Hemijsko oružje

EU uvodi sankcije protiv korišćenje hemijskog oružja

LUKSEMBURG - Savjet ministrara spoljnih poslova EU usvojio je novi režim restriktivnih mjera za suzbijanje upotrebe i širenja hemijskog oružja.

Nije pronađeno hemijsko oružje u sirijskom centru

MOSKVA - Organizacija za zabranu hemijskog oružja /OPCV/ je potvrdila da nije pronađeno hemijsko oružje u centru za istraživanje "Barzeh" u sirijskoj prijestonici Damasku, uprkos tvrdnjama SAD o njegovom postojanju, izjavio je načelnik Generalštaba ruske vojske general-pukovnik Sergej Rudskoj.

Stejt department: Rusija i Sirija "čiste" mjesto napada

VAŠINGTON - SAD imaju vjerodostrojne informacije da Rusija i Sirija pokušavaju da "očiste" mjesto navodnog hemijskog napada u Dumi, dok istovremeno nastoje da odlože ulazak inspektora iz Organizacije za zabranu hemijskog oružja, saopštila je portparolka Stejt departmenta Heder Nauert.

SAD tvrde da Sirija ima još hemijskog oružja

VAŠINGTON - Pentagon je objavio da, iako nema naznaka da sirijska vlada priprema hemijski napad, sirijski predsjednik Bašar al Asad i dalje ima kapacitete za takve ograničene napade.

Rusi tvrde: U Guti pronađen hlor iz Njemačke i dimne bombe iz Solsberija

MOSKVA - Sirijska vojska pronašla je u Istočnoj Guti hlor i dimne bombe zapadne proizvodnje, saopštila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ruska vojska pronašla hemijsko oružje koje pripada pobunjenicima?

DAMASK - Ruska vojska je pronašla zalihe hemijskog oružja koje pripadaju pobunjenicima u sirijskom gradu Duma koji je bio meta hemijskog napada, prenijeli su ruski mediji.

Objavljeni nalazi: Hemijsko oružje korišteno u Siriji

VAŠINGTON - Američki zvaničnici dobili su uzorke krvi i urina žrtava hemijskog napada u Siriji, koji su pokazali napada hemijskim oružjem u Dumi bilo, prenosi TV MSNBC.

Ruski stručnjaci nisu pronašli tragove hemijskog oružja u Dumi

MOSKVA - Ruski stručnjaci koje je Ministarstvo odbrane Rusije poslalo da istraži navodnu upotrebu hemijskog oružja u sirijskoj Dumi nisu pronašli tragove trovanja hlorom ili sarinom, prenijeli su ruski mediji.

Lavrov: Upozorili smo na provokaciju

MOSKVA - Ruska vojska u Siriji je nekoliko puta upozorila na predstojeću ozbiljnu provokaciju s ciljem da Damask bude optužen za upotrebu hemijskog oružja.

Stejt department: Pjongjang koristio hemijsko oružje

VAŠINGTON - Američki Stejt department je danas saopštio da su SAD utvrdile da je Pjongjang koristio hemijsko oružje, očigledno pri tom ukazujući na ubistvo polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una koji je ubijen prošle godine.

Najčitanije