Hong Kong

Sukobi u Hong Kongu, policija upotrijebila suzavac

HONGKONG - Policija u Hong Kongu upotrijebila je suzavac kako bi rastjerala demonstrante od kojih su neki protestovali u više tržnih centara, dok su drugi održali proteste na ulicama popularnih turističkih zona.

Kina uvela sankcije Americi zbog Hong Konga

PEKING - Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je suspendovana revizija zahtjeva američkih vojnih brodova i aviona za posjetu Hong Kongu kao odgovor na Zakon koji je usvojen u Kongresu kao podrška demonstrantima na toj teritoriji.

Glasački rekord u Hong Kongu

HONG KONG - Rekordan broj birača glasao je danas na lokalnim izborima u Hong Kongu.

Tramp: Zbog mene Kina nije reagovala u Hong Kongu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp tvrdi da je "on" razlog zašto Kina nije preduzela korake na suzbijanju prodemoktratskih demonstracija u Hong Kongu.

Novosađanka iz Hong Konga za "Nezavisne": Proglašen najviši stepen opasnosti

HONG KONG - Naši matični univerziteti proglasili su najviši stepen opasnosti i hitno nas poslali van grada, kaže za "Nezavisne" Novosađanka Anđela Janković, koja studira u Hong Kongu, gdje već duže vrijeme traju nemiri.

Sud u Hong Kongu: Neustavan zakon o zabrani nošenja maski

HONG KONG - Visoki sud u Hong Kongu presudio je danas da je neustavan zakon o zabrani nošenja maski za lice iz vremena kada je taj grad pod kineskom kontrolom bio britanska kolonija.

Policija Hong Konga: Upotrijebićemo bojevu municiju

HONG KONG - Policija Hong Konga zaprijetila je večeras da će upotrijebiti bojevu municiju ako demonstranti budu koristili smrtonosno oružje i nastave s nasiljem.

Sukobi u Hongkongu, policajac pogođen strijelom

HONGKONG - Jedan policajac u Hongkongu pogođen je danas strijelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastjera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Demonstranti u Hong Kongu gađali policajce strijelama

HONG KONG - Policija u Hong Kongu saopštila je danas da su demonstranti gađali strijelama policajce koji patroliraju u blizini Politehničkog Univerziteta, a zatim su bacali saksije sa visine kada su drugi policajci stigli.

Haos na protestima u Hong Kongu: Muškarac odgrizao uvo političaru

HONG KONG - Troje ljudi je u kritičnom stanju u Hongkongu, saopštile su vlasti poslije posljednjih sukoba demonstranata i policije ovog vikenda, zbog čega Kina poziva na čvršći stav, kako bi se okončali višemjesečni neredi u tom gradu.

Najčitanije