Hrvati

Može li jedinstveni udžbenik istorije da objasni holokaust Srbima i Hrvatima?

Ukoliko se ostvari projekat Savjeta Evrope za stvaranje jedinstvenog udžbenika iz istorije koji je najavio ministar prosvjete Srbije Mladen Šarčević, Srbi i Hrvati će, kao i cijela Evropa, isto tumačiti holokaust.

Milion Hrvata živi u riziku od siromaštva

​ZAGREB - Stopa rizika od siromaštva u Hrvatskoj iznosila je u 2018. godini 19,3 posto, a gotovo četvrtina stanovnika je bila u riziku od siromaštva ili socijalne isključenosti, čime su najzahvaćenije bile osobe starije od 65 godina, pogotovo žene, pokazuju najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Grlić Radman: Zagreb će nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH

BANJALUKA - Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da će Hrvatska nastaviti da pomaže Hrvatima u BiH u ostvarivanju ravnopravnosti, kao i evropsku perspektivu BiH.

U Rimčev Greyp Bikes nakon Hrvata najviše ulažu Nijemci

Greyp Bikes, kompanija Mate Rimca, prikupila je juče do kraja dana investicije zainteresovanih ulagača u iznosu koji premašuje milion evra.

Bečki "Die Presse": Srba sve manje, a sve više ih napadaju

BEČ - Srba u Hrvatskoj je sve manje, a sve više su izloženi napadima, navodi bečki "Die Presse".

Slobodna Dalmacija: Hrvatska se izobličila do neprepoznatljivosti

ZAGREB - Dio hrvatske javnosti ne prestaje da kritikuje aktuelnu hrvatsku vlast zbog toga što niko od njih, osim naravno lidera SDS S, Milorada Pupovca, nije posjetio hrvatske građane srpske nacionalnosti u Uzdolju i Ðevrskama, što je najbolji znak da je Hrvatsku snašla društvena regresija velikih razmjera i da se ta zemlja, zapravo, izobličila do neprepoznatljivosti, piše danas splitska Slobodna Dalmacija.

Povrijeđeni Srbi iz Knina pušteni na kućno liječenje

KNIN - Srbi, koji su povrijeđeni u napadu kod Knina tokom prenosa fudbalske utakmice Jang bojs-Crvena zvezda, pušteni su na kućno liječenje i oporavljaju se, a hrvatska policija je ovaj slučaj okvalifikovala kao krivično djelo izazivanje nereda.

Index: Nastavljena sezona lova na Srbe, napada će biti još

ZAGREB - Sezona lova na Srbe u Hrvatskoj, čije je veliko otvaranje bilo u ljeto 2017. godine sa širenjem požara u toj zemlji, i dalje traje, a napada će još biti, piše hrvatski portal "Index".

Plenković o napadu na navijače Zvezde: Djelo pojedinca

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković kaže da je napad na Srbe u kafiću u Kninu za najoštriju osudu, ali, ipak, ocjenjuje da je riječ o činu pojedinca a ne o klimi u društvu koja podstiče nasilje.

Rajilić: Institucije BiH da spriječe Hrvate da slave etničko čišćenje Srba

BANJALUKA - Inicijativom HDZ-a BiH za obilježavanje 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, Hrvati slave etničko čišćenje Srba, a zajedničke institucije na nivou BiH bi trebalo da pronađu način da spriječe takve aktivnosti, ocijenila je za Srnu predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

Najčitanije