Hemijski napad

Rusi upozoravaju: Počelo snimanje režiranog hemijskog napada u Idlibu

IDLIB - Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji saopštio je da je, prema informacijama stanovnika Idliba, tamo počelo snimanje namještene provokacije navodne primjene hemijskog oružja od strane sirijske vojske.

Bolton: Ako u Siriji opet bude hemijskog napada, slijedi mnogo snažniji odgovor

VAŠINGTON - Savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbjednost, Džon Bolton, izjavio je danas da su se SAD, Britanija i Francuska dogovorile o "mnogo snažnijem odgovoru", u poređenju s ranijim vazdušnim napadima, ukoliko sirijska vlada ponovo upotrebi hemijsko oružje.

Militanti pripremaju provokaciju, novi "hemijski napad"

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je danas da su militanti "Slobodne sirijske armije" donijeli kanistere sa hlorom u naselje u sirijskom Deir ez Zoru i da prepremaju još jedan "hemijski napad na civile".

U Francuskoj spriječen napad hemijskim otrovom

PARIZ - Francuske vlasti osujetile su mogući napad otrovnim gasom ricinom ili eksplozivom, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb.

SAD tvrde da Sirija ima još hemijskog oružja

VAŠINGTON - Pentagon je objavio da, iako nema naznaka da sirijska vlada priprema hemijski napad, sirijski predsjednik Bašar al Asad i dalje ima kapacitete za takve ograničene napade.

Rusi tvrde: U Guti pronađen hlor iz Njemačke i dimne bombe iz Solsberija

MOSKVA - Sirijska vojska pronašla je u Istočnoj Guti hlor i dimne bombe zapadne proizvodnje, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Nakon ruskih i zapadni mediji sumnjaju da je bilo hemijskog napada u Dumi?

DUMA - Televizija RT prenosi da su, nakon posjete novinara Dumi i razgovora s lokalnim stanovništvom, i vodeći mediji na Zapadu počeli da dovode u sumnju tezu o tome da se hemijski napad 7. aprila uopšte desio.

Dječak navodna žrtva hemijskog napada ispričao detalje sa snimanja?

DUMA - Sirijski dječak Hasan Dijab, koji je predstavljen kao žrtva hemijskog napada u Dumi, i koji se navodno pojavio u snimku "Bijelih šljemova", ispričao je detalje o snimanju.

Sirijska vojska: U Guti pronađena hemijska laboratorija terorista

DAMASK - Sirijski vojni izvor rekao je za da je "sirijska vojska danas pronašla jak dokaz da su militanti sa zapadnim sponzorima organizovali postavljanje videa navodnog hemijskog napada kako bi imali izgovor za napade na sirijsku vojsku i vladu".

Rusija: Imamo neoborive dokaze da nije bilo hemijskog napada u Siriji

MOSKVA - Rusija ima neoborive dokaze da incidenta sa korišćenjem hemijskog oružja u sirijskom gradu Dumi uopšte nije ni bilo, kao i da je za tu provokaciju odgovorna specijalna služba Velike Britanije, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Međunarodnoj organizaciji za hemijsko oružje Aleksandar Šulgin.

Najčitanije