Hrvati

Patrijarh apelovao na Srbe i Hrvate: Učinete sve da zavlada međusobni mir

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej apelovao je da hrvatsko državno i crkveno rukovodstvo, kao i političke i duhovne vođe srpskog naroda učine sve da bi između dva naroda zavladao mir.

Koliko je zaposlenih Bošnjaka u institucijama FBiH u odnosu na Hrvate

Od ukupno 15.592 zaposlenih u državnim institucijama u Bosni i Hercegovini, njih 6.899 su Bošnjaci (44,28%), od kojih je 1.416 na rukovodećim pozicijama. Srba je 5.639 (36,16%), od toga 1.043 na rukovodećim mjestima, a Hrvata 2.887 (18,45%), od kojih 699 rukovodilaca. Ostalih je 156, a 12 na rukovodećim pozicijama. Među zaposlenima je i 11 iz nacionalnih manjina (tri rukovodeća), piše Večernji list BiH.

Čolak: Odluke CIK-a vode ka tome da Hrvati budu izbačeni iz vlasti

SARAJEVO - Izbor članova i odluke Centralne izborne komisije (CIK) BiH vode ka tome da Hrvati 2022. godine budu izbačeni iz vlasti u BiH, upozorio je delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak.

Uz pozivnicu dozvoljeno kretanje do Donje Gradine

BANJALUKA - Republički štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici koja je održana posredstvom video linka, Zaključak o dozvoli kretanja od mjesta prebivališta do Donje Gradine, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

DW: Znak da se Hrvatska konačno vraća antifašizmu

​Okupljanje u Jasenovcu mogao bi da bude znak da se Hrvatska konačno vraća antifašizmu, piše Dojče vele.

"Niko nema plan otcjepljenja, ali je mogućnost koju ne treba isključiti"

BANJALUKA - Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sa Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) i Draganom Čovićem odavno razgovara o novom prijedlogu zakona o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija, čije prisustvo sada kada BiH treba da aplicira za članstvu u EU, nije razumno.

Delije stigle dan prije i navijale sa Grcima: Napakostili su Hrvatima

Fubaleri Crvene zvezde sutra gostuju kod Olimpijakosa u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a najvatrenije pristalice crveno-bijelih su u Grčku stigle dan ranije da podrže vaterpoliste "Olija" u duelu protiv dubrovačkog Juga.

Može li jedinstveni udžbenik istorije da objasni holokaust Srbima i Hrvatima?

Ukoliko se ostvari projekat Savjeta Evrope za stvaranje jedinstvenog udžbenika iz istorije koji je najavio ministar prosvjete Srbije Mladen Šarčević, Srbi i Hrvati će, kao i cijela Evropa, isto tumačiti holokaust.

Milion Hrvata živi u riziku od siromaštva

​ZAGREB - Stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj iznosila je u 2018. godini 19,3 posto, a gotovo četvrtina stanovnika je bila u riziku od siromaštva ili socijalne isključenosti, čime su najzahvaćenije bile osobe starije od 65 godina, pogotovo žene, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Grlić Radman: Zagreb će nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH

BANJALUKA - Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da će Hrvatska nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH u ostvarivanju ravnopravnosti, kao i evropsku perspektivu BiH.

Najčitanije