Hrana

Koja je ubjedljivo najgora hrana za vaše zdravlje

Toliko poslastica na policama koje su pune kalorija i šećera, može biti teško odoljeti tim ukusnim iskušenjima.

Mršavljenje u plavom

U prirodi gotovo da nema plavih namirnica. Zato nas ta boja asocira na buđ, na pokvarenu hranu, pa je intuitivno izbjegavamo. Čudesna igra boja tako se može upotrijebiti za - mršavljenje.

Bizli: Svijet će gladovati ako se ne otvore ukrajinske luke

RIM - Svjetski program UN za hranu saopštio je danas da će ljudi širom svijeta gladovati ako se ukrajinske luke na Crnom moru uskoro ponovo ne otvore.

Imate običaj da jedete dok stojite ili hodate - zbog čega to nije dobro

Tempo života mnogih od nas je takav da smo primorani da mnoge stvari radimo u hodu. Jedna od njih je i vezana za ishranu, odnosno na način na koji jedemo. Koliko puta vam se dogodilo da ste, zbog žurbe, jeli "s nogu"?

5 vrsta namirnica koje pomažu u borbi protiv stresa

Stres je okidač za mnoge bolesti, a ako je hroničan, ugrožava i bijela krvna zrnca, što znači da je tijelo podložnije za viruse i bakterije. U borbi sa stresom značajan saveznik je i ishrana, odnosno namirnice koje unosite.

Osumnjičen da je u marketu krao prehrambene proizvode

​LAKTAŠI - Policija u Laktašima je uradila kriminalističku obradu nad K.S. iz tog grada zbog sumnje da je krao u jednom marketu.

Dnevno se u BiH unište 767.123 obroka

Svjetski dan borbe protiv uništavanja hrane se obilježava danas, 27. aprila, a u Bosni i Hercegovini je pokrenuta kampanja pod nazivom "Niko gladan. Niko sam". Na ulicama Sarajeva, Banjaluke, Tuzle, Mostara, Bijeljine i Bihaća osvanuli su bilbordi sa porukama koje apeluju "Smanjimo uništavanje hrane - donirajmo je!".

Noćni zalogaji koji bi mogli da vas koštaju kvalitetnog sna

Nesanica je, nažalost, problem s kojim se mnogi od nas suočavaju. S obzirom na tempo života i obaveze, postaje sve češći. Nije nemoguće riješiti ga, ali mnogi ne znaju kako to da učine.

Hrana koja može pospješiti gubitak kose

Ako ste primjetili da vam kosa opada više nego što bi trebalo, mogući uzrok problema može se nalaziti u konzumaciji ove hrane.

Popularna hrana koja može biti razlog vašeg stalnog umora

Možda ne spavate dovoljno, možda imate naporan dan na poslu. Mnogo je razloga zašto se često osjećate umorno. Jedna od njih je i hrana.

Svjetske organizacije upozorile na globalni problem sa hranom

Svjetska banka, Međunarodni monetarni fond, Svjetski program za hranu Ujedinjenih nacija i Svjetska trgovinska organizacija pozvali su danas na pokretanje hitne, koordinisane globalne akcije za rješavanje pitanja bezbjednosti hrane uz apel da se izbjegavaju zabrane izvoza hrane ili đubriva.

Problem hrane u banjalučkim vrtićima još bez rješenja

BANJALUKA - Problem isporuke hrane u vrtićima u Banjaluci se nastavlja, te kako "Nezavisne novine" nezvanično saznaju da dobavljač već sutra planira obustaviti dostavu hrane, ako se uskoro nešto ne riješi.

Evo kako da koristite maslačak u ishrani

Kao i mnoge biljke oko nas, i maslačak je jestiv.

Turski specijaliteti obilježili 94. dodjelu Oskara

Ceremonija dodjele Oskara jedna je od najprestižnijih ceremonija dodjele nagrada na svijetu. Ove godine, u Dolbi teatru u Los Angelesu, u noći 27. marta održana je po 94. put.

UN: Zbog rata u Ukrajini cijena hrane globalno raste

Rat u Ukrajini će imati globalni uticaj "veći od svega što smo vidjeli od Drugog svjetskog rata" i nanijeće štetu svjetskoj bezbjednosti hrane, jer se mnogi ukrajinski poljoprivrednici, umjesto da proizvode značajnu količinu pšenice za sveijt, sada bore protiv Rusije, izjavio je direktor Svjetskog progama za hranu UN (WFP) Dejvid Bizli.

Najčitanije