Hrana

Čime nahraniti sobne biljke za ljepše cvjetove i rast

Da bi sobni cvjetovi brzo rasli i lijepo cvjetali, potrebno ih je stalno hraniti. Neki uzgajivači cvijeća radije koriste đubriva koja se prodaju u cvjećarama i poljoprivrednim apotekama dok pojedinci traže neke druge metode prihrane.

Sjeverna Koreja ratnim rezervama rješava nestašicu hrane

PJONGJANG - Sjeverna Koreja oslobađa hitne vojne rezerve riže, jer se nestašica hrane pogoršava pošto toplotni talas i suša dodatno otežavaju snabdijevanje u zemlji.

Građani prazne police s jeftinim namirnicama

BANJALUKA, SARAJEVO - Na policama prodavnica sa outlet hranom u BiH mogu se naći proizvodi i duplo jeftiniji nego u drugim prodavnicama, a za samo tri, odnosno dvije godine, radnje sa outlet hranom iz Banjaluke i Sarajeva pridobile su povjerenja građana.

Sir iz mijeha: Specijalitet iz 14. vijeka i dalje miriše Hercegovinom

Mjesto je to gdje sunce bez ometanja sjenke obasjava planine, kuće, vinograde i poljane. Mjesto je to gdje i, kad padne kiša, ljeti ne rashladi užaren kamen. Tu se svi pozdravljaju sa osmijehom uz pitanje "Čiji si ti" i nastave razgovor, jer iako nisi njihov rod, opet si nekako njihov.

Južnokorejski olimpijski tim kuvaće hranu za svoje sportiste

Južnokorejski olimpijski tim spremaće hranu za svoje sportiste odvojeno i prikazivaće sastojke tokom Olimpijskih igara u Tokiju, rekao je danas portparol južnokorejskog tima.

Šta je bila Teslina omiljena hrana, zašto nije jeo iz okruglih tanjira

Prije 165 godina rođen je Nikola Tesla. Za više od vijeka i po, gotovo sve priče o njemu su ispričane. Ovo je priča o jednom od najvećih naučnika svih vremena iz drugog ugla - kulinarskog.

Zašto je mediteranska ishrana najbolja za zaštitu od sunca

Mediteransku ishranu odlikuje velika količina povrća - to znači da se u gotovo svakom vašem jelu treba pronaći neki plod povrća kao što su paradajz, kelj, brokula, špinat, mrkva, krastavci, luk.

Najbolja i najgora hrana koju možete pojesti prije treninga

Dijetetičarke Chloe McLeod i Jessica Spendlove čvrsto vjeruju da je prehrana uoči treninga gotovo jednako važna kao i sam trening.

Svjetske cijene hrane pale u junu prvi put poslije 12 mjeseci

RIM - Svjetske cijene prehrambenih proizvoda pale su u junu prvi put poslije 12 meseci uzastopnog rasta, prema danas objavljenom izvještaju Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

UN: Sjeverna Koreja suočiće se sa nedostatkom hrane

SEUL - Sjeverna Koreja suočiće se sa nedostatkom hrane od oko 860.000 tona ove godine, saopštile su Ujedinjene Nacije danas.

Najčitanije