Hirurgija

Toni Cetinski na klinici za estetsku hirurgiju

Muzičar Toni Cetinski iznenadio je pratioce objavom na društvenim mrežama iz jedne klinike za estetsku hirurgiju.

Amerikancu uspješno presađeno lice i obje šake

Posle 23 časa na operacionom stolu, Džo Dimeo postao je prvi čovjek u istoriji kojem je uspješno presađeno lice i obe šake.

Kineskinji nakon operacije nosa nedostaje dio uha

Mlada Kineskinja, koja ima 31 godinu, nedavno se podvrgnula estetskoj hirurgiji u nadi da će korigovati izgled svog nosa. Procedura je obavljena u bolnici u gradu Čengdu, a Kineskinja se šokirala kada je nekoliko dana kasnije primijetila da joj nedostaje dio uha.

Na operacionim stolovima sve više kovid pozitivnih

Zbog pandemije koja u BiH traje već osam mjeseci rad klinika za hirurgiju, iako reorganizovan, nije umanjio imperativ zaposlenih da svoj posao obavljaju najbolje i da spasavaju živote onih koji završavaju na operacionom stolu, a na operaciji završe i pacijenti zaraženi virusom korona.

Obnova Hirurgije pri kraju, uskoro privremena COVID bolnica

BANJALUKA - Obnova objekta stare Hirurgije u Banjaluci privodi se kraju kako bi bio doveden u pristojno stanje i poslužio kao COVID bolnica, a po okončanju pandemije kao privremeni objekat za Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i Kliniku za dječije bolesti kada se počne rekonstrukcija istih na lokaciji Paprikovac, saopšteno je iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Knjiga "Hirurgija/Kirurgija" promovisana u Banjaluci

Knjiga "Hirurgija/Kirurgija" grupe bh. autora, profesora hirurgije sa pet državnih medicinskih fakulteta (Sarajeva, Banjaluke, Tuzle, Mostara i Foče) promovisana je u Banskom dvoru u Banjaluci.

Hirurzi u Sanskom Mostu odstranili tumor težak 2,5 kg

SANSKI MOST - Hirurški tim Opće bolnice u Sanskom Mostu izveo je veoma komplikovanu operaciju tokom koje je mlađem muškarcu iz natkoljenice odstranjen golem tumor, težak čak oko 2,5 kilograma.

Hirurzi mu prišili penis dan nakon što je odsječen

Britanski hirurzi uspjeli su da prišiju 34-godišnjem čovjeku penis, skoro čitav dan nakon što mu je odsječen, što je jedinstven slučaj u medicini da je taj organ poslije tolikog perioda bez dotoka krvi uspješno vraćen.

Hirurg koji je sam sebe operisao

Tokom jedne ekspedicije na Antarktiku, ruski hirurg Leonid Rogozov se razbolio i bila mu je neophodna operacija. Pošto je bio jedini ljekar u timu, shvatio je da će operaciju morati da izvrši sam na sebi, piše Bi-Bi-Si.

Incko u Tuzli otvorio simpozijum hirurga

TUZLA - U Tuzli je u petak otvoren treći edukativni, stručni i naučni simpozij hirurga sa međunarodnim učešćem, a istaknuti hirurzi razmijeniće znanja i informacije o aktuelnim temama i uspjesima medicine u oblasti hirurgije.

Najčitanije