Hilandar

Gori zemlja koja pripada manastiru Hilandar

Požar koji je izbio na Svetoj Gori u Grčkoj, gori na zemlji koja pripada manastiru Hilandar, ali je vatra udaljena 15 kilometara od samog manastira i ne ugrožava ga. U tom dijelu nema četinarske šume kroz koju bi mu se ova stihija približila. Pretpostavka je da uzrok požara prirodni faktor.

Dječaku kojeg su pretukli zbog krsta stiže poklon iz Hilandara

Srpskom dječaku (12), kojeg su prije nekoliko dana pretukla djeca u školskom dvorištu u Parizu, tražeći da skine krst, jedan potreseni vjernik u pariskoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u znak poštovanja poklonio je osveštani krst iz Hilandara.

Kako izgleda Hilandar i život u njemu?

Kako izgleda ikona "Neoboriva stena" pred kojom se pričestila Srpska vojska uoči Kosovskog boja, šta sadrži Karejski tipik sa originalnim pečatom Svetog Save ili kakva je unutrašnjost monaške kelije - odgovori na ta pitanja nalaze se u manastiru Hilandaru.

Pješice i biciklima od Ravne Romanije do Hilandara

ISTOČNO SARAJEVO - Udruženje amputiraca Istočno Sarajevo organizator je hodočašća pješice i na biciklima od Ravne Romanije do manastira Hilandar i Svete gore u čast poginulih boraca Vojske Republike Srpske.

Hilandar stipendira sina Olivera Ivanovića

Bogdan Ivanović, sin mučki ubijenog lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, dobijaće u narednih deset godina, odnosno do svog punoljetsva, stipendiju koju mu je obezbijedio manastir Hilandar - saznaju "Novosti".

Vlada RS uplatila 100.000 KM pomoći za Hilandar

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske uplatila je danas 100.000 KM pomoći manastiru Hilandar, za saniranje štete koju je ovaj manastir pretrpio usljed snažnog nevremena prethodnih dana.

Najčitanije