermenije.

Moskva: Ruski vojni helikopter oboren iznad Jermenije; Baku: Slučajno

MOSKVA - Ruski vojni helikopter Mi-24 oboren je danas oko 17 i 30 po moskovskom vremenu iznad Jermenije, kod mjesta Jeraš u blizini granice sa Azerbejdžanom.

Poginulo devet osoba u sudaru dva helikoptera u Avganistanu

KABUL - Ministarstvo odbrane Avganistana saopštilo je danas da su se dva avganistanska vojna helikoptera sudarila dok su prevozila ranjene vojnike iz južne provincije Helmand i tom prilikom je poginulo devet osoba.

Austrija kupuje italijanske helikoptere

Ministarstvo odbrane Austrije odlučilo je da nabavi 18 helikoptera iz Italije za potrebe vojske.

Žena se porodila u helikopteru

Žena koja je pozitivna na virus korona porodila se u helikopteru tokom leta ka Siciliji sa ostrva Lampeduza, saopštila je danas regionalna administracija Sicilije.

Helikopteri Mi-17V5 ojačali Ratno vazduhoplovstvo Srbije

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana značajno su snažniji u odnosu na prethodni period, čemu posebno doprinosi nabavka novih vazduhoplova. Među njima je i pet srednjih transportnih helikoptera Mi-17V5 iz Ruske Federacije, koji su u naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije ušli sa ugrađenim sistemom naoružanja i dodatnom opremom.

Okolić: Sudbina helikoptera, nabavljenih u Rusiji, poznata do Nove godine

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je danas Srni da bi do Nove godine trebalo da bude odlučeno da li će helikopteri Oružanih snaga "Mi", koji su nabavljeni iz Rusije, biti remontovani ili rashodovani.

Najčitanije