Hor

Osnovan javni gradski hor u Prijedoru

PRIJEDOR - Grad Prijedor dobio je javni hor koji nosi naziv Gradski hor Prijedor.

Kamernom horu dvije zlatne medalje na takmičenju u Grčkoj

ISTOČNO SARAJEVO - Kamerni hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pod rukovodstvom dirigenta Radeta Radovića, osvojio je dvije zlatne medalje i specijalnu nagradu na prestižnom Internacionalnom festivalu i takmičenju horova u Prevezi u Grčkoj.

Dvije zlatne medalje za "Castratonicu"

BANJALUKA - Mješoviti hor "Castratonica" iz Banjaluke osvojio je dvije zlatne medalje u kategorijama "Pravoslavna duhovna muzika" i "Kamerni horovi" na međunarodnom takmičenju "Majske muzičke svečanosti", koje se od 8. do 12. maja održavalo u Bijeljini.

Čestitke horu "Banjalučanke" na osvojenom srebru

BANJALUKA - Željka Cvijanović, predsjednica RS, čestitala je Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje srebrne medalje na Internacionalnom horskom takmičenju u italijanskom gradu Peruđa, te istakla da je ovaj uspjeh potvrda izuzetnih umjetničkih dostignuća, truda i zalaganja.

"Banjalučankama" srebro u Italiji

​Na Internacionalnom horskom takmičenju "Voice for Peace", koje je u organizaciji Svjetske horske asocijacije INTERKULTUR - Musica Mundi održano od 1. do 5. maja u italijanskom gradu Peruđa, Ženski kamerni hor "Banjalučanke" iz Banjaluke nastavio je seriju zapaženih uspjeha na međunarodnoj sceni osvojivši srebrnu medalju u kategoriji tradicionalne muzike.

"Banjalučanke" odmjeravaju glasove u Peruđi

BANJALUKA - Nakon višemjesečnih i intenzivnih priprema, Ženski kamerni hor "Banjalučanke" nalazi se pred novim takmičarskim izazovom i učešćem na Internacionalnom horskom takmičenju "Voices for Peace", koje će u organizaciji Svjetske horske asocijacije "Interkultur - Musica Mundi" biti održano u italijanskom gradu Peruđa od 1. do 5. maja.

Mješoviti hor "Una" održao 11. godišnji koncert

U Novom Gradu večeras je održan godišnji koncert Mješovitog hora "Una".

Hor iz Mrkonjić Grada dio akcije "S ljubavlju hrabrim srcima"

MRKONJIĆ GRAD, BANJALUKA - Kada je prije nekoliko dana uslijedio poziv iz Kabineta predsjednice RS da naš hor da podršku humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", prvo smo imali pomiješane emocije, ushićenje, sreću, ali i zbunjenost, jer je to za nas velika čast, ovim riječima za "Nezavisne" počinje priču Milijana Malić-Protić, rukovodilac hora "Mali princ" iz Mrkonjić Grada.

Hor "Jazavac" na takmičenju u Beogradu

Banjalučki gradski hor "Jazavac" nastupiće u takmičarskom dijelu prvih beogradskih horskih svečanosti BEHOS 2018. koje se održavaju od 28. do 30. septembra u Domu omladine u Beogradu.

Cvijanović: "Banjalučanke" da nastave da čuvaju bogatu riznicu stvaralaštva

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je danas Ženskom kamernom horu "Banjalučanke" osvajanje zlatne medalje na Svjetskoj horskoj olimpijadi u Južnoafričkoj Republici, te poželjela da nastave da čuvaju bogatu riznicu stvaralaštva i šire sliku o Srpskoj na najljepši mogući način.

Najčitanije