Hrvatska

Fašistička forumaška braća dogovarala kupovinu oružja u BiH?

ZAGREB - Kanadski i francuski nacisti dogovarali su kupovinu oružja u Hrvatskoj i BiH za vođenje "rasnog svetog rata" protiv Jevreja i muslimana, a vođa nedavno provaljenog globalnog nacističkog foruma "Iron Marć", boravio je 2017. u Zagrebu, Rijeci i Puli, piše hrvatski portal Novosti.

Iz BiH u Hrvatsku vraćeno 7,6 tona kuhinjske morske soli

SARAJEVO - Laboratorijska analiza pošiljke od 7,6 tona kuhinjske morske soli iz Hrvatske, namijenjena za bosanskohercegovačko tržište, pokazala je da sastav soli ne odgovara odredbama Pravilnika o soli za ljudsku ishranu, saopštila je Federalna uprava za inspekcijske poslove.

Plenković: Predsjednički izbori u Hrvatskoj 22. decembra

ZAGREB - Predsjednički izbori u Hrvatskoj biće održani 22. decembra, potvrdio je danas premijer Andrej Plnković u otvorenom dijelu sjednice Vlade Hrvatske.

Novo upozorenje i crveni alarm u Hrvatskoj - stižu oluje, pijavice...

ZAGREB - U skladu s prognozama i upozorenjima, ostvarile su se izuzetno nepovoljne vremenske prilike na Sredozemlju.

Na hrvatske puteve stižu nove kamere, mjeriće i razmak između vozila

ZAGREB - U Hrvatskoj je na javnoj raspravi novi Pravilnik o mjerenju brzine u saobraćaju, u kojemu se predlaže nova regulacija nepoštovanja razmaka između vozila i prolaska kroz crveno svjetlo.

Hrvatska dijaspora poslala kući 1,7 milijardi evra

​ZAGREB - Hrvatski iseljenici su poslali prošle godine svojim porodicama, rodbini i prijateljima u zemlji 1,74 milijardi evra, piše portal novac.hr, pozivajući se na podatke evropske statističke službe, Evrostata.

Vlada Hrvatske predlaže Vukovar kao mjesto posebnog pijeteta

ZAGREB - Hrvatski ministar branitelja Tomo Medved i ministar zdravstva Milan Kujundžić predstavili su u Banskim dvorima nacrt prijedloga zakona kojim će Vukovar biti proglašen mjestom posebnog pijeteta.

Šef banke pokupio skoro tri miliona maraka i pobjegao u BiH

Šef poslovnice banke u Vrlici u Hrvatskoj nestao je s najmanje 11 miliona kuna (skoro tri miliona maraka) koje je uzeo iz bankovnog sefa.

Sinđelić pisao Hrvatima iz spuškog zatvora

PODGORICA - Saša Sinđelić, koga je Crna Gora isporučila Hrvatskoj zbog izdržavanja kazne za ubistvo, žalio se iz zatvora u Spužu Županijskom sudu u Vukovaru na 104 strane na crnogorske i ruske tajne službe i tražio ukidanje presude za ubistvo.

Stižu oluje, prijete poplave, crveni alarm za veći dio Jadrana

ZAGREB - Državni hidrometeorološki zavod proširio je područje za koje je izdao crveni alarm za izuzetno opasno vrijeme.

Najčitanije