Holandija

Ustanak holandskih farmera, blokade zbog đubriva i stoke

AMSTERDAM - Holandski poljoprivrednici, ljuti zbog planova Vlade koja od njih može da zahtijeva da koriste manje đubriva i smanje stočni fond, počeli su danas proteste blokiranjem distributivnih centara supermarketa u nekoliko gradova.

Vozio 160 km/h u gradu, policija mu zaplijenila auto

Vlasti u Holandiji zaplijenile su skupocjeni sportski automobil nakon što je utvrđeno da se kretao 159 km/h kroz centar Roterdama.

Selo u kojem ulice ne postoje, a auta su zabranjena

U ovom idiličnom evropskom selu su zabranjeni automobili, pa mnogi dolaze na jednodnevni izlet.

"Zajedno sa Švedskom u NATO"

HELSINKI - Rusija će uvijek ostati susjed Finske s kojim je neophodno održavati odnose, ali je važno i da zajedno sa Švedskom donese eventualnu odluku o ulasku u NATO, što će olakšati negativnu reakciju Rusije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Finske Peka Havisto.

Natoče gorivo pa bježe

U Holandiji sve više vozača zaboravlja da plati na benzinskoj stanici nakon što do kraja napune automobil. Cijene goriva su posljednjih nedjelja porasle za 25 odsto.

Evo zašto na prozorima holandskih zgrada nema zavjesa

​Ako ste ikada imali prilike da prošetate Amsterdamom ili nekim drugim holandskim gradovim primijetićete da nigdje nema zavjesa.

Otvorena izložba kolaža Martina Vorbija iz Holandije

MRKONJIĆ GRAD - U galeriji Kulturnog centra "Petar Kočić" u Mrkonjić Gradu otvorena je samostalna izložba kolaža holandskog umjetnika Martina Vorbija pod nazivom "Kolaži".

Holandija ukida većinu ograničenja

AMSTERDAM - Holandska vlada će od petka 18. februara ukinuti većinu epidemioloških mjera zbog kovida 19, pošto rekordni nivoi infekcija izazvanih omikron varijantom nisu praćeni većim brojem hospitalizacija, saopštio je ministar zdravlja Ernst Kuipers.

Holandija ukida većinu ograničenja

​AMSTERDAM - Holandska vlada će od petka, 18. februara, ukinuti većinu svojih ograničenja uvedenih zbog virusa korona, pošto rekordni nivoi infekcija izazvanih varijantom omikron nisu doveli do vrhunca hospitalizacija, rekao je danas ministar zdravlja Ernst Kuipers.

Holandija, Japan i Crna Gora svojim državljanima: Čim prije napustite Ukrajinu

AMSTERDAM - Holandska vlada je savjetovala svoje državljane da što prije napuste Ukrajinu zbog bezbjednosne situacije, javila je danas holandska televizija BNR, pozivajući se na holandskog ambasadora u Ukrajini.

Kako su se muzeji u Holandiji pretvorili u salone ljepote i fitnes sale

Zbog čega su se institucije kulture i umjetnosti u Holandiji transformisale u salone ljepote i sale za vježbanje?

Rukometaši Crne Gore poraženi od Holandije na EP

Rukometaši Crne Gore poraženi su danas od Holandije u drugom kolu druge faze na Evropskom prevenstvu 34:30 (18:16).

Haos na ulicama Amsterdama, policija pušta i pse na ljude

AMSTERDAM - Hiljade ljudi u glavnom gradu Holandije Amsterdamu protestovale su protiv mjera zatvaranja koje je uvela Vlada, prkoseći tako zabrani okupljanja.

Holandija se ponovo zatvara

HAG - Holandija je od sutra ujutro u blokadi kako bi se pokušalo suzbiti širenje infekcije soja omikron virusa korona, a od 20. decembra zatvaraju se sve škole, rekao je večeras premijer Mark Rute.

Buduća kraljica Holandije punoljetna, evo šta je dobila na poklon

Princeza Katarina Amalija od Holandije, prestolonasljednica i najstarija kćerka kralja Vilema-Aleksandera napunila je 18 godina. Kako nalaže zakon, ona je predstavljena Državnom savjetu, kojem predsjedava njen otac, a čiji je član postala sad i ona, budući da je punoljetna.

Najčitanije