Hrvatska

Komšić: Aktivnosti Hrvatske zalaze u negiranje suvereniteta BiH

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić prokomentarisao je posljednja dešavanja na političkoj relaciji između Hrvatske i BiH, te kazao da "ovo što Hrvatska radi nije dobro".

Hrvatska uspjela da posvađa SAD i Izrael

Zagreb - Izrael i Amerika vjerni su saveznici. Izrael je daleko najvažniji saveznik koi g SAD imaju na Bliksom istoku, piše portal “Index.hr”.

Upozorenja na opasne vremenske pojave u Hrvatskoj

ZAGREB - Meteorolozi hrvatskog Hidrometeorološkog zavoda su zbog obilne kiše i jakog vjetra, ponegdje i olujnog, objavili mnogobrojna upozorenja na opasne vremenske pojave narednih dana.

Šta Amerika zahtijeva od Izraela kako bi "dozvolila" prodaju aviona Hrvatskoj?

ZAGREB - Američki ambasador u Hrvatskoj Robert Kohorst, u vezi s problemom oko prodaje modifikovanih izraelskih aviona F-16 Hrvatskoj, izjavio je da Izrael mora da prihvati zadane tehničke uslove kako bi američka strana pristala na prodaju 12 borbenih aviona, rekavši da se tu radi o tome ko posjeduje pravo na tehnologiju i intelektualno vlasništvo.

Pop blagoslovio novi hrvatski ratni brod

Prototip obalnog ophodnog broda Hrvatske ratne mornarice (HRM), koji je izgrađen u Brodosplitu, na svečanosti u kasarni Admiral flote Sveto Letica - Barba u splitskoj Lori zvanično je dobio ime Omiš, a obavljena je i njegova primopredaja.

Hrvatska u BiH već traži sezonce za rad narednog ljeta

SARAJEVO - Veliki interes ovih dana vlada u Tuzli, Bijeljini i Brčkom za sastanke koje organiziraju menadžmenti turističko-ugostiteljskih objekata s Jadrana, koji su, iako usred zime, već u potrazi za sezonskim radnicima koji će im naljeto 2019. doći iz Bosne i Hercegovine da rade u Malom Lošinju i na ostrvu Cresu.

SAD blokirala Izrael da proda avione Hrvatskoj

ZAGREB - Amerika je blokirala Izrael da Hrvatskoj proda 12 borbenih aviona F-16, ranije kupljenih od SAD.

Čeferin: Patriotizam prerasta u nacionalizam u Hrvatskoj

Prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin izjavio je da reprezentaciju Hrvatske patriotizam vodi do uspjeha, ali da je greška što prerasta u nacionalizam kada na proslavama peva Marko Perković Tompson.

Hrvatska gradi centar za migrante u Petrinji, građani uznemireni

ZAGREB - Vlada Hrvatske planira da u mjestu Mala Gorica, nedaleko od Petrinje izgradi prihvatilište za tražioce azila, piše Jutarnji list.

Amerika blokira prodaju izraelskih F-16 Hrvatskoj?

VAŠINGTON – Sjedinjene Američke Države blokiraju prodaju 12 izraelskih aviona Hrvatskoj, tvrdi portal Axios pozivajući se na izraelske zvaničnike.

Najčitanije