Hrana

Ukus hrane ne može biti zaštićen autorskim pravima

BRISEL - Ukus prehrambenog proizvoda ne može biti zaštićen autorskim pravima, saopšteno je iz Evropskog suda pravde.

Najbolji načini kako da se riješite žudnje za hranom

Žudnja za hranom nezgodna je stvar koju su vjerovatno svi iskusili - vrlo intenzivna želja za određenom vrstom hrane koja je, u najvećem broju slučajeva, nezdrava: rijetko ko žudi za zdravim i uravnoteženim obrokom, uglavnom su to slatkiši i masna, slana hrana puna ugljenih hidrata.

Šta je najbolje da jedete kada ste prehlađeni?

Šta jesti kada ste prehlađeni, imate virus ili grip? Uz već doboro poznati limun, od pomoći mogu da budu i neke ne tako izvikane namirnice.

Stavljao otrov u hranu za bebe, osuđen na 12,5 godina zatvora

BERLIN - Muškarac (54) osuđen je u Njemačkoj na 12 i po godina zatvora za pokušaj ubistva, jer je stavljao otrov u hranu za bebe i odrasle.

Građani Srpske najviše novca troše na hranu

BANJALUKA - Porodice u Republici Srpskoj su u septembru najviše novca trošile na nabavku prehrane, u prosjeku 692 KM, te za stanovanje i komunalne usluge za koje su izdvajali 568 KM, saopšteno je iz republičkog Saveza sindikata.

Cijene goriva napumpale i cijene hrane

BANJALUKA - Sve veći rast cijena goriva u BiH pokretač je i poskupljenja životnih namirnica, što najviše u svojim novčanicima osjete potrošači, dok skuplje gorivo zasad neće dovesti do poskupljenja prevoza, jer bi prevoznici time izgubili putnike.

"Slaninu jedu kao lijek za sve"

BANJALUKA - Samo mali procenat domaćeg stanovništva se izbalansirano hrani, a na potrošačkoj trpezi uveliko dominira bijeli hljeb i razne jeftinije tjestenine, riža, krompir i sve ono što nam je džepu prihvatljivo, dok se, na primjer, teletina i riba u tanjiru nađu samo u izuzetnim prilikama.

Deset zakona zbog kojih više nećete pomisliti na dijetu

Mnogi od nas doživljavaju jelo kao potrebu koju treba što prije obaviti kako bi nam ostalo vremena za druge stvari poput rada, kućanskih poslova ili gledanja televizije. Redovno jedemo s nogu ili za radnim stolom, ponekad čak kod kuće na brzinu progutamo hranu s tanjira. Uključimo autopilota i mehanički nabadamo vilicom, žvaćemo i gutamo.

Zašto trebate jesti kivi?

Kivi je kinesko nacionalno voće. Tamo kivi zovu Yang Tao, odakle su ga misionari početkom 20-og vijeka prenijeli na Novi Zeland, a zatim se proširio cijelim svijetom. Na Novom Zelandu je kivi dobio ime po istoimenoj ptici.

Naglo odricanje od nezdrave hrane izaziva glavobolje i nesanicu

Ako ste se osjećali čudno ili vas je boljela glava nakon odricanja od grickalica i nezdrave hrane, to je zbog toga što prolazite kroz simptome zavisnosti, pojašnjavaju stručnjaci.

Najčitanije