Hrvatska

U Hrvatskoj 1.936 novih slučajeva korone, umrlo 25 osoba

ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.936 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 12.096. Među njima je 1.948 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 192 pacijenta.

Snježno nevrijeme ponovo zahvatilo Hrvatsku

ZAGREB - Hrvatsku je ponovo zahvatilo snježno nevrijeme, zbog kojeg su zatvoreni svi putni pravci za kamione s prikolicama i tegljače iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto.

U Hrvatskoj 2.535 novozaraženih koronom, preminule još 34 osobe

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 2.535 novih slučajeva zaraze virusom korona, a od posljedica su preminule još 34 osobe.

Hrvatska će sufinansirati kovid-testove za turiste

ZAGREB - Hrvatska od sredine aprila kreće u veliku akciju spašavanja turističke sezone, jer će tada početi s vakcinisanjem turističkih radnika, a država će svim turistima sufinansirati i brze antigenske testove, piše u subotu Jutarnji list.

Srbija i Hrvatska se sve više naoružavaju

CIRIH - Iako je izbijanje novog rata na zapadnom Balkanu opcija koja nije vjerovatna, stalno naoružavanje, nacionalistička retorika i nedovoljna razvijenost institucija predstavljaju konstantnu bezbjednosnu prijetnju, istaknuto je u studiji Centra za bezbjednosne studije iz Ciriha.

Iz Hrvatske u Njemačku od nedjelje po novim pravilima

ZAGREB - U nedjelju stupa na snagu odluka Njemačke o proglašenju Hrvatske područjem visokog epidemiološkog rizika, što sa sobom donosi stroža pravila pri ulasku u tu zemlju.

Hrvatska: Broj novozaraženih gotovo udvostručen

ZAGREB - Prema današnjem presjeku epidemiološke situacije u Hrvatskoj broj novozaraženih korona virusom je udvostručan u odnosu na prethodni (više od 3.200), a epidemiolog Bernard Kaić upozorava da je to podjednako loše kao i na početku drugog talasa krajem prošle godine.

"Zašto niste ostali u BiH": Hrvatski policajac zlostavljao Avganistanku?

LONDON - Jedan hrvatski granični policajac je navodno seksualno zlostavljao ženu iz Avganistana tokom otkrića grupe migranata na granici sa Bosnom i Hercegovinom, piše danas londonski list "The Guardian".

Hrvatska: Preminulo 29 osoba, preko 2.000 novooboljelih

ZAGREB - Hrvatska je danas registrovala 29 preminulih od posljedica virusa korona i 2.362 nova slučaja infekcije, objavio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Hrvatskoj 2.422 nova slučaja zaraze

ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj je sjednici Vlade rekao da su u Hrvatskoj zabilježena 2.422 nova slučaja zaraze virusom korona.

Najčitanije