Holandija

U kontejneru zamrzivaču na brodu pronađeno 25 osoba

HAG - Holandske hitne službe u utorak uveče pružile su ljekarsku pomoć grupi od 25 slijepih putnika pronađenih u kontejneru zamrzivaču na brodu koji ide ka Engleskoj.

Ograničenje brzine na 100 km zbog zagađenja azotom

Holandski premijer Mark Rute izjavio je danas da će ograničenje brzine za automobile u toj zemlji biti 100 kilometara na čas, što je dio paketa hitnih mjera za smanjenje zagađenja azotom.

Protesti protiv smanjenja emisije azota

Stotine kilometara holandskih pruga zatvorene su danas jer su građevinski radnici dovezli kamione, bagere i kranove, protestujući protiv poteza vlade usmjerenih ka smanjivanju zagađenja azotom, koji bi, kako smatraju, mogli da se odraze na njihov posao.

Prve fotografije oca koji je 9 godina držao djecu u podrumu

Otac iz Holandije, koji je uhapšen zbog sumnje da je držao svoje petoro djece devet godina zatočene u podrumu na farmi, na Fejsbuku je postavljao fotografije i snimke iz svog života, a govorio je i o borbi dobra i zla.

Preokret u slučaju porodice koja se "skrivala od smaka svijeta"

Holandska policija uhapsila je oca (67) porodice koji je skoro deceniju bio zatvoren sa svojom djecom u podrumu na seoskom imanju u Ruinervoldu.

Novi detalji o porodici koja se godinama "krila od smaka svijeta"

Muškarac (58) koji uhapšen kada je holandska policija našla šestočlanu porodicu koja je godinama živjela na jednoj farmi u izolaciji, u četvrtak će se pojaviti pred sudijom, pod optužbom da je protivpravno lišio slobode i nanio štetu zdravlju drugim osobama.

Poljoprivrednici protestuju na traktorima

HAG - Holandski poljoprivrednici voze danas svoje traktore u sporim kolonama širom zemlje kao znak protesta zbog odnosa vlasti prema njima u okviru akcije za smanjenje emisija ugljenika i azota.

Trijumf Holanđana, Rusi na EP, Škoti dali šest komada

Fudbaleri Holandije ostvarili su pobjedu u meču kvalifikacija za Evro 2020. Oni su kao gosti pobijedili Bjelorusiju sa 2:1 (2:0).

Kolaps na holandskim putevima, farmeri traktorima idu u Hag

HAG - Saobraćaj na holandskim putevima od jutros je paralizovan zbog protesta farmera, koji su traktorima krenuli za Hag, gdje planiraju demonstracije.

Holanska terapija: Zaboravite psihologe, grlite se sa kravama

Na udaljenom raskošnom pašnjaku na farmi planinskih konja koja zauzima 13 hektara zemlje u saveznoj državi Njujork, trogodišnja Bela i dvogodišnja Boni su brdske krave koje nude terapiju životinjama.

Najčitanije