Holandija

Ukradena slika Fransa Halsa iz 17. vijeka

AMSTERDAM - Slika holandskog slikara Fransa Halsa ukradena je iz malog muzeja u gradiću nedaleko od Utrehta, saopštila je danas policija.

Holandija iz ličnih karata izbacuje oznake za muški i ženski pol

Holandija iz ličnih karata izbacuje oznake za muški i ženski pol, a u poljima o polu biće samo - krstići. Dosad su ih stavljali samo ljudi koji se nisu bili odlučili kog su pola - transrodne osobe.

Opšti haos policije i građana u Hagu na protestu zbog korone

HAG - Policija u Holandiji uhapsila je više desetina osoba nakon što je došlo do okršaja njihovih pripadnika i građana koji su se okupili kako bi protestovali zbog mjera uvedenih zbog virusa korona.

Rute: Rizikujemo da se vratimo na početak borbe protiv virusa

HAG - Holandski premijer Mark Rute pooštrio je danas preporučene mjere za suzbijanje širenja virusa korona uz upozorenje da ukoliko broj zaraženih ne bude pod kontrolom onda će se ta zemlja morati vratiti na početak u borbu protiv kovida-19.

Premijer Holandije prekinuo odmor zbog naglog porasta broja zaraženih

AMSTERDAM - Zbog naglog porasta broja novozaraženih virusom korona u Holandiji, premijer Mark Rute apelovao je na turiste da izbjegavaju najprometnije dijelove Amsterdama.

Božinović: Holandija ima probleme zbog svoje odluke

ZAGREB - Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović izjavio je da sve što Krizni štab radi, može biti uspješno jedino ako ga građani slijede i prihvataju mjere.

Holanđani masovno napuštaju Hrvatsku

ZAGREB - Nakon što je Holandija stavila Hrvatsku na "narandžastu listu" zemalja i preporučila dvonedjeljnu samoizolaciju po povratku svojih građana sa Jadrana, holandski turisti masovno napuštaju Hrvatsku, piše danas zagrebački Jutarnji list.

Raste broj novozaraženih virusom korona u Holandiji

AMSTERDAM - Broj novozaraženih od virusa korona u Holandiji raste, upozorile su danas zdravstvene vlasti.

Holandija nije uspjela da dokaže da je avion MH17 oborio ruski "Buk"

Međunarodna istražna grupa u Holandiji nema podatke o tome da je malezijski avion boing (let MH17) iznad Donbasa u Ukrajini 2014. godine oborila raketa zemlja-vazduh, saopštio je holandski tužilac Tejs Berger.

Holanđani: Junajted će ponuditi 55 miliona evra za zvijezdu Ajaksa

Mančester Junajted priprema ponudu od 55 miliona evra za zvijezdu holandskog Ajaksa Donija van de Beka, piše holandski portal Vi.nl.

Najčitanije