Hrvatska

Hrvatska poziva penzionisane ljekare da pomognu

ZAGREB - Predsjednik Ljekarske komore Hrvatske Krešimir Luetić izjavio je danas da je situacija u Hrvatskoj vrlo ozbiljna i da se krenulo s mobilizacijom penzionisanih ljekara koji bi radili sa ne-kovid pacijentima.

U Hrvatskoj tokom moratorijuma porastao broj dužnika

ZAGREB - Nakon isteka moratorijuma na prinudnu naplatu dugovanja, u Hrvatskoj je broj dužnika dostigao 250.000, što je za oko 4.000 više dužnika, a dug je manji za otprilike 200 miliona kuna, prenijela je Hina.

Hrvatska priprema vanbolničke kapacitete, Plenković upozorava

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade Hrvatske i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite Davor Božinović najavio je danas da su zbog pogoršane epidemiološke situacije u pripremi tercijarni vanbolnički smještajni kapaciteti za kovid pacijente.

U Hrvatskoj 1.563 novozaraženih virusom, 13 umrlo

ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježena su 1.563 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, a preminulo je 13 osoba.

Beroš: Vlada Hrvatske će učiniti sve da nestašice lijekova ne bude

ZAGREB - Nakon najave veledrogerija da će danas obustaviti isporuku lijekova za većinu bolnica zbog enormnog duga od oko pet milijardi kuna, ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš kaže da će vlada učiniti sve da do nestašice lijekova ne dođe.

RTL: Plenković dobio pismo s bijelim prahom i prijetnje smrću

ZAGREB - Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, u petak je u sjedištu stranke dobio pismo s bijelim prahom u kojem mu se prijeti smrću, javlja danas RTL pozivajući se na nezvanična saznanja.

Hrvatska bilježi 1.096 novozaraženih, umrlo 10 osoba

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.096 novih slučajeva zaraze virusom korona te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4.844.

Mediji: Milanović i Plenković dobili blindirane automobile

ZAGREB - Poslije oružanog napada na zgradu hrvatske Vlade podignut je nivo zaštite premijeru Andreju Plenković i predsjedniku Zoranu Milanoviću, prenosi Index.hr pozivajući se na nezvanična saznanja.

Jutarnji: Hrvatski zdravstveni sistem pred kolapsom, zna se i datum

ZAGREB - Zagrebački Jutarnji list piše danas da je hrvatski zdravstveni sistem pred kolapsom i da je, kako navode, otprilike već poznat datum kada bi moglo doći do njegovog pucanja.

"Hrvatska u nedefinisanoj situaciji u odnosu na virus korona"

ZAGREB - Hrvatski naučnik Gordan Lauc izjavio je danas da se ta zemlja u ovom trenutku nalazi u "nedefinisanom stanju", s obzirom na povećani broj zaraženih virusom korona.

Najčitanije