Hrvatska

Dvojno državljanstvo sa Hrvatskom ilegalno?

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina je po ko zna koji put pokazala svoju neozbiljnost time što je u odgovorima na evropski upitnik dala dva potpuno različita odgovora na pitanje ima li sa Hrvatskom bilateralni sporazum o dvojnom državljanstvu.

U Hrvatskoj opet tenzije zbog Srba, ovaj put zbog ojkanja

ZAGREB -- Zbog tenzija povodom održavanja ovogodišnjeg Festivala ojkanja u Petrinji, dva beogradska kulturna društva otkazala dolazak u Petrinju.

Hrvati nemaju pravo da traže od Beograda naknadu ratne štete

BEOGRAD - Hrvatska nema pravo da traži naknadu ratne štete od Srbije, a eventualne pojedinačne tužbe bi se suočile sa pitanjem zastarjelosti potraživanja naknade štete, piše "Danas", pozivajući se na pravno tumačenje beogradskog Fonda za humanitarno pravo /FHP/.

Komšije subvencionišu nabavku 500 ekoloških vozila

Nakon završenog konkursa za građane, u Hrvatskoj su odobreni i podsticaji firmama za kupovinu 506 električnih i drugih vozila sa alternativnim pogonom.

Strani mediji: Hrvatska i BiH brutalno postupaju sa migrantima

ZAGREB/BON - Nakon što je britanski "The Guardian" objavio reportažu u kojoj tvrdi da Hrvatska i BiH brutalno postupaju sa migrantima, nadležno hrvatsko ministarstvo to negira i tvrdi da nema nelegalnog vraćanja migranata u BiH.

120 poziva za pomoć na moru zbog nevremena

ZAGREB - Tokom nevremena na moru u utorak hrvatska Centrala za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRČ Rijeka) registrovala je više od 120 poziva u pomoć, a u 50 spasilačkih akcija spašeno je 65 osoba, saopštio je danas Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Hrvatski ministar pomogao srpskim državljanima na Braču

ZAGREB - Tokom jakog nevremena koje je u utorak zahvatilo sjeverni Jadran, u uzburkanom moru kod Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana, a u spašavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić, prenose hrvatski mediji.

Puzigaća: Nećemo odustati od tužbi protiv Hrvatske u Strazburu

BANJALUKA - Udruženje radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH neće odustati od namjere da tužbama protiv Hrvatske traži pravdu u Strazburu, rekao je predsjednik ovog Udruženja Nikola Puzigaća.

Nacistički dernek BBB: Malo "klali", malo "pili krv"

Hrvatski helsinški odbor u okviru projekta „Izravna prevencija navijačkog nasilja“ napisao je analizu zbivanja na mečevima 2. kola Hrvatske fudbalske lige.

Štrbac: Što nije uspjelo Paveliću,Tuđman premašio devedesetih

BEOGRAD - Predsjednik Udruženja Veritas Savo Štrbac ocijenio je da Hrvatska na pravi način treba da se suoči sa prošlošću iz devedesetih, pa i četrdesetih godina.

Najčitanije