Horst Zehofer

Zehofer traži kontrolu granica prema Švajcarskoj

BERLIN - Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer zatražio je uvođenje kontrola granice prema Švajcarskoj, nakon što je jedan državljanin Eritreje koji živi u toj zemlji ubio dijete na željezničkoj stanici u Frankfurtu.

Zehofer: Pridružio bih se protestima protiv migranata

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer izjavio je da bi se pridružio protestima nakon što su, navodno, dvojica migranata nanijela smrtonosne rane nožem jednom njemačkom državljaninu.

Zehofer objavio dugo očekivani "master plan" o imigraciji

BERLIN - Tek nakon što je okončao sporenje s kancelarkom Angelom Merkel oko imigracije, njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer predstavio je u utorak svoj dugo odgađani "master plan o imigraciji".

Zehofer: Spor sa Merkelovom je istorija

BERLIN - Spor sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel po pitanju migracija je istorija, izjavio je njemački ministar unutrašnjih poslova i lider Hrišćansko-socijalne unije Horst Zehofer.

Zehofer i Merkelova se dogovorili oko migranata, kraj krize u Njemačkoj

BERLIN - Stranke demohrišćanske Unije CDU/CSU postigle su u ponedjeljak naveče kompromis oko izbjegličke politike, čime je okončana višenedjeljna kriza koja je prijetila raspadom stranačke unije, a time i njemačke Vlade.

Bild: "Tranzitne zone" spas za Merkelovu, Zehofer ostaje

BERLIN - Na večerašnjem kriznom sastanku lidera CDU i CSU Angele Merkel i Horsta Zehofera o migrantskom sporu iznenada se pojavila mogućnost dogovora - a to je ideja o formiranju "tranzitnih zona" na granici, piše "Bild".

Zehofer odgodio ostavku

MOSKVA - Njemački ministar unutrašnjih poslova i šef Hrišćansko socijalne unije Bavarske (CSU) Horst Zehofer rekao je danas da je odgodio svoju ostavku, koju je ranije najavio zbog neslaganja sa politikom prema migrantima njemačkog kancelara Angele Merkel.

Zehofer ponudio ostavku, traži oštriju politiku prema migrantima

BERLIN - Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer ponudio je na zatvorenom sastanku stranke ostavku i na mjesto ministra i šefa Hrišćansko-socijalne unije Bavarske (CSU), javio je "Reuters", pozivajući se na izvore u stranci.

Zehofer prijeti Merkelovoj raskidom koalicije

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer upozorio je danas nemačku kancelarku Angelu Merkel, sa kojom se spori oko politike prema migrantima, na posledice njegovog mogućeg otpuštanja iz vlade.

Zehofer kaže da nema namjeru da ruši vladu Merkelove

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Horst Zehofer insistira da njegova stranka CSU, nema namjeru da ruši kancelarku Angelu Merkel i njenu vladu.

Najčitanije