Hrvatska

Plenković: Neće me srušiti nikakva inicijativa

ZAGREB - Neće me srušiti nikakva inicijativa, ni vladu, ni parlamentarnu većinu, rekao je danas hrvatski premijer Andrej Plenković komentarišući najavljeni protest sindikata u Vukovaru zbog reforme penzionog sistema.

Plenković: Zvizdić zna da je jedan narod izabrao drugom člana Predsjedništva

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je, nakon sastanka Azija-Evropa u Briselu, komentarisao predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Denisa Zvizdića, koji je kritikovao njegove izjave tokom protekla dva dana u evropskim institucijama te kazao da je "primjetan pokušaj uspostave patronističkog ponašanja spram Bosne i Hercegovine".

Srbi iz Hrvatske na ime penzija potražuju više od 800 miliona evra

BEOGRAD - Oko 50.000 Srba iz Hrvatske od te države ukupno potražuje imeđu 800 miliona i milijardu evra na ime neisplaćenih penzija iz devedesetih godina prošlog vijeka, rečeno je danas u Beogradu na skupu o ovoj problematici.

Pred njemačkom delegacijom pustio nacističku himnu

Domar u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Čepinu, na svečanosti potpisivanja partnerskog ugovora s Goethe-Institutom, pustio je verziju himne koju Njemačka odavno službeno ne koristi.

Hrvatska radi na ulasku u Šengen, opremila granicu sa Srbijom

ZAGREB - Hrvatska očekuje da će zadovoljiti tehničke kriterijume za ulazak u Šengen zonu do kraja godine i nada se njenom pridruživanju do 2020, izjavila je danas hrvatska državna sekretarka Terezija Gras.

Hrvati bolje živjeli 1990. godine, nego danas

ZAGREB - Hrvati su bolje živjeli 1990. godine, kada su napustili Jugoslaviju, nego danas, dok su Slovenci napredovali, pokazuju ekonomska i socijalna statistika.

Završen protest u Vukovaru, zatraženo uslovljavanje ulaska Srbije u EU

VUKOVAR - Protest građana u Vukovaru je završen, a prema procjenama nekih medija na njemu se okupilo više hiljada ljudi iz svih krajeva Hrvatske i iz BiH.

Pejčinović Burić: Nema popuštanja Srbiji

ZAGREB - Srbija mora da ispuni sve kriterijume za ulazak u EU i tu nema popuštanja, izjavila je hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Merkel: Vrijeme da se riješi spor između Slovenije i Hrvatske

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel je izrazila spremnost Berlina da doprinese rješenju slovensko-hrvatskog problema oko granice i arbitraže.

U Hrvatskoj zaustavljeno vozilo Vlade Srbije, kazna 40 evra

SLAVONSKI BROD - Hrvatska policija zaustavila je jutros vozilo Vlade Srbije u kojem se nalazio predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, a nakon zadržavanja od oko 45 minuta, vozaču je naplaćena kažna od 40 evra.

Najčitanije