Hrvatska

Capak: Hrvatska će obustaviti imunizaciju, nedostaje vakcina

ZAGREB - Hrvatska će morati da obustavi imunizaciju stanovništva protiv virusa korona, jer joj nedostaje Fajzerovih vakcina, rekao je danas direktor HZJZ Krunoslav Capak.

U Hrvatskoj 27 smrtnih slučajeva i 776 novozaraženih

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata prijavljeno 27 smrtnih slučajeva i 776 novozaraženih virusom korona, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

U Hrvatskoj 29 preminulih i 520 novozaraženih osoba

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata prijavljeno 29 smrtnih slučajeva i 520 novozaraženih osoba virusom korona, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Hrvati potrošili 3,9 milijardi evra manje tokom krize izazvane koronom

Građani Hrvatske su od početka krize izazvane koronom do sada, tačnije od 24. februara 2020. do 17. januara 2021. godine, smanjili potrošnju za 29,3 milijarde kuna (3,88 milijardi evra) u odnosu na uporedivi period godinu dana ranije.

U Hrvatskoj 174 nova slučaja korone, umrlo 39 osoba

ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježena su 174 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.276.

Vlada Srpske dostavlja kontejnere najugroženijima u Kostajnici

KOSTAJNICA - Četiri kontejnera za najugroženije kategorije ljudi u Kostajnici nakon zemljotresa biće dostavljeni sutra u ovu opštinu, najavljeno je iz te opštine. Kontejneri će biti dostavljeni na stadionu "Partizan" u 12.30 časova.

Hrvatska ne razmišlja o popuštanju mjera

ZAGREB - Hrvatska ne razmišlja o popuštanju epidemioloških mjera koje su prije sedam dana produžene do 31. januara.

Upozorenje na umjerenu i veliku opasnost od hladnog talasa u Hrvatskoj

ZAGREB - U Hrvatsku je stigao prvi hladni talas ove zime zbog čega je Hidrometeorološki zavod za Karlovac, Knin, Split i Dubrovnik objavio posebno upozorenje na umjerenu, a za područje Gospića veliku opasnost.

Hrvatska pooštrila uslove za prelazak granice

ZAGREB - Hrvatska je pooštrila uslove za prelazak granice tako da će od 15. januara za ulazak u tu zemlju biti neophodan negativni test na korona virus i karantin u trajanju od 14 dana, koji može da bude skraćen na sedam, ako neko sam obavi PCR testiranje u ovlašćenoj ustanovi i rezultat bude negativan.

U Petrinji šteta na 37.000 objekata, 2.200 proglašeno neupotrebljivim

PETRINJA - Dvije sedmice nakon razornog zemljotresa u centralnoj Hrvatskoj, prijavljena je šteta na više od 37.000 objekata, pregledana ih je gotovo polovina, a, što znači da je najmanje toliko porodica ostalo bez krova nad glavom i bez pravog privremenog smeštaja.

Najčitanije