Hrvatska

Grlić Radman: Moram svima da se izvinjavam zbog Milanovića

ZAGREB - Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman rekao je danas da zbog izjava predsjednika Zorana Milanovića o Ukrajini mora gotovo svima da se izvinjava.

Plenković: Izjave Milanovića o Ukrajini skandalozne

​ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovo se danas osvrnuo na izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića o Ukrajini ocijenivši da su skandalozne i da ruše kredibilitet hrvatske države.

Analiza epidemije u Hrvatskoj: Najviše zaraženih, namanje hospitalizovanih i umrlih

ZAGREB - Hrvatska već danima, pa i sedmicama beleži rekordne brojke novozaraženih korona virusom, ali u ovom talasu u kojem je dominantan omikron soj, prema dostupnim podacima, vidi se preokret kad je riječ o odnosu broja novozaraženih i broja hospitaliziranih i umrlih, piše hrvatski portal Index.

U Hrvatskoj rekordan broj novozaraženih, preminule 64 osobe

ZAGREB - U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 11.812 novih slučajeva zaraze virusom korona te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 66.027 a preminula su 64 pacijenta

Novi izvještaj, Srbija po jačini vojske opet ispred Hrvatske

Sajt Global Fajerpauer svake godine još od 2006. objavljuje godišnji izvještaj i rang-listu 140 nacionalnih oružanih snaga, a prema podacima za 2022. godinu Srbija je, kao i godinu dana ranije, po jačini vojske ispred Hrvatske, prenosi zagrebački Večernji list.

U Hrvatskoj preminula 51 osoba, više od 8.400 novozaraženih

ZAGREB - U Hrvatskoj je u posljednja 24 časa registrovano 8.471 lice zaraženo virusom korona od 18.320 testiranih, a od posljedica kovida preminula je 51 osoba, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Hrvatska savjetuje svoje građane da ne putuju u Ukrajinu

​ZAGREB - Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske preporučilo je svojim državljanima izbjegavanje putovanja u dijelove Ukrajine koji se graniče s Rusijom i odlaganje putovanja u ostatak zemlje.

U Hrvatskoj 1.831 novi slučaj virusa korona, preminule 44 osobe

ZAGREB - U posljednja 24 sata zabilježen je 1.831 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 57.073.

Počinje naplata punjenja električnih vozila u Hrvatskoj

Hrvatska elektroprivreda (HEP) počinje danas da naplaćuje punjenje električnih vozila na javno dostupnim Elen punionicama na brojnim lokacijama na autoputevima, objavljeno je na veb-sajtu HEP-a.

U Hrvatskoj preminulo 36 ljudi, 7.095 zaraženo

ZAGREB - U Hrvatskoj je registrovano 7.095 zaraženih virusom korona od 14.525 testiranih u posljednja 24 časa, a 36 ljudi je preminulo, podaci su Štaba civilne zaštite.

Najčitanije