Hrvatski sabor

Peović u saboru nazvala Tuđmana zločincem i dobila opomenu

ZAGREB - Poslanica opozicione Demokratske fronte u hrvatskom parlamentu, Katarina Peović, nazvala je danas prvog predsjednika Franju Tuđmana zločincem, što je izazvalo žestoke reakcije.

Jandroković: Hrvatska od Srbije očekuje konstruktivan dijalog

BARBAN - Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je danas da je Hrvatska pobijedila u nametnutom ratu i da je okrenuta budućnosti i želi da oda počast svakoj žrtvi, a očekuje da će i Srbija konstruktivnije učestvovati u tom dijalogu.

Milanović prvi predsjednik koji neće prisustvovati sjednici Sabora

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović neće prisustvovati konstitutivnoj sjednici Hrvatskog sabora u srijedu, 22. jula, čime će postati prvi predsjednik u istoriji koji neće doći na konstitutivnu sjednicu.

Šokiran cijenom ručka u Hrvatskom saboru: Bezobrazno jeftino

Zagrepčanin Marko Ferek nedavno je na poziv jednog prijatelja, inače zastupnika u hrvatskom parlementu, posjetio Sabor, a njih su dvojica potom otišla na ručak u kantinu ovog tijela.

HNS pozvao na hitno formiranje vlasti na nivou BiH

MOSTAR - Hrvatski narodni sabor (HNS) pozvao je članove Savjeta ministara u tehničkom mandatu da donesu odluku o privremenom finansiranju institucija, a predstavnike srpskog i bošnjačkog naroda da hitno pristupe formiranju vlasti na nivou BiH.

Hrvatski Sabor izglasao nove ministre i dva potpredsjednika

ZAGREB - Hrvatski Sabor danas je na vanrednoj sjednici potvrdio šest novih ministara i dva potpredsjednika u vladi.

Haos u hrvatskom Saboru: Pernara ponovo iznosili, Bunjac prijetio

ZAGREB - Oko jedan sat poslije ponoći, tokom saborske rasprave o SDP-ovoj interpelaciji o radu Vlade na provedbi strukturnih reformi - dogodio se incident u Saboru.

Maras gađao Plenkovića papirnim avionom

ZAGREB - Burna je sjednica hrvatskog sabora nakon jednomjesečng odmora zbog novogodišneg praznika, a tokom diskusije o mnogim vrhućim temama, najviše o propaloj kupovini bombardera F16 Barak, poslanik najuticajnije opozicione SDP, Goran Maras, je usmjerio prema premijeru Andreju Plenkoviću avion od papira.

Hrvatski Sabor raspravlja o pozdravu "Za dom spremni"

ZAGREB - Hrvatski parlament će sutra raspravljati o Interpelaciji o radu Vlade u vezi njenog nečinjenja povodom učestale zloupotrebe ustaškog pozdrava "Za dom spremni", koju je još u proljeće prošle godine podnieo Klub SDP-a.

U hrvatskom Saboru slika sa pozdravom "Za dom spremni"

U Saboru je danas otvorena izložba "Da se ne zaboravi Vukovar!", povodom obilježavanja 18. novembra, Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koja je, kako prenosi portal "Index", okupila poznata lica hrvatske desničarske scene.

Najčitanije