Higijena

Francuski manikir u bojama duge novi trend uljepšavanja

Neki tvrde da francuski manikir nikada nije ni izašao iz mode, ali neupitno je da su posljednjih godina ipak vladali drugačiji trendovi uređenja noktiju. Kako i većina stvari iz devedesetih, i ovaj se nekada omiljeni manikir vratio na velika vrata - riječ je o neutralnom, decentnom i ne pretjerano naglašenom stilu manikira.

Šest čestih higijenskih grešaka kojih nismo svjesni

Mnogo je ljudi ponekad u čudu kada shvate da određena pravila u vezi s higijenom, koja upražnjavaju duže vrijeme, nisu tačna ili su čak i loša za zdravlje. Kako bi tome stali na kraj, otkrivamo vam šest grešaka koje možda i sami pravite i koje navike nisu toliko dobre za zdravlje.

Pojačati mjere higijene u školama u RS

BANJALUKA - Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, s ciljem sprečavanja pojave i širenja bolesti izazvane virusom korona, preporučuje preduzimanje pojačanih higijenskih mjera u svim osnovnim i srednjim školama.

Ovih 11 stvari u vašem domu potencijalni su uzrok bolesti

Naš dom bi trebalo da bude mjesto sigurno od svake opasnosti. U njemu se odmaramo od svijeta i od stresa. Ali upravo su tamo i mjesta koja predstavljaju ozbiljan rizik za zdravlje i našu sigurnost.

Pogledajte nekoliko jednostavnih načina kako očistiti tastaturu

Tastatura je jedna od najprljavijih stvari koju posjedujete i držite u kući stoga biste o tome trebali voditi računa i temeljno je očistiti.

Dobra higijena preventiva ešerihiji koli

Dobra higijena urogenitalne regije i pranje ruku ključna je preventiva od uporne i dosadne infekcije ešerihijom koli.

Šta svaki muškarac mora imati u neseseru?

Koža lica muškaraca je oko 20 odsto deblja od ženske. Muška koža je masnija jer luči više sebuma. Zahvaljujući tome koža bolje zadržava vlagu pa postaje otpornija, zategnutija, elastičnija i sporije stari.

Kakve su higijenske navike stanovništva RS?

BANJALUKA - Higijena je područje na kome mora stalno da se radi jer se na taj način smanjuju izdvajanja u zdravstvu i unapređuje opšte zdravlje stanovništva, rekla je Dušanka Danojević, specijalista higijene i zdravstvene ekologije u Službi higijene u Institutu za javno zdravstvo RS.

Najbolji trikovi za održavanje brade i brkova

Koliko često skraćivati bradu? Odgovor na ovo pitanje ovisi od bradonje do bradonje. Sve je stvar lične preferencije i kakav stil brade želite nositi.

Djecu od najranijeg uzrasta učiti pravilnom održavanju higijene zuba

BANJALUKA - Karijes u ranom djetinjstvu je bolest savremenog načina života, zbog čega je potrebno djecu od najranijeg uzrasta učiti dobrim navikama u održavanju higijene zuba, poručila je danas specijalista preventivne dječije stomatologije u Zavodu za stomatologiju Republike Srpske Jovana Lovrić.

Najčitanije