Hrvatska

U Hrvatskoj za pola mjeseca više od 12.000 ljudi ostalo bez posla

ZAGREB - Na evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je krajem marta više od 143 hiljade nezaposlenih, a samo u poslednjih petnaestak dana prošlog mjeseca u evidenciju nezaposlenih uvedeno je 13.264 lica, izvještava Hina.

Još jedna žrtva korone u Hrvatskoj, broj zaraženih prešao 1.000

ZAGREB - Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš rekao je danas da je preminula još jedna osoba od posljedica virusa korona, a da je u posljednja 24 časa potvrđeno novih 48 slučajeva zaraze čime je ukupan broj porastao na 1.011.

Hrvatima u dijaspori preporučeno da ne dolaze za Uskrs

ZAGREB - U Hrvatskoj je u srijedu sa 96 novih slučajeva zaraze virusom korona zabilježen najveći dnevni rast oboljelih, a ministar zdravlja Vili Beroš preporučio je Hrvatima u dijaspori da se uzdrže od dolaska za Uskrs i ostanu tamo gdje su.

Hrvatska i BiH dogovorile zatvaranje malograničnih prijelaza

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara saopštilo je danas da je odluka o zatvaranju malograničnih prelaza uslijedila nakon dogovora BiH i Hrvatske.

U Hrvatskoj još 96 zaraženih virusom korona

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa registrovano 96 novozaraženih virusom korona, što je najviše u jednom danu do sada, te je ukupan broj osoba pozitivnih na novi virus 963, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Potres ili probijanje zvučnog zida u Zagrebu?

ZAGREB - Na stranici Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC) navedeno je da je Zagreb danas oko 12.35 časova pogodio novi zemljotres, a kako javljaju hrvatski mediji, zasad nije poznato da li riječ o manjem potresu ili najavljenom probijanju zvučnog zida.

Kapetan Dragan: Hrvatska ogrezla u zločinu koji je počinila

BEOGRAD - Dragan Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, u intervjuu Srni nakon 13,5 godina zatvora u Hrvatskoj, poručuje da je sadašnja Hrvatska ogrezla u zločinu koji je počinila tokom 20. vijeka i da njegova borba za pravdu tek počinje.

Gorivo u BiH prvi put skuplje nego u Hrvatskoj

​BANJALUKA, SARAJEVO - Gorivo u Hrvatskoj, čiji su vozači godinama unazad dolazili u BiH da natoče rezervoare, prvi put je jeftinije nego na našim benzinskim pumpama, što stručnjaci ocjenjuju nezapamćenim paradoksom, te još jednom podvlače da bh. trgovci naftnih derivata treba drastično da snize cijene.

Božinović apelovao: Humor na 1. april da bude smiješan, a ne opasan

ZAGREB - Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović apelovao je na današnjoj pres konferenciji Nacionalnfrog štaba civilne zaštite na građane da humor koji sutra butu širili povodom 1. aprila bude samo smiješan, a ne da dezinformiše I postane opasan.

U Hrvatskoj 77 novooboljelih od virusa korona

ZAGREB - U Hrvatskoj je danas potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze virusom korona, sad ih je ukupno 867 i nema novih preminulih osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Najčitanije