Hrvatska

Manjine podržale Plenkovića da formira vladu

ZAGREB - Osam poslanika nacionalnih manjina u hrvatskom parlamentu dogovorili su se danas da podrže novu vladu HDZ-a, koji je na nedjeljnim parlamentarnim osvojio 66 poslaničkih mandata.

Hrvatska ponovo šalje bh. građane u izolaciju?

ZAGREB – Hrvatska ponovo razmatra uvođenje mjere samoizolacije za građane koji dolaze iz BiH i Srbije, izjavio je Krunoslav Capak, direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo gostujući u emisiji Hrvatskog radija 'Izaberi zdravlje' .

SDSS će podržati Plenkovićevu vladu

ZAGREB - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac izjavio je danas da će ta stranka podržati novu vladu Andreja Plenkovića.

Hrvatska ekonomija tone: Samo dvije članice EU imaće veći pad BDP-a

ZAGREB - Hrvatsku čekaju još teže posljedice pandemije kovida-19 nego što se ranije mislilo.

Trampov donator luksuznom jahtom uplovio u Pulu

Jahta "Queen Miri" u vlasništvu je multimilijardera Šeldona Adelsona (86) inače najvećeg donatora Donalda Trampa, koji je i vlasnik lanca kockarnica.

Koliko glasova je dobio kandidat koji je obučen skakao u more

ZAGREB - Jakoslav Rojnica, Mostov kandidat u 10. izbornoj jedinici, široj hrvatskoj javnosti je postao poznat po bizarnoj reklami za izbore.

Golić: Anulirati poteze Turkovićeve i formirati ekspertski tim

BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić pozvala je Savjet ministara i Predsjedništvo BiH da anuliraju sve poteze ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković u vezi s izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori i da bude imenovan ekspertski tim protiv čijeg formiranja je Turkovićeva bila.

Oluja stiže na Balkan, prva na udaru Hrvatska, zakačiće i BiH

Hrvatskoj se približava hladna fronta iz smjera sjeverozapada.

Pripadnica slovenačke manjine prvi put u hrvatskom Saboru

LJUBLJANA - Barbara Antolić Vupora, Slovenka po nacionalnosti, koja se kandidovala u Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske (SDP) na izborima održanim u nedelju, postala je prva pripadnica slovenačke manjine u Hrvatskoj koja je ušla u Sabor.

U Hrvatskoj 69 novih slučajeva zaraze

ZAGREB - U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 69 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Najčitanije