Humanost

U petak humanitarno fotografisanje za Dubravku Macanović

BANJALUKA - Škola za trudnice "Radosnica", zajedno sa Lenkom Keleman, porodičnim fotografom, organizuje u petak u parku "Mladen Stojanović" u Banjaluci humanitarno fotografisanje za Dubravku Macanović (37), koja boluje od karcinoma pluća i svakih 20 dana joj je potrebno 8.000 evra za biološku terapiju.

Pravoslavnoj ambulanti fale lijekovi, ali ne i humanost

BANJALUKA - Kroz pravoslavnu ambulantu "Sveti apostol i evanđelist Luka" svakog dana prođe najmanje 10 pacijenata, mjesečno oko 150, a godišnje oko 2.000 građana, koji zbog lošeg socio-ekonomskog statusa ljekarsku pomoć pronalaze jedino u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kojoj nažalost često fale i osnovni lijekovi.

Anonimni dobročinitelj častio 104 višečlane porodice sa po 2.000 KM

DOBOJ - Anonimni darodavac je od januara na području Eparhije zvorničko-tuzlanske uručio po 2.000 KM za 104 bračna para sa trećim ili četvrtim djetetom rođenim u ovoj godini, čime je završena ova humanitarna aktivnost, rekao je Srni zastupnik darodavca Saša Živanović.

Trogodišnjoj Milici potrebna pomoć za liječenje tumora na kičmenoj moždini

PRIJEDOR - Trogodišnja Milica Jeličić iz Ljeskara kod Prijedora boluje od tumora na kičmenoj moždini.

Akcija za pomoć Nikoli Grabovičkiću da pobijedi karcinom

BIJELJINA - Za životnu pobjedu nad karcinomom doktoru veterinarske medicine i košarkašu Nikoli Grabovičkiću /33/ iz Bijeljine neophodna je ljudska humanost za finansiranje nastavka liječenja u Njemačkoj.

Anonimni donator ostao sam u svojoj humanosti

DOBOJ - Anonimni donator, koji je prije sedam mjeseci odlučio da novčano nagradi sve bračne parove sa područja Zvorničko-tuzlanske eparhije koji u 2019. dobiju treće i četvrto dijete, ostao je usamljen u svom dobročinstvu jer mu se u akciji niko nije pridružio, ali je zato on dosad obradovao 70 porodica sa po 2.000 KM.

Četvoročlanoj porodici iz Mrkonjića izgradio i poklonio kuću

MRKONJIĆ GRAD - Četvoročlanoj porodici Stojičić iz sela Medna kod Mrkonjić Grada danas su predati ključevi novoizgrađene kuće za koju je sredstva obezbijedio vlasnik kompanije "MG mind" Mladen Milanović.

Sunčici Ivanković zakazana operacija, potrebno još 3.800 KM

BANJALUKA - Sunčici Ivanković iz Banjaluke, kojoj je nakon rođenja ustanovljena cista na mozgu koja je dovela do atrofije očnog živca, neadekvatnog rada hipofize s lošim uticajem na rad žlijezda s unutrašnjim lučenjem i konvulzije na epileptičkoj bazi, 15. juna zakazana je operacija.

Topla soba i kupatilo dječacima iz Torina kod Čelinca jedina želja

ČELINAC - Kupatilo i topla soba u kojoj će pisati domaći rad i dijeliti dječačke tajne najveća su želja dječaka Brane, Bojana i Gorana Kneževića iz sela Torine nedaleko od Čelinca.

OC "Jahorina" donirao 12.000 KM za liječenje dječaka Darija Ždrale

ISTOČNO SARAJEVO - Dvanaestogodišnjem Dariju Ždralu iz Istočne Ilidže, koji ima epilepsiju, cerebralnu paralizu, oštećenje oba očna živca i sljepilo, pomoć od 12.000 KM u liječenju obećali su Olimpijski centar (OC) "Jahorina" i hotelijeri.

Najčitanije