Hrana

Potrošnja hrane raste brže nego svjetska populacija

BEOGRAD - U razvijenim ekonomijama potrošači se okreću zaštiti životne sredine i sve rjeđe kupuju crveno meso, objavila je Evropska komisija.

Poznat uzrok masovnog trovanja u Tuzlanskom kantonu

TUZLA - Bakterija salmonela uzrok je masovnog trovanja hranom stanovnika Tuzlanskog kantona, potvrđeno je u kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo.

Petoro djece zadržano u bolnici zbog trovanja hranom

TUZLA, MAGLAJ - Na Klinici za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli trenutno je hospitalizirano deset osoba, od kojih je petoro djece, zbog trovanja hranom u objektu brze prehrane u Srebreniku.

Novi slučaj trovanja hranom u Maglaju

Osam radnika maglajske fabrike "Natron-Hayat" juče je primljeno u Dom zdravlja Maglaj sa žalbama na trovanje hranom, potvrdio je dežurni u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK).

Pokrenuta procedura za proglašenje epidemije: 71 osoba otrovala se hranom

TUZLA, SREBRENIK - Zavod za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona pokrenuo je danas proceduru za proglašenje epidemije trovanja hranom, nakon što je 71 osoba prijavila slučaj trovanja poslije konzumiranja hrane iz jednog objekta brze prehrane u Srebreniku.

Svaki Hitlerov obrok morale su probati da ne bi bio otrovan

Grupa mladih žena u Trećem Rajhu svakodnevno je živjela na ivici, bavile su se poslom koji nije htio (a ni morao) da radi svako. Bile su Hitlerove degustatorke hrane, koje su sve što je fireru dolazilo na sto prije njega probale u slučaju da ga je neko iz njegovih redova ili od saveznika htio otrovati. Njihova dužnost bila je prava čast, čast služenja Hitleru.

Hrana koja popravlja raspoloženje

Vitamin C jača imunitet, ali i popravlja loše raspoloženje. Ovaj snažan antioksidant se pokazao kao odlično oružje u borbi protiv depresije, slobodnih radikala i kod oporavka organizma od stresa.

Zbog trovanja hranom kod Olova još jedno dijete primljeno u bolnicu

SARAJEVO - Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Sarajevo danas je primljeno još jedno dijete zbog sumnje na trovanje hranom u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova.

Još jedno djete koje je boravilo u centru "Ajdinovići" primljeno u bolnicu

OLOVO - Dječak koji je boravio u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova primljen je jutros u Klinički centar u Sarajevu sa simptomima trovanja hranom.

Jedemo samo 8% domaće hrane

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina uvozi čak 92 odsto hrane koju građani jedu, poručeno je danas iz Spoljnotrgovinske komore (STK) BiH.

Najčitanije