Hrkanje

Naučnici otkrili novi uzrok hrkanja

Zlo poznato samo onima koji se sa njim bore: hrkanje. Dok kao uzrok (ili opravdanje) navodite probleme sa sinusima, prehladu ili umor, razmislite još jednom. Naučnici imaju novi odgovor za vas.

Zašto muškarci hrču više od žena?

​Dok spavamo, mišići oko grla se opuštaju, pa se vazdušni kanal sužava. Do hrkanja dolazi kada određena meka tkiva – poput mekog nepca, uvule (resice), dijelova nazalnih puteva, ili korjena jezika previše opuste i djelimično blokiraju vazdušni kanal.

Kako da zaustavite hrkanje

U želji da pomognu osobama koje hrču, kao i onima koje su pored hrkača, stručnjaci uporno nude nove načine da se ova neprijatna pojava zaustavi.

Svjetske lidere, bogataše i umjetnike riješio hrkanja

TREBINJE, NOVI SAD - Akademik dr Novak Vukoje iz Novog Sada, član Evropske akademije nauka i stručnjak otorinolaringologije, prvi je ljekar koji je na prostorima bivše Jugoslavije osamdesetih godina prošlog vijeka uradio operaciju kod pacijenta koji je patio od notornog hrkanja i pauza u disanju, razvivši sopstvenu hiruršku metodu za koju je dobio i Zlatnu medalju na Međunarodnom salonu inovacija u Moskvi 2008. godine.

Trik koji sprečava hrkanje

Možda pjevate jezivo i oduvek ste žalili što nemate sluha, ali vaš glas može da radi bolje od bilo kog lijeka protiv hrkanja. Zato ga iskoristite.

Iskopao tunel do kafane jer mu žena mnogo hrče

Vodoinstalater iz Irske iskopao je tunel od svoje spavaće sobe do lokalnog paba koji se nalazi 800 metara od njegove kuće.

Najčitanije