Hrvatska

U Hrvatskoj niko neće da bude policajac

ZAGREB - Konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske za nove policajce ove je godine znatno drukčiji od onih ranijih.

Komšić: Prioritet u odnosima s Hrvatskom jeste rješavanje pitanja granice na moru

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je, u pisanoj izjavi za medije, naveo da će nakon rotacije predsjedavanja u Predsjedništvu BiH, ozbiljno razmotriti da se uputi novi set zaključaka, kojim će se tražiti rješavanje otvorenog pitanja utvrđivanja granice na moru s Republikom Hrvatskom, na način da se treba iskoristiti član Ustava BiH III5/a, a koji jasno govori da će BiH preuzeti sve nadležnosti koje se tiču zaštite državnog suvereniteta, teritorijalnog integriteta, političke nezavisnosti i međunarodno-pravnog subjektiviteta.

Hrvatska: U prvom dijelu juna 122.000 gostiju manje nego lani

​SPLIT - Prema najnovijim podacima sistema e-visitor, hrvatski turizam ove godine u junu bilježio je značajan pad, a najviše je podbacio privatni smeštaj.

Kitarović se protivi vraćanju ćirilice u Vukovar

ZAGREB - Hrvatska predsjednika Kolinda Grabar Kitarović se takođe usprotivila odluci Ustavnog suda o vraćanju ćirilice u Vukovar, a nakon razgovora sa gradonačelnikom Ivanom Penavom je izjavila da njegov stav u odnosu na sudsku odluku nije nepoštovanje, već poziv koji ona podržava.

Na još jednoj poznatoj hrvatskoj plaži zabranjeno kupanje

Inspekcija zaštite okoline Hrvatske juče je izvršila inspekcijski nadzor u Dubrovniku povodom prijave i dostavljenih izvještaja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije o ispitivanju dodatnih uzoraka i redovnog uzorkovanja mora na plaži Donje Čelo na ostrvu Koločepu u Dubrovniku.

Petković: Potpuno bespotreban sukob sa Hrvatskom i EU

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas da Predsjedništvo BiH preglasavanjem srpskog člana Milorada Dodika ulazi u otvoren i potpuno bespotreban sukob sa Hrvatskom i EU, a posredno i sa Kinom i da je to štetno za interese Srpske.

Evroposlanica HDZ-a: Dodik je glas razuma koji štiti interese BiH

ZAGREB - Hrvatska evroposlanica iz HDZ Željana Zovko rekla je danas, povodom odnosa BiH u vezi gradnje Pelješkog mosta, da je Milorad Dodik "glas razuma" u ovom trenutku koji štiti interese BiH.

Žena povrijeđena u snažnoj eksploziji u Zagrebu

ZAGREB - Jedna osoba je povrijeđena, a specijalne jedinice policije evakuišu stanare zgrade u zagrebačkom naselju Stenjevac, u kojoj se oko 15 časova dogodila eksplozija, javili su hrvatski mediji.

Umjetnik iz Bihaća poginuo u udesu u Hrvatskoj

LIČKO PETROVO SELO - Vozač automobila BiH registracije poginuo je u srijedu u sudaru sa kamionom u Ličkom Petrovom Selu na Plitvičkoj cesti.

Poginuo vozač auta bh. tablica u sudaru sa kamionom u Hrvatskoj

Vozač automobila bh. registracija poginuo je u srijedu u sudaru sa kamionom u Ličkom Petrovom selu na Plitvičkoj cesti.

Najčitanije