Hravtska

Žalba zbog puštanja na slobodu napadača na Srbe kod Knina

ŠIBENIK - Opštinsko tužilaštvo u Šibeniku podnijelo je žalbu na odluku Opštinskog suda u tom gradu da pusti na slobodu osumnjičene za napad na Srbe u kafiću u Uzdolju.

Hrvatska izgubila 7,4 milijarde evra u robnoj razmeni

ZAGREB - Hrvatski izvoz je od januara do kraja septembra 2019. godine zabilježio prosječan rast od 6,1 odsto međugodišnje dok je uvoz viši za 6,5 procenata.

Švajcarski list: Hrvatska vlada nečovječni ustaški režim uzima u zaštitu

ZAGREB - "Neue zürcher zeitung" (NZZ) objavio je članak u kom se bave sa suočavanjem Hrvatske sa svojom fašističkom prošlošću i filmom "Dnevnik Diane Budisavljević".

Iz mora u Istri izvučeno tijelo Poljaka nestalog 2013. godine?

ZAGREB - Iz mora u Istri izvučeno je tijelo najvjerovatnije poljskog ronioca koji je nestao još 2013., piše Glas Istre.

Nova teorija o smrti šest vatrogasaca u Hrvatskoj

ZAGREB - Tim stručnjaka Instituta "Ruđer Bošković" je u novom kombinovanom vještačenju utvrdio da su vatrogasci kobnog 30. Avgusta 2007. godine, u klancu iznad uvale Šipnat na Kornatu, stradali od posljedica južnoga kraka požara s eruptivnim efektom, te mogućeg spajanja tog požara s krakom vatre koja je dolazila sa sjevernog dijela, javlja Slobodna Dalmacija.

Udružena hrvatska opozicija ruši Plenkovića?

ZAGREB - Udružena hrvatska opozicija, predvođena dvema najvećim partijama, SDP i Most, spremna je da već naredne sedmice započne dogovaranje zajedničke taktite za rušenje vlade premijera Andreja Plenkovića zbog “Agrokora”, krhke vladajuće većine i zbog toga jer, kako smatraju vlada ne radi svoj posao.

Najčitanije