Humanost

Dobri ljudi izgradili topli dom Sulji Karahodžiću

VELIKA KLADUŠA - Zahvaljujući plemenitim komšijama i drugim dobrim ljudima, izgrađen je novi dom za Sulju Karahodžića iz sela Ponikve, nadomak Velike Kladuše, koji je sve doskoro živio u neuslovnoj kući šeperuši, u uslovima nedostojnim čovjeka.

Prepješačili relaciju Beograd-Trebinje: Deset dana hoda za humanost

TREBINJE - Beograđanin Slobodan Dujić i Trebinjac Aleksandar Gudelj pošli su pješice iz Beograda prema Trebinju 25. aprila, kako bi promovisali humanitarne akcije za srpsku djecu i organizaciju "Budi human – Aleksandar Šapić", koju je osnovao ovaj naš proslavljeni vaterpolista.

Pritvorenici doniraju novac za liječenje sedmomjesečnog Gavrila

BEOGRAD - U Okružnom zatvoru u Kragujevcu pritvorenici su odlučili da se priključe akciji za prikupljanje novca za liječenje sedmomjesečnog dječaka Gavrila Ðurđevića koji boluje od spinalne mišićne atrofije, a zašta je potrebno 2,5 miliona evra.

Mozzartov mjesec humanosti - pomoć mališanima Doma "Rada Vranješević"

Tokom mjeseca humanosti iz nedobitnog fonda u akciji "Humanitarni tiket" prikupljeno je 2.900 maraka, a kompanija Mozzart je taj iznos uputila na adrese dvije ustanove koje se brinu o najmlađima. Prva donacija stigla je u Dom za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" u Banjaluci.

Dresovi poznatih hercegovačkih sportista na humanitarnoj aukciji

TREBINJE- Humanitarno udruženje "Djeca djeci" ove sedmice prikuplja novčana sredstva za djecu kojoj je njihova pomoć potrebna, a u akciju su se uključili i poznati hercegovački sportisti.

Vojnik Oružanih snaga BiH spasio djevojku na cesti u Visokom

Humanost i suosjećanje u današnje vrijeme, nažalost, nije baš česta pojava, ali iz Visokog stiže pozitivan primjer.

Savez za rijetke bolesti RS: Trčite, uživajte i budite humani

Uživajte, zabavite se i budite humani, poručili su iz Saveza za rijetke bolesti RS koji su pozvali sve potencijalne učesnike 3. "Vivia Run&More Weekend" festivala da prodaju svoje kilometare i tako pomognu nabavku prijeko potrebnih lijekova i pomagala.

Dirljiva poruka jednog deke: Hvala Saša što si brinuo o mojoj porodici

Dirljiva poruka osvanula je u jednim dnevnim novinama u Srbiji. Djed Blagoje iz Beograda, zahvalio se javno komšiji koji se brinuo o njemu i njegovoj porodici tokom karantina, odnosno vandrednog stanja kada nije mogao da izađe iz kuće zbog pandemije virusa korona.

Humanost u Bihaću: Planinari pokrenuli javnu kuhinju

BIHAĆ - Planinarsko društvo "Horizont" iz Bihaća pokrenulo je prije nekoliko dana rad još jedne javne kuhinje u tom gradu za potrebe socijalno ugroženih građana.

Marija Šerifović honorar poklanja djevojci koja je u požaru izgubila sve

Pjevačica Marija Šerifović odlučila je da cijeli honorar od svog četvrtog koncerta u "Sava centru" pokloni djevojci koja je u požaru koji se prije nekoliko dana dogodio na Novom Beogradu.

Najčitanije