Hidroelektrana

Novalić pozvao elektroprivrede u FBiH da kupe akcije u "HET" u RS

SARAJEVO - Nakon što je objavljeno da će Hidroelektrane na Trebišnjici izvršiti dokapitalizaciju emisijom akcija Fadil Novalić premijer Federacije BiH pozvao je elektroprivrede sa područja Federacije da se uključe u ovaj proces.

Đokić: Srpska nema namjeru da odustane od projekta "Gornji horizonti"

BANJALUKA - Republika Srpska nema namjeru da odustane od izgradnje sistema hidroelektrana "Gornji horizonti" Dabar, Nevesinje i Bileća u koji je do sada uložila 147 miliona KM, poručio je ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Milanović: Fokus "Hidroelektrana na Vrbasu" izgradnja HE Krupa i solarne elektrane

Aktuelni fokus preduzeća "Hidroelektrane na Vrbasu" je izgradnja HE Krupa, gdje smo već realizovali određen dio istraživačko-projektantskih aktivnosti i trenutno se nalazi u postupku obezbjeđenja koncesije, te izgradnja solarne elektrane na lokalitetu Ade polje, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Goran Milanović, direktor "Hidroelektrane na Vrbasu", povodom 40 godina postojanja ovog preduzeća.

Đokić: Ulaganja u 36 malih hidroelektrana 352 miliona KM

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da Srpska želi da korišćenje prirodnih resursa bude isključivo u funkciji njenog razvoja, navodeći da je do sada izgrađeno 29 malih hidroelektrana, u toku je izgradnja još sedam, a ukupna vrijednosti svih 36 objekata je 352 miliona KM.

U Višegradu održan protestni skup za očuvanje rijeka

VIŠEGRAD - Više stotina građana protestovalo je danas u Vardištu kod Višegrada protiv izgradnje mini-hidroelektrane Rzav.

Građani Višegrada na protestu protiv izgradnje mini-hidroelektrana

VIŠEGRAD - Više od 500 Višegrađana učestvovalo je danas u protestnoj šetnji čiji je cilj bio da se ukaže na štetnost izgradnje mini-hidroelektrana na rijeci Rzav.

Bjelica: Razgovaraću sa nadležnim o izgradnji mini hidroelektrane

SOKOLAC - Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica najavio je da će razgovarati sa predstavnicima svih nadležnih subjekata u Srpskoj kada bude zvanično obaviješten o dodijeli koncesije o izgradnji male hidroelektrane na rijeci Kaljina, uz napomenu da je stav lokalne uprave da ne dođe do narušavanja životne sredine.

Višković: "Bistrica" preuzeta da bi Kinezi završili projekat

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Rerpublike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Srpska kupila većinski udio u hidroelektrani "Bistrica" Foča od preduzeća "Kaldera" iz Laktaša kako bi realizaciju tog projekta nastavili kineski investitori sa kojima je potpisan ugovor.

10 tona smeća ispred HE Bočac

​BANJALUKA - Plastične flaše, dijelovi stabala i drugi otpad koji je Vrbas donio do Hidroelektrane Bočac šokirali su javnost, a do izlivanja smeća je došlo nakon što je zaštitna mreža Eko-centra Bočac pukla.

Prošlogodišnja proizvodnja jedna od najboljih

VIŠEGRAD - Hidroelektrane na Drini su u prošloj godini ostvarile proizvodnju od 1.153 gigavat časova električne energije, što spada u jednu od najboljih godišnjih proizvodnji u dosadašnjem radu preduzeća, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić.

Najčitanije