Hram

Hram Svetog Save sutra otvoren za posjetioce

BEOGRAD - Hram Svetog Save na Vračaru sutra će biti otvoren za posjetioce koji će moći prvi put da pogledaju veličanstveni mozaik tog hrama.

Vučić: Hram Svetog Save će biti Aja Sofija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon obilaska Hrama Svetog Save u Beogradu gdje su u toku završni unutrašnji radovi, da će ovaj hram biti Aja Sofija.

Policija na tragu provalnicima u hramove

TREBINJE - Policija u Trebinju je na tragu počinioca koji je za četiri dana na području ovoga grada učestvovao u provalama u dvije pravoslavne crkve.

Završen mozaik u hramu Svetog Save u Beogradu

Mozaik u Hramu Svetog Save na Vračaru, u Beogradu, koji se prostire na 15.000 metara kvadratnih, završen je, a u toku su i završni radovi oko Hrama.

Vučić: Hram Svetog Save postaje nova Sveta Sofija

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Hram Svetog Save, koji će biti završen prije kraja oktobra, na poseban način postaje "nova Sveta Sofija", odnosno Aja Sofija iz Istanbula.

Đoković pohodio i Hram sv. Prokopija u Visokom

Na dan svetih besrebrenika Kozme i Damjana, 14. jula 2020. godine, u sklopu svoje privatne posjete Visokom i Fondaciji "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", Novak Đoković je sa roditeljima posjetio i Hram sv. Prokopija u Visokom, saopštila je Mitropolija dabrobosanska.

Amfilohije: Prijetnje o rušenju hrama na Rumiji predstavljaju bezumlje

PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da prijetnje o rušenju hrama Svete Trojice na Rumiji, koje traju 15 godina, predstavljaju bezumlje.

Zatvoren Hram Svetog Save u Beču, zaraženo sveštenstvo

BEČ - Hram Svetog Save u Beču zatvoren je od danas do 1. avgusta, jer je jedan broj sveštenstva zaražen virusom korona, saopštila je Uprava hrama.

Otkriven veliki kompleks hramova iz gvozdenog doba

BELFAST - Međunarodni tim stručnjaka otkrio je veliki kompleks hramova u Sjevernoj Irskoj za koji se vjeruje da je možda bio jednokratni ceremonijalni centar praistorijske Evrope, na mjestu sa snažnim korijenima u irskom folkloru i mitologiji.

Mošti Arsenija Sremca ispraćene iz Sabornog hrama u Podgorici

PODGORICA - Mošti Svetog Arsenija Sremca, nasljednika Svetog Save, večeras su u pratnji Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, sveštenstva, monaštva i vjernika svečano ispraćene iz Sabornog hrama Hristovog Vaksrsenja u Podgorici za manastir Ždrebaonik.

Najčitanije