Hrvatska

Plenković obećao dalju podršku Hrvatske Prištini

MINHEN - Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je u Minhenu s premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Hardinajem, pohvalio dobre odnose s Prištinom i obećao dalju podršku jačanju "međunarodnog subjektiviteta i procesa evroatlantskih integracija Kosova".

Kitarović: Pogriješila sam u vezi pozdrava 'Za dom spremni'

ZAGREB - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je na konferenciji za novinare povodom četiri godine mandata rekla da je pogriješila kada je "Za dom spremni" nazvala starim hrvatskim pozdravom.

Vučić: Beograd i Zagreb da se ugledaju na Srbe i Hrvate u BiH

BEOGRAD/MINHEN - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da Beograd i Zagreb treba da se ugledaju na Srbe i Hrvate u BiH, koji su bliži zato što moraju da žive i rade zajedno da bi opstali.

Policija oduzela novac prosjakinji, sud naredio da bude vraćen

Koprivnička policija mora prosjakinji da vratiti novčanice od deset kuna i deset evra koje su joj oduzete tokom istrage o remećenju javnog reda i mira prosjačenjem u centru Koprivnice, javlja "Podravski.hr".

Iznervirani Pupovac održao "žestok" govor u hrvatskom Saboru

ZAGREB - Poslanik hrvatskog Sabora Milorad Pupovac održao je govor na sjednici na kojoj se raspravljalo o vjerodostojnosti potpisa za referendum.

Hrvatska novinarka pokušala kupiti diplomu u BiH, posrednik od nje tražio seks

​I drugi mjesec zaredom Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu potresa afera s lažnim diplomama koju su potaknuli novinari portala Žurnal otkrivši kako se jednostavno u BiH može doći do lažne diplome.

Arapi u Hrvatskoj grade "Novi Zagreb" vrijedan pola milijarde evra

​Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi da gradi novi grad unutar Zagreba. I to na prostoru od 1,1 milion kvadrata između rijeke Save, Avenije V. Holjevca i Avenije Dubrovnik, a ukupna investicija projekta ne bi bila manja od 500 miliona evra, piše Jutarnji list.

U Hrvatskoj od gripa umrlo 75 ljudi

ZAGREB - U Hrvatskoj je do sada od gripa oboljelo 48.080 osoba, a 75 umrlo, što ovu sezonu čini najtežom u posljednjih pet godina, saopštio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Sporno meso iz Poljske pronađeno u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj

Kompanija za distribuciju "Alebon" objavila je da sa tržišta povlači goveđi kebab koji je poslan u Sloveniju, Mađarsku, ali i Hrvatsku.

Tajani se izvinio Hrvatima i Slovencima

BRISEL - Nakon sastanka s hrvatskim i slovenačkim poslanicima u Evropskom parlamentu predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani poslao je saopštenje u kojem se izvinjava za svoje izjave o Dalmaciji i Istri.

Najčitanije