Hrana

Namirnice koje nikako ne bi trebalo da dajete psima

Sve ono što je ukusno ljudima ne bi smjeli konzumirati njihovi četvoronožni ljubimci. Neke namirnice i napici su toksični, a u najgorem slučaju za pse mogu biti fatalni.

Cijene hrane u svijetu rastu već 10 mjeseci zaredom

Cijene prehrambenih proizvoda na globalnim tržištima nastavile su rast u martu deseti mjesec zaredom, a najviše su poskupjeli mliječni proizvodi, meso i biljna ulja, izvijestila je danas Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

U pandemiji povećan uvoz hrane za kućne ljubimce

BANJALUKA, SARAJEVO - Da sve veći broj vlasnika kućnih ljubimaca u BiH odlučuje da svoje mezimce počasti kupovnom hranom, najbolje potvrđuju podaci Uprave za indirektno operezivanje (UIO) BiH, prema kojima je u 2020. godini uvezeno više od 167 tona preparata koji se koriste za prehranu životinja u vrijednosti od 132.488.519 KM.

Namirnice koje pomažu da izbacite nikotin iz tijela

Očuvanje zdravlja organizma kod osoba koje konzumiraju cigarete posebno je važno.

Tjestenina sa šunkom i pavlakom prelivena sosom od gljiva

Lagani ali vrlo ukusni obrok koji će se svakome svidjeti.

Gambori: Morska delicija izuzetne nutritivne vrijednosti

Pravi ljubitelji morskih plodova znaju da ukus svježih račića ne može ništa da zamijeni. Međutim, odmrzavanje je jednostavnije od pripreme svježih račića u "oklopu", a i puno je onih koji ili nikada nisu ni pokušali da ih spreme sami ili ih čak nisu ni probali.

Oslić i krompir salata

Ovo je dan kada je grijeh da mrsite pa zato spremite ukusno jelo i uživajte u Badnjem danu. Donosimo vam jednostavan recept za savršeni posni obrok - oslić i krompir salata.

Migranti poslije pet dana pristali da uzmu hranu

BIHAĆ - Volonteri Crvenog križa USK danas ujutru su migrantima u kampu Lipa podijelili oko hiljadu suvih obroka, a za njih se počela i priprema toplih obroka zahvaljujući kuhinji koja je dopremljena na ovaj lokalitet.

Hrana koju ne bi trebalo da konzumirate uz alkohol

S obzirom na to da velika većina ljudi planira da nazdravlja u novogodišnjoj noći, bez obzira na mjere, važno je znati šta treba, a šta ne da jedete dok pijete. Pošto se neke namirnice baš nikako ne slažu s alkoholom, dobro je da znate da planirate trpezu.

Namirnice koje treba da konzumirate ukoliko dugo sjedite

Ukoliko ste primorani da zbog posla sjedite više sati, morate biti svjesni da to može prouzrokovati nezdrave posljedice na tijelo. Stručnjaci preporučuju pravilnu i zdravu ishranu.

Najčitanije