Huawei

Huawei će uložiti 1,5 milijardi dolara u programere

Kompanija Huawei na konferenciji HUAWEI CONNECT 2020 predstavila je platformu vještačke inteligencije za omogućavanje ModelArts-a 3.0, kao i niz razvojnih paketa za više od 1,8 miliona programera, a iz kompanije su istakli da će narednih pet godina uložiti 1,5 milijardi dolara u njihove programere.

MediaTek traži dozvolu da prodaje čipove Huaweiju

Huawei je potvrdio da će nova Mate 40 serija biti poslednja od premijum modela koja će koristiti Kirin procesor. Razlog je to što je američka zabrana blokirala TSMC-ovu prodaju čipova kineskom tehnološkom gigantu. Huawei još uvijek traži moguće dobavljače čipova i čini se da bi MediaTek mogao biti jedina kompanija kojoj će biti poveren ovaj posao.

Uklanja se 3.000 Huavejevih mobilnih antena u Francuskoj

Francuski Buige će do 2028. demontirati i zamijeniti 3.000 Huavejevih antena za mobilnu telefoniju u toj zemlji, nakon odluke državnih vlasti da iz gusto naseljenih obasti uklone opremu koju je proizvela kineska kompanija, saopšteno je danas iz te kompanije.

Huawei mnogo bliži Apple modelu poslovanja

Administracija Donalda Trampa uvodi sve više zabrana kineskoj kompaniji, ali u Huaweiju smatraju da to ne samo da ih neće zaustaviti, nego će iz svega izaći potpuno drugačiji i jači, jer su za to sposobni.

Pojavile se liste specifikacija za Huawei MatePad T10 i T10s

Pojavile su se liste sa specifikacijama, kao i renderi dolazećih Huawei MatePad T10 i Matepad T10s tableta.

Dauden: Odluka Britanije o kompaniji Huawei nije uklesana u kamen

Odluka Velike Britanije da dozvoli kompaniji Huawei ograničenu ulogu u izgradnji 5G mreže nije uklesana u kamen, izjavio je danas britanski ministar za digitalna pitanja Oliver Dauden.

SAD uvodi nove restrikcije za Huawei

Vlada Sjedinjenih Američkih Država uvodi nove restrikcije kineskom gigantu Huawei kojem će biti ograničena mogućnost upotrebe američke tehnologije prilikom pravljenja poluprovodnika, prenio je AP.

Huawei nudi produženu garanciju za sve svoje uređaje

Kompanija Huawei odlučila je da u odnosu na novonastalu situaciju, pruži još jedan vid podrške svojim korisnicima.

Huawei napravio aplikaciju za popularne Android aplikacije

​Huawei je shvatio da je teško prodati telefone bez pristupa Google aplikacijama. To se najbolje vidjelo na telefonu Mate 30 (prvom modelu na kome je došao Android bez Google podrške), koji je van Kine do sada prodat u praktično zanemarljivoj količini.

Google objasnio zašto ih nema na Huawei telefonima

Zabrana koju su SAD uvele u velikoj mjeri sprječava američke kompanije da rade sa Huawei i ZTE.

Najčitanije