Hemijsko oružje

Vikiliks: Izvještaj o hemijskom napadu u Siriji lažiran

Portal Vikiliks objavio je pismo jednog od članova misije Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) u Siriji šefu kabineta ove organizacije Robertu Fajervezeru. U poruci se napominje da njegove kolege iskrivljuju informacije o onome što se dogodilo u sirijskom gradu Duma 2018. godine.

EU uvodi sankcije protiv korišćenje hemijskog oružja

LUKSEMBURG - Savjet ministrara spoljnih poslova EU usvojio je novi režim restriktivnih mjera za suzbijanje upotrebe i širenja hemijskog oružja.

Nije pronađeno hemijsko oružje u sirijskom centru

MOSKVA - Organizacija za zabranu hemijskog oružja /OPCV/ je potvrdila da nije pronađeno hemijsko oružje u centru za istraživanje "Barzeh" u sirijskoj prijestonici Damasku, uprkos tvrdnjama SAD o njegovom postojanju, izjavio je načelnik Generalštaba ruske vojske general-pukovnik Sergej Rudskoj.

Stejt department: Rusija i Sirija "čiste" mjesto napada

VAŠINGTON - SAD imaju vjerodostrojne informacije da Rusija i Sirija pokušavaju da "očiste" mjesto navodnog hemijskog napada u Dumi, dok istovremeno nastoje da odlože ulazak inspektora iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja, saopštila je portparolka Stejt departmenta Heder Nauert.

SAD tvrde da Sirija ima još hemijskog oružja

VAŠINGTON - Pentagon je objavio da, iako nema naznaka da sirijska vlada priprema hemijski napad, sirijski predsjednik Bašar al Asad i dalje ima kapacitete za takve ograničene napade.

Rusi tvrde: U Guti pronađen hlor iz Njemačke i dimne bombe iz Solsberija

MOSKVA - Sirijska vojska pronašla je u Istočnoj Guti hlor i dimne bombe zapadne proizvodnje, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ruska vojska pronašla hemijsko oružje koje pripada pobunjenicima?

DAMASK - Ruska vojska je pronašla zalihe hemijskog oružja koje pripadaju pobunjenicima u sirijskom gradu Duma koji je bio meta hemijskog napada, prenijeli su ruski mediji.

Objavljeni nalazi: Hemijsko oružje korišteno u Siriji

VAŠINGTON - Američki zvaničnici dobili su uzorke krvi i urina žrtava hemijskog napada u Siriji, koji su pokazali napada hemijskim oružjem u Dumi bilo, prenosi TV MSNBC.

Ruski stručnjaci nisu pronašli tragove hemijskog oružja u Dumi

MOSKVA - Ruski stručnjaci koje je Ministarstvo odbrane Rusije poslalo da istraži navodnu upotrebu hemijskog oružja u sirijskoj Dumi nisu pronašli tragove trovanja hlorom ili sarinom, prenijeli su ruski mediji.

Lavrov: Upozorili smo na provokaciju

MOSKVA - Ruska vojska u Siriji je nekoliko puta upozorila na predstojeću ozbiljnu provokaciju s ciljem da Damask bude optužen za upotrebu hemijskog oružja.

Najčitanije