Hemijski napad

Djeca povrijeđena u hemijskom napadu u vrtiću

PEKING - Više od 50 ljudi, uglavnom djece, povrijeđeno je kada je muškarac upao u vrtić na jugozapadu Kine i polio ih korozivnom tečnošću, saopštile su danas lokalne vlasti.

Rusija: U Siriji se spremaju novi hemijski napadi

MOSKVA - Pripadnici organizacije Hejat Tahrir el Šam aktivno povećavaju svoje snage u blizini kontakt-linije u zoni deeskalacije u Idlibu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Hemijski napad na Alep, povrijeđene 73 osobe

Nakon napada bojnim otrovima na sirijski grad Alep, 73 civila, među kojima četvoro djece, primilo je ljekarsku pomoć, saopštio je novinarima ljekar prijemnog odjeljenja gradske bolnice u Apelu Šervan Šeho.

Rusi upozoravaju: Počelo snimanje režiranog hemijskog napada u Idlibu

IDLIB - Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji saopštio je da je, prema informacijama stanovnika Idliba, tamo počelo snimanje namještene provokacije navodne primjene hemijskog oružja od strane sirijske vojske.

Bolton: Ako u Siriji opet bude hemijskog napada, slijedi mnogo snažniji odgovor

VAŠINGTON - Savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbjednost, Džon Bolton, izjavio je danas da su se SAD, Britanija i Francuska dogovorile o "mnogo snažnijem odgovoru", u poređenju s ranijim vazdušnim napadima, ukoliko sirijska vlada ponovo upotrebi hemijsko oružje.

Militanti pripremaju provokaciju, novi "hemijski napad"

MOSKVA - Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je danas da su militanti "Slobodne sirijske armije" donijeli kanistere sa hlorom u naselje u sirijskom Deir ez Zoru i da prepremaju još jedan "hemijski napad na civile".

U Francuskoj spriječen napad hemijskim otrovom

PARIZ - Francuske vlasti osujetile su mogući napad otrovnim gasom ricinom ili eksplozivom, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb.

SAD tvrde da Sirija ima još hemijskog oružja

VAŠINGTON - Pentagon je objavio da, iako nema naznaka da sirijska vlada priprema hemijski napad, sirijski predsjednik Bašar al Asad i dalje ima kapacitete za takve ograničene napade.

Rusi tvrde: U Guti pronađen hlor iz Njemačke i dimne bombe iz Solsberija

MOSKVA - Sirijska vojska pronašla je u Istočnoj Guti hlor i dimne bombe zapadne proizvodnje, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Nakon ruskih i zapadni mediji sumnjaju da je bilo hemijskog napada u Dumi?

DUMA - Televizija RT prenosi da su, nakon posjete novinara Dumi i razgovora s lokalnim stanovništvom, i vodeći mediji na Zapadu počeli da dovode u sumnju tezu o tome da se hemijski napad 7. aprila uopšte desio.

Najčitanije