Helikopter

Putin posthumno odlikovao posadu helikoptera Mi-24

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin posthumno je odlikovao Orednom hrabrosti posadu helikoptera Mi-24 koji su oborile snage Azerbejdžana u vazdušnom prostoru Jermenije.

Moskva: Ruski vojni helikopter oboren iznad Jermenije; Baku: Slučajno

MOSKVA - Ruski vojni helikopter Mi-24 oboren je danas oko 17 i 30 po moskovskom vremenu iznad Jermenije, kod mjesta Jeraš u blizini granice sa Azerbejdžanom.

Poginulo devet osoba u sudaru dva helikoptera u Avganistanu

KABUL - Ministarstvo odbrane Avganistana saopštilo je danas da su se dva avganistanska vojna helikoptera sudarila dok su prevozila ranjene vojnike iz južne provincije Helmand i tom prilikom je poginulo devet osoba.

Austrija kupuje italijanske helikoptere

Ministarstvo odbrane Austrije odlučilo je da nabavi 18 helikoptera iz Italije za potrebe vojske.

Žena se porodila u helikopteru

Žena koja je pozitivna na virus korona porodila se u helikopteru tokom leta ka Siciliji sa ostrva Lampeduza, saopštila je danas regionalna administracija Sicilije.

Helikopteri Mi-17V5 ojačali Ratno vazduhoplovstvo Srbije

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana značajno su snažniji u odnosu na prethodni period, čemu posebno doprinosi nabavka novih vazduhoplova. Među njima je i pet srednjih transportnih helikoptera Mi-17V5 iz Ruske Federacije, koji su u naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije ušli sa ugrađenim sistemom naoružanja i dodatnom opremom.

Okolić: Sudbina helikoptera, nabavljenih u Rusiji, poznata do Nove godine

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je danas Srni da bi do Nove godine trebalo da bude odlučeno da li će helikopteri Oružanih snaga "Mi", koji su nabavljeni iz Rusije, biti remontovani ili rashodovani.

Ispresijecana vatrena linija, požar ne prijeti kućama

TREBINJE- Krakovi požara koji je prije dva dana buknuo u trebinjskom naselju Banjevci, pa se u krakovima proširio prema selima Necvijeće i Jasen, ispresijecani su na nekoliko mjesta zahvaljujući dejstvu helikoptera Helikoptersokg servisa RS koji je juče u predvečernjim časovima i jutros u nekoliko navrata gasio vatru.

"Erbasov" helikopter u slobodnom letu bez pilota

Prototip "Erbasovog" bespilotnog helikoptera VSR700 imao je prvi autonomni slobodan let. Testiranje je obavljeno u centru za testiranje dronova ja jugu Francuske, a let je trajao deset minuta.

Ruski helikopter Mi-28 - smrt koja dolazi iz mraka

2017. godine Rusi su predstavili svoje najnovije čedo Mi-28NЭ, koje je ponuđeno na svjetskoj pijaci naoružanja i borbene tehnike. Zahvaljujući izvanrednim borbenim karakteristikama, potvrđenim u praksi, ovaj helikopter ima sjajnu izvoznu perspektivu. U narednom tekstu obuhvaćene su najvažnije tačke koje čine ovaj helikopter tako specifičnim.

Najčitanije