Holandija

Haos na ulicama Amsterdama, policija pušta i pse na ljude

AMSTERDAM - Hiljade ljudi u glavnom gradu Holandije Amsterdamu protestovale su protiv mjera zatvaranja koje je uvela Vlada, prkoseći tako zabrani okupljanja.

Holandija se ponovo zatvara

HAG - Holandija je od sutra ujutro u blokadi kako bi se pokušalo suzbiti širenje infekcije soja omikron virusa korona, a od 20. decembra zatvaraju se sve škole, rekao je večeras premijer Mark Rute.

Buduća kraljica Holandije punoljetna, evo šta je dobila na poklon

Princeza Katarina Amalija od Holandije, prestolonasljednica i najstarija kćerka kralja Vilema-Aleksandera napunila je 18 godina. Kako nalaže zakon, ona je predstavljena Državnom savjetu, kojem predsjedava njen otac, a čiji je član postala sad i ona, budući da je punoljetna.

Roboat, čamac koji plovi amsterdamskim kanalima bez kormilara

U holandskoj prijestonici testira se robot, samovozeći čamac veličine automobila.

Dvoje ranjenih na skupu protiv restrikcija u Holandiji

ROTERDAM - Dvije osobe su ranjene kada je policija ispalila hice upozorenja tokom večerašnjih nereda u lučkom gradu Roterdamu, izjavio je portparol holandske policije.

Protesti protiv mjera u Holandiji

Holandska policija upotrebila je vodene topove da rastjera demonstrante koji se protive uvođenju novog djelimičnog zatvaranja.

Holandija vraća djelimično zatvaranje, prva na zapadu Evrope

AMSTERDAM - Holandija će biti prva zapadnoevropska zemlja koja će, još od ljeta, uvesti djelimičan lokdaun, pa će restriktivne mjere stupiti na snagu predstojećeg vikenda, objavio je danas holandski javni servis NOS.

Bolnice u Holandiji traže nove mjere

AMSTERDAM - Nekoliko bolnica u provinciji Limburg na jugu Holandije zatražilo je danas od vlasti da preduzmu mjere kako bi spriječile dalji rast broja oboljelih od kovida 19, te upozorilo da više nema prostora ni osoblja kako bi bili primljeni dodatni pacijenti.

Holandija ponovo uvodi mjere protiv virusa korona

AMESTERDAM - Holandska vlada je danas odlučila da ponovo uvede mjere koje imaju za cilj usporavanje najnovijeg talasa infekcije kovidom 19, koje uključuju i nošenje maski, saopštio je premijer Mark Rute.

Premijer Holandije pod dodatnom policijskom zaštitom

AMSTERDAM - Holandski premijer Mark Rute dobio je dodatnu policijsku zaštitu usljed bojazni od napada marokanske mafije, sjevernoafričke kriminalne organizacije povezane sa švercom kokaina, dva mjeseca nakon ubistva istraživačkog novinara Petera de Vrijesa u Amsterdamu.

Najčitanije