Hongkong

SAD ukidaju poseban tretman za Hongkong

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da je dao smjernice svojoj administraciji da započne proces ukidanja posebnog tretmana za Hongkong, kao odgovor na planove Pekinga da uvede novi zakon o bezbjednosti u Hongkongu.

U Hongkongu oko 90 odsto hotela prazno

HONGKONG - Popunjenost hotelskih kapaciteta u Hongkongu je u prva dva ovogodišnja mjeseca pala ispod deset odsto, usljed opšteg otkazivanja svih promocija i događaja zbog opasnosti od virusa korona.

Na ulicama Hongkonga demonstriralo 800.000 ljudi

HONG KONG - Oko 800.000 ljudi obučenih u crno okupilo se danas na ulicama Hongkonga, obilježavajući šest meseci protesta protiv gradskih vlasti, koji su često prerastali u nasilne obračune sa policijom, objavili su organizatori.

Nakon što je Tramp potpisao ukaz, Kina pozvala američkog ambasadora na razgovor

PEKING - Kineske vlasti pozvale su američkog ambasadora u Pekingu Terija Branstada na razgovor, zahtijevajući da se Vašington smjesta prestane miješati u unutrašnja pitanja Kine, nakon što je predsjednik SAD Donald Tramp potpisao ukaz kojim se podržavaju demonstranti u Hongkongu.

Tramp potpisao zakon o podršci demonstrantima u Hongkongu

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je zakon koji je usvojio Kongres o davanju podrške demonstrantima u Hongkongu i sankcijama kineskim vlastima.

U Hongkongu demokratski kandidati osvojili većinu

HONGKONG - Demokratski kandidati iz Hongkonga osvojili su većinu na izborima za okružni savjet u tom gradu, koji već šest mjeseci potresaju nemiri zbog antivladinih protesta.

Novi sukobi, Hongkong "na ivici kolapsa"

HONGKONG - Hongkong se danas priprema za nove sukobe jer antivladini demonstranti već treći dan za redom planiraju da paralizuju dijelove azijskog finansijskog čvora, a dijelovi javnog prevoza, škole i mnoga preduzeća biće zatvoreni nakon eskalacije nasilja.

Policija pucala na demonstrante u Hongkongu, ranjen mladić

HONGKONG - Jedan mladić je ranjen kada je policija u Hongkongu pucala na demonstrante tokom nove blokade metroa i puteva u tom gradu, prenose lokalni mediji.

Napad nožem u Hongkongu, četvoro povrijeđeno

HONGKONG - Najmanje četiri osobe povrijeđene su danas u napadu nožem na mjestu gdje se održavao prodemokratski protest u Hongkongu.

Pet tačaka ključanja u svijetu: Kraj sukoba u ovim zemalja se ne nazire

U ovom trenutku u najmanje pet zemalja događaju se nasilni protesti i sukobi, od kojih su neki imali i smrtne ishode.

Najčitanije