Hidroelektrana

Dobit "Hidroelektrana na Trebišnjici" šest miliona maraka

TREBINJE - Hidroelektrane na Trebišnjici (HET) ostvarile su oko 6.000.0000 KM dobiti u 2021. godini, navodi se u finansijskom izvještaju ovog preduzeća.

Novalić pozvao elektroprivrede u FBiH da kupe akcije u "HET" u RS

SARAJEVO - Nakon što je objavljeno da će Hidroelektrane na Trebišnjici izvršiti dokapitalizaciju emisijom akcija Fadil Novalić premijer Federacije BiH pozvao je elektroprivrede sa područja Federacije da se uključe u ovaj proces.

Đokić: Srpska nema namjeru da odustane od projekta "Gornji horizonti"

BANJALUKA - Republika Srpska nema namjeru da odustane od izgradnje sistema hidroelektrana "Gornji horizonti" Dabar, Nevesinje i Bileća u koji je do sada uložila 147 miliona KM, poručio je ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Milanović: Fokus "Hidroelektrana na Vrbasu" izgradnja HE Krupa i solarne elektrane

Aktuelni fokus preduzeća "Hidroelektrane na Vrbasu" je izgradnja HE Krupa, gdje smo već realizovali određen dio istraživačko-projektantskih aktivnosti i trenutno se nalazi u postupku obezbjeđenja koncesije, te izgradnja solarne elektrane na lokalitetu Ade polje, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Goran Milanović, direktor "Hidroelektrane na Vrbasu", povodom 40 godina postojanja ovog preduzeća.

Đokić: Ulaganja u 36 malih hidroelektrana 352 miliona KM

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da Srpska želi da korišćenje prirodnih resursa bude isključivo u funkciji njenog razvoja, navodeći da je do sada izgrađeno 29 malih hidroelektrana, u toku je izgradnja još sedam, a ukupna vrijednosti svih 36 objekata je 352 miliona KM.

U Višegradu održan protestni skup za očuvanje rijeka

VIŠEGRAD - Više stotina građana protestovalo je danas u Vardištu kod Višegrada protiv izgradnje mini-hidroelektrane Rzav.

Građani Višegrada na protestu protiv izgradnje mini-hidroelektrana

VIŠEGRAD - Više od 500 Višegrađana učestvovalo je danas u protestnoj šetnji čiji je cilj bio da se ukaže na štetnost izgradnje mini-hidroelektrana na rijeci Rzav.

Bjelica: Razgovaraću sa nadležnim o izgradnji mini hidroelektrane

SOKOLAC - Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica najavio je da će razgovarati sa predstavnicima svih nadležnih subjekata u Srpskoj kada bude zvanično obaviješten o dodijeli koncesije o izgradnji male hidroelektrane na rijeci Kaljina, uz napomenu da je stav lokalne uprave da ne dođe do narušavanja životne sredine.

Višković: "Bistrica" preuzeta da bi Kinezi završili projekat

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Rerpublike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Srpska kupila većinski udio u hidroelektrani "Bistrica" Foča od preduzeća "Kaldera" iz Laktaša kako bi realizaciju tog projekta nastavili kineski investitori sa kojima je potpisan ugovor.

10 tona smeća ispred HE Bočac

​BANJALUKA - Plastične flaše, dijelovi stabala i drugi otpad koji je Vrbas donio do Hidroelektrane Bočac šokirali su javnost, a do izlivanja smeća je došlo nakon što je zaštitna mreža Eko-centra Bočac pukla.

Prošlogodišnja proizvodnja jedna od najboljih

VIŠEGRAD - Hidroelektrane na Drini su u prošloj godini ostvarile proizvodnju od 1.153 gigavat časova električne energije, što spada u jednu od najboljih godišnjih proizvodnji u dosadašnjem radu preduzeća, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić.

Srpska raskinula sedam ugovora o izgradnji hidroelektrana

​BANJALUKA – Vlada Republike Srpske raskinula je sedam koncesija za izgradnju malih hidroelektrana (MHE), od kojih se najveći broj odnosi na MHE planirane na rijeci Vrbanji.

Prave muzej od stare hidroelektrane

Stara hidroelektrana Delibašino selo pretvara se u tehnički muzej energetike i u još jednu turističku destinaciju, ali još nema naznaka kada će konkretno taj muzej zaživjeti, rekli su u "Elektrokrajini" Banjaluka.

Potpisan ugovor o koncesiji: Šest godina do prvih kilovata sa Drine

BANJALUKA - "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) će za najkasnije šest godina izgraditi hidroelektrane Foča i Paunci na rijeci Drini u Foči, predviđeno je koncesionim ugovorom potpisanim danas u Banjaluci između Ministarstva energetike i rudarstva RS i ERS.

Obdukcijom utvrđeno da su se dva radnika hidroelektrane u Dubrovniku utopila

DUBROVNIK - Dva radnika Hidroelektrane "Plat" kod Dubrovnika, na kojoj je nedavno izbio požar, umrla su od utapanja, pokazala je obdukcija.

Najčitanije