Hor

Jubilarni 20. koncert "Vrapčića" sutra na Kastelu

BANJALUKA - Dječji hor "Vrapčići" održaće tradicionalni ljetni koncert sutra, 5. jula, sa početkom u 19.30 časova, na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

Održan koncert kamernog hora povodom jubileja Saborne crkve

Kamerni hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održao je cjelovečernji koncert u Sabornoj crkvi Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu, koja ove godine proslavlja 150 godina od osveštanja.

Hor bečkih dječaka i "Superar" mališani na sceni NPS spremaju spektakl

Čuveni Hor bečkih dječaka, prvi put nakon 55 godina, u junu dolazi u Bosnu i Hercegovinu, kada će se na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu publici predstaviti u pratnji Sarajevske filharmonije kao najstarijeg bh. umjetničkog postulata, te zajedno sa dječacima i djevojčicama hora "Superar BiH".

Vaskršnji koncert SPKD "Prosvjeta" 26. aprila

SARAJEVO - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" će, nakon dvije godine pauze zbog epidemije virusa korona, održati Vaskršnji koncert u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu u utorak, 26. aprila od 20 časova.

Beogradski muški hor održao veče duhovne i svetovne muzike

Beogradski muški hor održao je veče duhovne i svetovne muzike u Mrkonjić Gradu.

"Bubamarac" održao prvi koncert u Trebinju

Dječji hor "Bubamarac", počeo je sa radom u Trebinju, a ovog vikenda su mali pjevači održali i svoj prvi koncert u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

Osnovan javni gradski hor u Prijedoru

PRIJEDOR - Grad Prijedor dobio je javni hor koji nosi naziv Gradski hor Prijedor.

Kamernom horu dvije zlatne medalje na takmičenju u Grčkoj

ISTOČNO SARAJEVO - Kamerni hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pod rukovodstvom dirigenta Radeta Radovića, osvojio je dvije zlatne medalje i specijalnu nagradu na prestižnom Internacionalnom festivalu i takmičenju horova u Prevezi u Grčkoj.

Dvije zlatne medalje za "Castratonicu"

BANJALUKA - Mješoviti hor "Castratonica" iz Banjaluke osvojio je dvije zlatne medalje u kategorijama "Pravoslavna duhovna muzika" i "Kamerni horovi" na međunarodnom takmičenju "Majske muzičke svečanosti", koje se od 8. do 12. maja održavalo u Bijeljini.

Čestitke horu "Banjalučanke" na osvojenom srebru

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica RS, čestitala je Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje srebrne medalje na Internacionalnom horskom takmičenju u italijanskom gradu Peruđa, te istakla da je ovaj uspjeh potvrda izuzetnih umjetničkih dostignuća, truda i zalaganja.

"Banjalučankama" srebro u Italiji

​Na Internacionalnom horskom takmičenju "Voice for Peace", koje je u organizaciji Svjetske horske asocijacije INTERKULTUR - Musica Mundi održano od 1. do 5. maja u italijanskom gradu Peruđa, Ženski kamerni hor "Banjalučanke" iz Banjaluke nastavio je seriju zapaženih uspjeha na međunarodnoj sceni osvojivši srebrnu medalju u kategoriji tradicionalne muzike.

"Banjalučanke" odmjeravaju glasove u Peruđi

BANJALUKA - Nakon višemjesečnih i intenzivnih priprema, Ženski kamerni hor "Banjalučanke" nalazi se pred novim takmičarskim izazovom i učešćem na Internacionalnom horskom takmičenju "Voices for Peace", koje će u organizaciji Svjetske horske asocijacije "Interkultur - Musica Mundi" biti održano u italijanskom gradu Peruđa od 1. do 5. maja.

Mješoviti hor "Una" održao 11. godišnji koncert

U Novom Gradu večeras je održan godišnji koncert Mješovitog hora "Una".

Hor iz Mrkonjić Grada dio akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

MRKONJIĆ GRAD, BANJALUKA - Kada je prije nekoliko dana uslijedio poziv iz Kabineta predsjednice RS da naš hor da podršku humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", prvo smo imali pomiješane emocije, ushićenje, sreću, ali i zbunjenost, jer je to za nas velika čast, ovim riječima za "Nezavisne" počinje priču Milijana Malić-Protić, rukovodilac hora "Mali princ" iz Mrkonjić Grada.

Hor "Jazavac" na takmičenju u Beogradu

Banjalučki gradski hor "Jazavac" nastupiće u takmičarskom dijelu prvih beogradskih horskih svečanosti BEHOS 2018. koje se održavaju od 28. do 30. septembra u Domu omladine u Beogradu.

Najčitanije