Hrana

Opsjednutost zdravom hranom je bolest, a veoma teško se liječi

Ortoreksija zvuči neobično i teško da biste je povezali sa zdravom ishranom. Ali, ortoreksija je itekako u vezi sa hranom - u pitanju je poremećaj u ishrani koji se ispoljava kao opsesija zdravom hranom.

Trikovi kako da svako jelo ima savršen ukus

Sastavili smo na jedno mjesto savjete poznatih kuvara. Ispoštujte ove korake i svako jelo će imati savršen ukus:

Ova hrana ublažava menstrualne bolove

Normalni menstrualni ciklus traje između 21 i 35 dana, a prosjek je 28. Krvarenje ne bi trebalo da traje duže od sedam dana, a ukoliko se produži, trebalo bi se obratiti svom ginekologu.

Kako da spriječite propadanje hrane

Vrlo je jednostavno produžiti vijek pojedinih namirnica. Na primjer, višak začina možete sačuvati i tako što ćete ih isjeckati, staviti u teglu i preliti maslinovim ili nekim drugim uljem. Kasnije po potrebi možete da ih koristite za pripremu jela.

Kako da spasite preslano jelo

Nema domaćice kojoj se nije dogodilo da posoli jelo više nego što bi trebalo. Većinu, posebno početnika u kuhinji, to umije da "izvede iz takta", pa se tako dešavalo da zbog viška soli cijeli ručak, umjesto na stolu, završi u smeću.

Namirnice koje imaju mnogo više kalorija nego što mislite

Zdrav način ishrane vodi do boljeg zdravlja, ali stručnjaci upozoravaju da i ljudi koji smatraju da se "zdravo hrane" često prave greške pri sastavljanju svog dnevnog menija. Najčešće greške odnose se na namirnice koje smatramo niskokaloričnim i dijetalnim, a one to zapravo nisu. Časopis "Shape" sastavio je listu "najvarljivijih" dijetalnih namirnica.

Tri provjerena trika za vazdušaste i meke kiflice

​Svaka domaćica ima svoj način i provjereni recept po kom pravi tijesto, međutim, početnici u kuhinji nerijetko prave greške zbog kojih im kiflice ne narastu ili se brzo stvrdnu.

Nutricionista otkriva da li ugljene hidrate i masti treba izbaciti iz ishrane

Iako pojedincima odricanje od pojedinih namirnica ne pada teško, drugima to predstavlja pravi izazov.

Cijene hrane u svijetu nastavljaju trend rasta

VAŠINGTON - Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu (FAO) i poljoprivredu objavila je da je indeks cijena hrane, koji prati međunarodne cijene potrošačke korpe, ustanovio da je u oktobru cijena osnovnih životnih potrepština porasla za tri odsto u odnosu na septembar.

Opsjednutost zdravom hranom može prerasti u bolest koja se teško liječi

Zdrava ishrana može imati i negativne posljedice, ali po psihu.

Najčitanije