Hrvati

Rajilić: Institucije BiH da spriječe Hrvate da slave etničko čišćenje Srba

BANJALUKA - Inicijativom HDZ-a BiH za obilježavanje 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, Hrvati slave etničko čišćenje Srba, a zajedničke institucije na nivou BiH bi trebalo da pronađu način da spriječe takve aktivnosti, ocijenila je za Srnu predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

Linta: Proustaške snage šalju poruku Srbima - bićete protjerani ili ubijeni

BEOGRAD - Novi srbomrzački grafit ispisan na autobuskoj stanici u srpskom selu Polača, kod Knina, potvđuje da proustaške snage namjeravaju da se brutalno obračunaju sa preostalim Srbima u Hrvatskoj, smatra predsjednik Odbora Skupštini Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta.

Uskoro utakmica Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije, biće i TV prenos

Dogovorena je prijateljska fudbalska utakmica između reprezentacije srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji.

U Švajcarskoj će moći da rade svi građani EU osim Hrvata

BERN - Građani Rumunije i Bugarske će od 1. juna ove godine imati punu slobodu ulaska, zapošljavanja i otvaranja posla u Švajcarskoj

Srbi i Hrvati uhapšeni na Malti, pronađeno 65 kg droge

Zbog posjedovanja 65 kilograma kanabisa na Malti uhapšeni su dvojica Srba, jedan Hrvat i jedan Maltežanin i prilikom toga oduzeto im je 17.000 evra u kešu i manja količina "magičnih" pečuraka.

Vučić: Beograd i Zagreb da se ugledaju na Srbe i Hrvate u BiH

BEOGRAD/MINHEN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da Beograd i Zagreb treba da se ugledaju na Srbe i Hrvate u BiH, koji su bliži zato što moraju da žive i rade zajedno da bi opstali.

Većina Hrvata protiv uvođenja evra

BRISEL - Većina Hrvata je protiv evra, na evropskom nivou ih najviše brinu imigracija i terorizam, a na nacionalnom nezaposlenost i ekonomska situacija, rezultati su jesenjeg istraživanja Eurobarometra.

Pola miliona evra za projekte povratka i održivosti Hrvata u BiH

ZAGREB - U Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje održano je svečano potpisivanje i uručenje ugovora o dodjeli finansijske podrške u vrijednosti od preko 500.000 evra projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uslova života u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.

Hrvati ne dolaze na sjednicu Savjeta ministara?

SARAJEVO - Ni današnja sjednica Savjeta ministara neće biti održana "zbog višemjesečnih prevara, manipulacija i otvorenog kršenja dogovora SDA prema hrvatskim kolegama", piše zagrebački "Večernji list" u izdanju za BiH.

U Mostaru Hrvati najavili protest protiv izbora Komšića

MOSTAR - U Mostaru je za četvrtak, 11. oktobar, na društvenim mrežama najavljen protest Hrvata protiv izbora Željka Komšića na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Najčitanije