Hibrid

Naredni BMW M5 će imati hibridni pogonski sklop

Sljedeći BMW M5 trebalo bi da stigne 2024. godine i nova generacija doneće velike promjene po pitanju pogona.

Sama se puni - Mazda predstavila prvo potpuno hibridno vozilo

Mazda je predstavila prvo samopuneće potpuno hibridno vozilo mazda 2 hybrid, koje tokom usporavanja i pri kočenju pretvara energiju u struju i čuva je u bateriji.

Novi hibrid Nissan Qashqai e-Power skoro spreman za izlazak

Hibridna verzija nove generacije Qashqaija je najavljena još u februaru 2021. godine, tokom svjetske premijere dok je ova posebna modifikacija novajlije, snimljena kroz objektiv špijunskog fotografskog aparata tokom testiranja sprovedenog u južnoj Španiji.

U čemu je razlika između hibrida i priključnih hibrida

BEV, HEV, PHEV - skraćenice za električne automobile mogu biti zbunjujuće za one koji su tek zakoračili u svijet vozila na baterije.

Debitovao Audi A3 plug-in hibrid sa 204 "konja"

Audi je proširio ponudu A3 Sportback novom elektrifikovanom verzijom. Ovaj Audi A3 sa oznakom 40 TFSI e PHEV za pogon koristi 4-cilindarski 1.4-litarski turbo-benzinac koji isporučuje 150 konjskih snaga.

Aston Martin DBX i DB11 prelaze s benzinca V8 na hibridni model

Svijet se nezaustavljivo mijenja, a nikad nije bila snažnija borba za čišći okoliš koja skreće smjer razvoja i najprestižnijih proizvođača kao što je Aston Martin.

Krešu poreze za hibridna vozila u TK

TUZLA - Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici predložila je da se za hibridna putnička i teretna motorna vozila porez na imovinu utvrdi u iznosu 50 odsto od iznosa utvrđenog za vozila na dizel i benzinski pogon, a da se putnička i teretna motorna vozila na električni pogon oslobode plaćanja poreza na imovinu.

Vulin: Jedini hibrid koji stiže u Crnu Goru iz Srbije je kukuruz

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je danas crnogorskog kolegu da zbog dobrosusjedskih odnosa objasni kakve su to hibridne prijetnje stizale u Crnu Goru iz Srbije.

BMW ima novi hibrid: Idealan za grad

BMW je još u septembru elektrifikovao X1, a sada je isti tretman dobio i krosover X2. Srce hibridnog pogonskog sistema čini trocilindarski 1,5-litarski turbo-benzinac sa 125 KS i 220 Nm koji šalje snagu na prednju osovinu pomoću 6-brzinskog Steptronic automatskog mjenjača.

Toyota prodala preko milion vozila u Evropi - više od polovine hibridi

Tržišno učešće japanske grupacije na Starom kontinentu u 2019. poraslo je na 5,3 odsto.

Honda CR-V Hibrid u Evropu stiže početkom 2019. godine

Nakon što je potpuno nova Honda CR-V lansirana na tržište ovog ljeta sa benzinskim agregatom zapremine 1,5 litara sa trubo punjačem, vrijeme je da ovaj kompaktni krosover dobije i novi pogonski sklop.

Poznata snaga novog Ford Mustang Hibrida

Kompanija Ford je već najavila da će Mustang sa hibridnim pogonskim sklopom biti orijentisan na performanse poput modela sa V8 agregatom, a sada smo dobili informacije i koliku bi zapravo snagu mogao imati.

Naučnici stvorili hibrid čovjeka i ovce

Samo godinu dana nakon što se u javnosti pojavila vijest da je stvoren hibrid čovjeka i svinje, naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji uspjeli su da u laboratorijskim uslovima stvore hibrid ovce i čovjeka.

Norveška bilježi rekordnu prodaju hibridnih i električnih auta

OSLO - Automobili na hibridni i električni pogon činili su više od polovine novih registrovanih automobila u Norveškoj u 2017. godini, a ovom rekordu doprinijele su velike subvencije za kupovinu ovog tipa vozila, pokazuju danas objavljeni zvanični podaci.

Novi Ford Focus stiže 2018.

Četvrta generacija Focusa stiže 2018., a unosi suštinske promjene u karakter tog odličnog kompakta jer će imati novu platformu, motore s deaktivacijom cilindara, a snažan naglasak stavlja se na hibridni i električni pogon.

Najčitanije