Hrana

Otrovali se zdravom hranom

MOSKVA - Najmanje 23 ljudi hospitalizovano je nakon što su se otrovali proizvodima iz automata zdrave hrane u nekoliko kancelarija u Moskvi, izjavila je glavni ljekar državne kliničke bolnice u ruskoj prijestonici Svetlana Smetanina.

Toksična hrana koja ugrožava vašu kožu i ljepotu

Kako biste sačuvali zdravlje i negovali svoju ljepotu potrebno je da redovno izbegavate toksičnu hranu! Evo šta se dešava u tijelu kada često konzumiramo beli šećer.

Savršena hrana za tople dane

Ljeto, kao i česte promjene vremena mogu da izazovu fizički i psihički stres. Obratite pažnju na pet energetskih supstanci, savjetuje doktor Zilke Hofman, nutricionista iz Rendzburga u Njemačkoj.

Hrana koja hladi tijelo

Tokom vrućih ljetnih dana pokušavamo se rashladiti tako što nosimo na sebi što manje odjeće, kupamo se i boravimo u klimatizovanim ili prirodno ohlađenim prostorima.

BiH na hrani pada više od dvije milijarde

SARAJEVO, BANJALUKA - Nedovoljna proizvodnja, niska produktivnost, loši razvojni kapaciteti i niska konkurentnost u poljoprivredno-prehrambenoj industriji doveli su do toga da već godinama unazad u trgovini sa svijetom u ovoj oblasti Bosna i Hercegovina ima godišnji deficit veći od dvije milijarde maraka.

Hemikalijama tretirano 70 odsto hrane

BEOGRAD - U Srbiji je registrovano 800 pesticida i oko 70 odsto hrane prska se raznim hemikalijama, ali će domaći poljoprivrednici ubuduće morati da prođu obuku i dobiju sertifikat njihovo korištenje.

Namirnice za zdraviju ishranu

Svima je dobro poznato da se zdrava i uravnotežena prehrana sastoji od vlakna, masti, proteina i ugljikohidrata. Ako ste odlučili promijeniti svoje navike i uvrstiti u prehranu namirnice koje će vašem organizmu pružiti sve potrebne makro i mikro nutrijente, ove stvari moraju biti na vašoj listi za kupovinu.

Jedite sezonski: Ovo su najzdravije namirnice u junu

I dok sve vrste voća i povrća imaju odlično djelovanje na zdravlje, njihove prave vrijednosti ćete dobiti tek kada ih počnete jesti za vrijeme njihove sezone. Sezonska hrana je hrana koja se uzgaja u doba kada je to predviđeno. Tada je najjeftinija, najsvježija i najukusnija.

Trećina hrane u svijetu završi u smeću

ZAGREB - Oko trećina proizvedene hrane u svijetu, odnosno 1,2 milijarde tona, godišnje se baci, što znači da u smeću završi više od 1.000 milijardi dolara, procijenjuje Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO), a prenosi zagrebački "Večernji list".

Aditivi u hrani: Slovo E koje narušava zdravlje

Aditivi se dodaju u hranu da bi je obojili, konzervisali, kako bi joj se stabilizovao ukus i sl. Postoje prirodni aditivi poput limunske kiseline i pčelinjeg voska te umjetni aditivi.

Najčitanije