Huawei

Mengova postigla dogovor sa američkim tužilaštvom u vezi Huaveja

Finansijski direktor kompanije "Huavej" Meng Vanžu postigla je dogovor sa američkim tužilaštvom o okončanju slučaja koji je vođen protiv nje zbog navodne prevare banke, saopštilo je danas američko tužilaštvo.

Huawei prodao svoj brend smartfona Honor

Kineski Huawei, ugruvan dugom američkom kampanjom protiv kompanije, odlučio je da prilagodi aktivnosti u cilju održivog poslovanja i da proda svoj biznis sa pametnim telefonima marke Honor.

Firme u SAD mogu prodavati čipove Huaweiju ali da se ne koriste za 5G

Sve veći broj kompanija dobija dozvolu od SAD da prodaju čipove kompaniji Huawei, pod uslovom da se ne koriste za razvoj 5G mreže.

Pojavile se specifikacije Huawei Mate 40 Pro telefona

Specifikacije Huawei Mate 40 Pro telefona su se pojavile na Geekbenchu, pred zvaničnu objavu koja je zakazana za 22. oktobar. Huawei model NOH-NX9, za koji se vjeruje da je Pro varijanta dolazeće Mate 40 serije, se pojavio na benchmarking sajtu, otkrivajući glavne karakteristike.

Huawei će uložiti 1,5 milijardi dolara u programere

Kompanija Huawei na konferenciji HUAWEI CONNECT 2020 predstavila je platformu vještačke inteligencije za omogućavanje ModelArts-a 3.0, kao i niz razvojnih paketa za više od 1,8 miliona programera, a iz kompanije su istakli da će narednih pet godina uložiti 1,5 milijardi dolara u njihove programere.

MediaTek traži dozvolu da prodaje čipove Huaweiju

Huawei je potvrdio da će nova Mate 40 serija biti poslednja od premijum modela koja će koristiti Kirin procesor. Razlog je to što je američka zabrana blokirala TSMC-ovu prodaju čipova kineskom tehnološkom gigantu. Huawei još uvijek traži moguće dobavljače čipova i čini se da bi MediaTek mogao biti jedina kompanija kojoj će biti poveren ovaj posao.

Uklanja se 3.000 Huavejevih mobilnih antena u Francuskoj

Francuski Buige će do 2028. demontirati i zamijeniti 3.000 Huavejevih antena za mobilnu telefoniju u toj zemlji, nakon odluke državnih vlasti da iz gusto naseljenih obasti uklone opremu koju je proizvela kineska kompanija, saopšteno je danas iz te kompanije.

Huawei mnogo bliži Apple modelu poslovanja

Administracija Donalda Trampa uvodi sve više zabrana kineskoj kompaniji, ali u Huaweiju smatraju da to ne samo da ih neće zaustaviti, nego će iz svega izaći potpuno drugačiji i jači, jer su za to sposobni.

Pojavile se liste specifikacija za Huawei MatePad T10 i T10s

Pojavile su se liste sa specifikacijama, kao i renderi dolazećih Huawei MatePad T10 i Matepad T10s tableta.

Dauden: Odluka Britanije o kompaniji Huawei nije uklesana u kamen

Odluka Velike Britanije da dozvoli kompaniji Huawei ograničenu ulogu u izgradnji 5G mreže nije uklesana u kamen, izjavio je danas britanski ministar za digitalna pitanja Oliver Dauden.

Najčitanije