Holandija

U Holandiji stupio na snagu zakon koji zabranjuje burke

AMSTERDAM - U Holandiji je stupio na snagu zakon kojim se zabranjuje nošenje burke, nakon što je parlament te zemlje u junu prošle godine izglasao djelimičnu zabranu nošenja u javnim ustanovama kao što su škole, vladine kancelarije i bolnice. Zakon se odnosi na sve elemente koji prikrivaju lice.

Zavirite u "holandsku Veneciju", selo koje nema ulica

​Selo Giethoorn mnogi nazivaju "holandskom Venecijom", jer je pristupačno samo uz pomoć čamaca.

Preminuo glumac Rutger Hauer

AMSTERDAM - Holandski glumac Rutger Hauer preminuo je u 75. godini nakon kratke bolesti, javili su danas holandski mediji pozivajući se na njegovu porodicu.

Holandska Vlada priznala djelimičnu odgovornost za stradanje 350 Srebreničana

AMSTERDAM - Vlada Holandije saopštila je danas da prihvata djelimičnu odgovornost holandske države za stradanje 350 Srebreničana koji su 1995. godine izbačeni iz baze UN.

Holandija djelimično kriva za smrt 350 Srebreničana u julu 1995.

AMSTERDAM - Vrhovni sud Kraljevine Holandije danas je potvrdio raniju odluku prema kojoj je Holandija djelimično odgovorna za smrt 350 Srebreničana u julu 1995. godine, javljaju holandski mediji.

Holandski veterani ponovo tuže državu zbog Srebrenice

Grupa veterana iz holandskog bataljona UNPROFOR, koja je 1995. činila deo UN-ovih mirovnih snaga u zoni Srebrenice, ponovo pokreće tužbu protiv vlade Holandije, kojom traže vraćanje časti, izvinjenje i isplatu simboliče odštete, prenio je holandski dnevni list AD.

Da li će biti zatvoreni izlozi u rejonu "crvenih fenjera" u Amsterdamu?

AMSTERDAM - Izlozi u kojima skromno odjeveni seksualne radnice i radnici privlače mušterije u Amsterdamu mogli bi biti zauvek zatvoreni.

Holandska željeznica daje odštetu žrtvama Holokausta

UTREHT - Holandska željeznica ponudiće odštetu žrtvama Holokausta i njihovim porodicama zbog toga što su holandskim vozovima prevoženi Jevreji u nacističke logore tokom Drugog svjetskog rata.

Mond: Francuska, Njemačka i Holandija blokirale Skoplje i Tiranu

SKOPLJE - Francuski list "Mond" navodi da su Francuska, Njemačka i Holandija tri zemlje koje su blokirale početak pregovora o pristupanju u EU za Albaniju i Sjevernu Makedoniju tokom ministarskog sastanka u Luksemburgu.

Holandija protiv otvaranja pregovora EU sa Albanijom

AMSTERDAM - Holandski parlament sinoć se izjasnio protiv otvaranja pregovora između Albanije i Evropske unije, dok je prihvatio da počnu pregovori sa Sjevernom Makedonijom, prenosi TV Sitel.

Najčitanije