Hrvatska

Zbog snijega i vjetra voz iz Splita 14 sati putovao do Ogulina

ZAGREB - Zbog vsokog snijega i nanosa, voz koji je iz Splita za Zagreb krenuo u srijedu u 21.43 sata, nakon 14 sati puta, tek je prošao Ogulin, što je dovelo u očaj putnike koji su bili žedni, gladni, a povremeno i bez grijanja, pišu danas hrvatski mediji.

U Hrvatskoj uključen crveni meteoalarm, u RS ponegdje vanredno

ZAGREB, BANJALUKA - Meteoalarm za Hrvatsku je za danas i sutra izdao crveno upozorenje za Kvarner i Velebitski kanal i to zbog jakog i vrlo jakog sjeveroistočnog vjetra, čiji udari će dostizati do 150 kilometara na sat.

Hrvatski sekretar za demografiju dao ostavku pred ministarkom: Država izumire

ZAGREB - Državni sekretar u hrvatskom Ministarstvu demografije Marin Strmota podnio je ostavku na konferenciji za medije, na iznenađenje novinara i resorne ministarke, javlja N1.

U Hrvatskoj rođeno najmanje beba u posljednjih 100 godina

ZAGREB - Tokom 2017. godine u Hrvatskoj je rođeno najmanje djece u posljednjih stotinu godina.

Slovenija ima plan za Piranski zaliv, Hrvatsku bi to moglo koštati milione evra

BRISEL - Slovenija najavljuje da je spremna podići uloge u sporu s Hrvatskom oko prava na ribarenje u Savudrijskoj vali i tužiti je Evropskoj komisiji i Sudu Evropske unije.

Bečki list o ponašanju hrvatske policije prema migrantima

BEČ - Austrijski nedjeljnik "Profil" objavio je veliku reportažu o sudbini izbjeglica na hrvatsko-srpskoj granici, koncentrišući se posebno na slučaj smrti djevojčice Madine, za koju njena porodica optužuje hrvatsku policiju.

"Delo": Hrvati glavni problem u regionu, Junker bi mogao doživjeti nove konflikte na Balkanu

LJUBLJANA - U Sloveniji ne prestaju kritike na račun Žan-Kloda Junkera zbog njegove ocjene da je slovenačko-hrvatski granični spor loš primjer za države zapadnog Balkana na putu u EU i da će se ubuduće od država s tog prostora tražiti da one riješe svoje granične sporove prije nego što postanu punopravnim članicama.

Region - tražena lokacija za snimanje filmova

Zemlje regiona su u protekle dvije godine postale tražena lokacija za snimanje filmova i televizijskih serija.

Grabar-Kitarović: Hrvati i Srbi moraju biti arhitekte mira i saradnje

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitatrović izjavila je da Hrvatska i Srbija imaju iza sebe tešku istoriju, ali i odgovornost za izgradnju nove arhitekture mira i saradnje na jugoistoku Evrope.

Na Biokovu pronađeno tijelo nestalog Poljaka

MAKARSKA - Kod sela Veliko Brdo i zaseoka Nemčići u blizini Makarske na Biokovu danas je pronađeno tijelo u fazi raspadanja, a sumnja se da je riječ o Poljaku nestalom prije tri godine.

Reklame

Najčitanije