Hrvatska

Hrvatska još sudi Mladiću u odsustvu i vodi dvije istrage

ZAGREB - Hrvatsko Državno tužilaštvo objavilo je da je protiv haškog osuđenika Ratka Mladića u Hrvatskoj od 1991. donesena jedna presuda.

Novosti: Hrvatska se okreće Rusiji

Hrvatska se sve više okreće Rusiji, pa je, poslije dugo vremena, dogovoren prvi veliki posao remonta hrvatskih helikoptera, a ruski Gasprom je zainteresovan da postane vlasnik Ine.

Hrvatska plaća odštetu vojnicima

ZAGREB - Vojnik Tomislav M. dobiće odštetu od Hrvatske od 300.000 kuna, plus sudski troškovi, zbog toga što Vojska Hrvatske nije bila u stanju da mu isplati prekovremene radne sate.

Gojković: Izjava Kolinde Grabar Kitarović za hrvatsko političko tržište

BEOGRAD - Predsjednica skupštine Srbije Maja Gojković smatra da bi bilo ružno da ona potvrđuje izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da će "puno vode proteći Dunavom dok dvije države postanu prijatelji", te ocjenjuje da je to vjerovatno poruka za "hrvatsko političko tržište".

Kitarović: Srbija i Hrvatska nisu prijateljske države, ali to ne znači da ne mogu razgovarati

VUKOVAR - Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas komentarišući odnose Hrvatske i Srbije da je potreban razgovor u cilju rješavanja otvorenih pitanja između dvije države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što prije riješiti.

Guardian: Srbija 19., Hrvatska 13. favorit na Mundijalu u Rusiji

Fudbalska reprezentacija Srbije 19. je favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva u Rusiji, smatra britanski list "The Guardian".

Neue Züricher Zeitung: Hrvatska još uvijek nema jasan stav prema Titu

BERN - Ni 40 godina nakon smrti nekadašnjeg doživotnog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, Hrvatska nije našla način da se odredi prema jugoslovenskom naslijeđu, dok desnica jugoslovensku ideju izjednačava sa velikosrpstvom, piše švajcarski “Neue Züricher Zeitung” (NZZ), koji kao primjere toga navodi Goli otok, Titovu rodnu kuću, koja je pretvorena u Muzej u Kumrovcu i Brione.

Snijeg stigao u Hrvatsku

ZAGREB - Najavljivana promjena vremena sinoć je stigla u Hrvatsku. U pojedinim dijelovima već pada snijeg, a tokom dana biće ga, osim u planinskim, i u ponekim nižim predjelima.

Hrvatska i peti put na Mundijalu

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se na Svjetsko prvenstavo, peto od posljednjih šest mundijala.

Jutarnji list: Hrvatska ulazi u "vojni Šengen"

ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo odbrane u septembru je počelo preko Ministarstva saobraćaja, a "za potrebe međunarodne vojne saradnje", da od upravnika auto-puteva u Hrvatskoj traženi podatke o dužini, širini mostova i vijadukta, njihovom geografskom položaju i visini i širini tunela.

Reklame

Najčitanije