Husein Selimović

Selimović: Uspješna sezona, trudiću se da sljedeća bude još bolja

Husein Selimović, biciklista tuzlanskog Jedinstva, sezonu je završio pobjedom. On je nedjelju na Prvenstvu BiH u disciplini kriterij/eliminator koje je održano u Žepču slavio u najjačoj elite kategoriji.

Selimović: Prezadovoljan sam, "Trka kroz Srbiju" je veliko iskustvo

Bh. biciklista Husein Selimović odvezao je odlično današnju drugu etapu 60. "Trke kroz Srbiju" i zauzeo 11. mjesto. Ističe da je zadovoljan i priznaje da se juče malo čuvao za ovu etapu koja je vožena od Mionice do Požarevca.

Haring obukao žutu majicu, Selimović 11. u drugoj etapi

Poljak Emanuel Pjaskovi iz ekipe Mazovja pobjednik druge etape 60. Trke kroz Srbiju koja je vožena danas od Mionice do Požarevca je (3:27, 38 časova), a najviše razloga za zadovoljstvo imao je član Dukle Martin Haring koji je obukao žutu majicu. Odličan je bio i mladi bh. bicklista Husein Selimović koji je bio 11. u drugoj etapi.

Selimović: Konkurencija u elit kategoriji jaka, dobro se snalazim

Bh. biciklista Husein Selimović, koji nastupa za Jedinstvo, uspješno je počeo karijeru u elit kategoriji i u Beogradu ostvario prvu pobjedu.

Selimović najbrži na Drumskom prvenstvu BiH

Husein Selimović biciklista tuzlanskog Zmaja od Bosne bio je najbrži na Drumskom prvenstvu BiH u Banjaluci.

Selimović: Sanjam Điro i Tur d'Frans

Šesnaestogodišnji Husein Selimović prkosi lošim uslovima i bilježi odlične rezultate u biciklizmu kako u BiH, tako i u inostranstvu, gdje je nedavno na Balkanskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju.

Selimović bez opreme do odličja

Bh. biciklista Husein Selimović osvojio je srebrnu medalju u vožnji na hronometar na Balkanskom prvenstvu, a zlato u kadetskoj konkurenciji izmaklo mu je za pet sekundi. U drumskoj vožnji je bio četvrti.

Najčitanije