Hrvati

Uz pozivnicu dozvoljeno kretanje do Donje Gradine

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici koja je održana posredstvom video linka, Zaključak o dozvoli kretanja od mjesta prebivališta do Donje Gradine, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

DW: Znak da se Hrvatska konačno vraća antifašizmu

​Okupljanje u Jasenovcu mogao bi da bude znak da se Hrvatska konačno vraća antifašizmu, piše Dojče vele.

"Niko nema plan otcjepljenja, ali je mogućnost koju ne treba isključiti"

BANJALUKA - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sa Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) i Draganom Čovićem odavno razgovara o novom prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija, čije prisustvo sada kada BiH treba da aplicira za članstvu u EU, nije razumno.

Delije stigle dan prije i navijale sa Grcima: Napakostili su Hrvatima

Fubaleri Crvene zvezde sutra gostuju kod Olimpijakosa u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a najvatrenije pristalice crveno-bijelih su u Grčku stigle dan ranije da podrže vaterpoliste "Olija" u duelu protiv dubrovačkog Juga.

Može li jedinstveni udžbenik istorije da objasni holokaust Srbima i Hrvatima?

Ukoliko se ostvari projekat Savjeta Evrope za stvaranje jedinstvenog udžbenika iz istorije koji je najavio ministar prosvjete Srbije Mladen Šarčević, Srbi i Hrvati će, kao i cijela Evropa, isto tumačiti holokaust.

Milion Hrvata živi u riziku od siromaštva

​ZAGREB - Stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj iznosila je u 2018. godini 19,3 posto, a gotovo četvrtina stanovnika je bila u riziku od siromaštva ili socijalne isključenosti, čime su najzahvaćenije bile osobe starije od 65 godina, pogotovo žene, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Grlić Radman: Zagreb će nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH

BANJALUKA - Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da će Hrvatska nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH u ostvarivanju ravnopravnosti, kao i evropsku perspektivu BiH.

U Rimčev Greyp Bikes nakon Hrvata najviše ulažu Nijemci

Greyp Bikes, kompanija Mate Rimca, prikupila je juče do kraja dana investicije zainteresovanih ulagača u iznosu koji premašuje milion evra.

Bečki "Die Presse": Srba sve manje, a sve više ih napadaju

BEČ - Srba u Hrvatskoj je sve manje, a sve više su izloženi napadima, navodi bečki "Die Presse".

Slobodna Dalmacija: Hrvatska se izobličila do neprepoznatljivosti

ZAGREB - Dio hrvatske javnosti ne prestaje da kritikuje aktuelnu hrvatsku vlast zbog toga što niko od njih, osim naravno lidera SDS S, Milorada Pupovca, nije posjetio hrvatske građane srpske nacionalnosti u Uzdolju i Ðevrskama, što je najbolji znak da je Hrvatsku snašla društvena regresija velikih razmjera i da se ta zemlja, zapravo, izobličila do neprepoznatljivosti, piše danas splitska Slobodna Dalmacija.

Najčitanije