Hrana

Gambori: Morska delicija izuzetne nutritivne vrijednosti

Pravi ljubitelji morskih plodova znaju da ukus svježih račića ne može ništa da zamijeni. Međutim, odmrzavanje je jednostavnije od pripreme svježih račića u "oklopu", a i puno je onih koji ili nikada nisu ni pokušali da ih spreme sami ili ih čak nisu ni probali.

Oslić i krompir salata

Ovo je dan kada je grijeh da mrsite pa zato spremite ukusno jelo i uživajte u Badnjem danu. Donosimo vam jednostavan recept za savršeni posni obrok - oslić i krompir salata.

Migranti poslije pet dana pristali da uzmu hranu

BIHAĆ - Volonteri Crvenog križa USK danas ujutru su migrantima u kampu Lipa podijelili oko hiljadu suvih obroka, a za njih se počela i priprema toplih obroka zahvaljujući kuhinji koja je dopremljena na ovaj lokalitet.

Hrana koju ne bi trebalo da konzumirate uz alkohol

S obzirom na to da velika većina ljudi planira da nazdravlja u novogodišnjoj noći, bez obzira na mjere, važno je znati šta treba, a šta ne da jedete dok pijete. Pošto se neke namirnice baš nikako ne slažu s alkoholom, dobro je da znate da planirate trpezu.

Namirnice koje treba da konzumirate ukoliko dugo sjedite

Ukoliko ste primorani da zbog posla sjedite više sati, morate biti svjesni da to može prouzrokovati nezdrave posljedice na tijelo. Stručnjaci preporučuju pravilnu i zdravu ishranu.

Cimet: Mitovi čuvali tajnu začina cjenjenijeg od zlata

Nekada davno cimet se smatrao jednom od najluksuznijih namirnica na svijetu. Najraniji spomen cimeta datira iz Egipta 2.000 godina prije nove ere, a korišten je kao lijek, mirisno sredstvo pri balzamovanju, konzervans i začin.

Koliko hrane gosti restorana u Srbiji ostave na tanjiru

Sistematičnim planiranjem nabavke namirnica i veličine porcija, kao i pravilnim upravljanjem otpadom od hrane, ugostiteljski objekti u Srbiji mogu da uštede finansijski i, istovremeno, doprinesu smanjenju zagađenja životne sredine, rečeno je danas na online radionici "Kako tretirati otpad od hrane".

Kina pojačala testiranje hrane nakon slučajeva kovida-19

PEKING - Kina je pojačala testiranje smrznute hrane nakon što je više puta otkrivala virus korona na uvoznim proizvodima i njihovoj ambalaži, što je opet pokrenulo masovna ispitivanja hrane i osoblja, obustavu određenog uvoza i poremećaj trgovinskih tokova.

Crni limun: Popularni sastojak jela Bliskog istoka

Otvaranjem tržišta, a time i sve boljom snabdjevenošću trgovina, svijet začina i začinskih mješavina postao je pristupačniji, tako da danas gotovo da nema domaćinstva u kojem se ne praktikuje moderna evropska, azijska, kineska ili neka druga strana kuhinja, koja obavezno uključuje različite egzotične začine.

Kako izgleda dnevni meni vojvotkinje Kamile

Poznato je da vojvotkinja Kamila od Kornvola vodi veoma zdrav način života u kući na imanju Gločester. Da li blistavi ten i figura sedamdesetdvogodišnje vojvotkinje dolaze iz njenog tanjira?

Najčitanije