Holandija

Poginulo četvoro djece u sudaru sa vozom

AMSTERDAM - Četvoro djece je poginulo, a najmanje jedna žena je povrijeđena kada je voz udario "teretni" bicikl u holandskom gradu Os, nedaleko od granice sa Njemačkom, javio je holandski list "Telegraf".

Vilders: Moramo očistiti zemlju od islama

AMSTERDAM - Lider radikalno desničarske i evroskeptične holandske Slobodarske partije (PVV) Gert Vilders u holandskom parlamentu je predložio nacrt zakona kojim bi se u toj zemlji zabranili "islamski termini".

Holandija prekida finansiranje "Bijelih šljemova"

AMSTERDAM - Vlada Holandije je zaključila da je neefikasno pružati pomoć sirijskoj opoziciji i "Bijelim šljemovima" i zato će prekinuti da ih finansira.

Kako je uspjela zemlja tulipana?

Holandija, zemlja tulipana, sira, velikih umjetnika i legalnog pušenja trave, šesta je po veličini ekonomija Evrope.

Vesli Snajder se oprostio od "lala"

Legendarni holandski fudbaler Vesli Snajder sinoć se oprostio od reprezentacije u prijateljskoj utakmici protiv Perua u Amsterdamu.

Ubila se holandska političarka: Silovali je migranti?

HAG - Nova migrantska afera potresa Holandiju, a u centru je nekadašnji poslanik Gradske skupštine u Hagu Vili Dile, koja je izvršila samoubistvo nakon što je objavila da su je silovali migranti.

Šel gradi punionice za automobile na vodonik u Holandiji

Vlasnici vozila koja za pogon koriste takozvane vodonične gorivne ćelije, moći će od 2020. da pune rezervoare svojih automobila na dvjema punionicama na Šelovim pumpama u Hagu i Peseu.

Automobil udario u gradsku skupštinu, vozač poginuo

HAG - Automobil sa dva kanistera benzina udario je u gradsku skupštinu holandskog gradića Bemel i zapalio se, a jedna osoba, najvjerovatnije vozač, je pronađena mrtva na mjestu incidenta.

Ako putujete u ovu zemlju "naoružajte" se kondomima

Svima koji planiraju put u Francusku holandsko ministarstvo spoljnih poslova preporučilo je da se dobro "naoružaju" prezervativima zbog naglog porasta zaraženih polno prenosivim bolestima, posebno klamidijom i gonorejom.

Holandija zabranila burke u školama, bolnicama, institucijama

AMSTERDAM - Gornji dom holandskog parlamenta danas je usvojio zakon kojim se zabranjuje nošenja velova koji pokrivaju lice u javnim zgradama poput škola, vladinih kancelarija i bolnica, prenosi Rojters.

Najčitanije