Hidroksihlorokin

SZO: Remdesivir i hidroksihlorokin nisu efikasni u liječenju

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da lijekovi remdesivir, hidroksihlorokin, lopinavir/ritonavir i proizvodi interferona daju male ili nikakve rezultate u borbi protiv virusa COVID-19.

Tramp: Hidroksihlorokin ne koriste samo zbog moje sugestije

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp ponovo je stao u odbranu upotrebe lijeka hidroksihlorokina za borbu protiv virusa korona, čime se usprotivio mišljenju zvaničnika kriznog štaba.

Tramp i dalje vjeruje hidroksihlorokin

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp i dalje smatra da je lijek protiv malarije hidroksihlorokin medikament koji bi se mogao koristiti kao prevencija zaraze od virusa korona, saopšteno je danas iz Bijele kuće.

Prekinuta ispitivanja hidroksihlorokina

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je da je prekinula ispitivanja hidroksihlorokina, lijeka protiv malarije, i lopinavira/ritonavira kombinovanog lijeka protiv HIV virusa kod hospitalizovanih pacijenata zaraženih virusom korona, nakon što nisu reducirali smrtnost.

Obustavljeno kliničko testiranje hidroksihlorokina

VAŠINGTON - Američki Nacionalni Institut za zdravlje saopštio je danas da obustavlja klinička ispitivanja za procjenu bezbjednosti i efikasnosti lijeka hidroksihlorokina za liječenje oboljelih od kovid-19.

SZO nastavlja sa testiranjem hidroksihlorokina

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija nastaviće testiranje hidroksihlorokina kao potencijalnog lijeka protiv virusa korona, izjavio je direktor SZO Tedros Adanom Ghebrejesus, nakon što su ljekari koji su radili na studiji nakratko prestali da ga daju novim pacijentima zbog zdravstvenih problema koje je izazvao.

I Belgija i Italija obustavile upotrebu hidroksihlorokina

PARIZ - Italija i Belgija danas su, nakon što je to učinila Francuska, obustavile upotrebu hidroksihlorokina za liječenje pacijenata oboljelih od kovida-19 usljed pitanja oko bezbjednosti ovog lijeka za malariju.

Francuska zabranila upotrebu hidroksihlorokina protiv COVID-19

PARIZ - Vlada Francuske poništila je danas ukaz kojim je bolnicama bilo odobreno da koriste hidroksihlorokin u liječenju pacijenata oboljelih od težih oblika COVID-19.

Konačna odluka o hidroksihlorokinu narednog mjeseca

CIRIH - Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da će stručni tim narednog mjeseca pregledati podatke od hidroksihlorokinu, dan nakon što su zvaničnici objavili da se iz bezbjednosnih razloga suspenduje upotreba ovog lijeka u borbi protiv virusa korona.

Studija: Lijek koji uzima Tramp rizičan kod COVID-19

VAŠINGTON - Lijek protiv malarije hidroksihlorokin, koji predsjednik SAD Donald Tramp kaže da uzima, povezan je s povećanim rizikom od smrti kod pacijenata sa COVID-19, pokazala je studija objavljena u medicinskom časopisu Lanset.

Najčitanije