Hyundai

Hyundai Sonata će uskoro u penziju, a vjerovatno i Kia Optima

Svi smo se smijali odlukama Forda i Chryslera da u potpunosti eliminišu ponudu putničkih automobila prije svega nekoliko godina i da se koncentrišu na profitabilnije krosovere, terence i pikap kamionete, ali kako stvari stoje, oni nisu jedini. Vremenom su i drugi proizvođači pratili takve korake na američkom tlu, i danas rijetko ko ovu kategoriju (limuzina) uzima za ozbiljno.

Hyundai i Kia ulažu milijarde u razvoj proizvodnih kapaciteta za EV modele

​Hyundai i Kia potvrdili su da će investirali 21 trilion vona, odnosno 16,5 milijardi evra u dalji razvoj infrastrukture za proizvodnju električnih četvorotočkaša u matičnoj Južnoj Koreji.

Hyundai planira izgradnju fabrike električnih vozila u SAD

Južnokorejski automobilski div Hyundai Motor planira fabriku za proizvodnju električnih vozila u Sjedinjenim Državama i u pregovorima je o zgradnji pogona u Džordžiji, u blizini postojeć fabrika koje proizvode brendove Hyundai i Kia.

Hyundai demantuje razlaz sa Rimcem

​Iz korejske komapnije je stigao demanti informacije da prekidaju partnerstvo sa hrvatskom Rimac grupom, započeto prije tri godine.

Hyundai Ioniq 5 dobio set unapređenja

Južnokorejski SUV sada može računati i na bateriju većeg kapaciteta u Evropi.

Svjetski auto godine - Hyundai Ioniq 5

Uoči početka auto-salona u Njujorku, proglašen je "Svjetski auto 2022. godine", a objavljena su i imena pobjednika u više podkategorija.

Evo kako je nastao Hyundai

Kompanija je osnovana 1913. na skromnoj farmi u Asanu, gradu koji trenutno pripada Sjevernoj Koreji.

Britanci obožavaju Hyundai

Nakon što je već bio prepoznat kao najbolji porodični automobil u užem izboru Britanske nagrade, Hyundai IONIQ 5 je osvojio titulu najboljeg automobila 2022. godine od panela 29 stručnih sudija koji pokrivaju britansku automobilsku industriju (The Sunday Times, The Daily Express, The Telegraph, The Independent, Top Gear, Auto Express, CAR, Evo i Business Car).

Dva poznata auto-brenda povlače pola miliona vozila: Parkirajte dalje od kuće

Hyundai i Kia poručili su vlasnicima 500.000 putničkih automobila i SUV vozila u Sjedinjenim Državama i Kanadi da ih parkiraju napolju i dalje od zgrada zbog mogućeg kvara koji može uzrokovati da se vozila spontano zapale čak i kada je motor isključen.

Električni Hyundai dobio veću bateriju

Hyundai je evropskim kupcima ponudio određena unaprijeđenja na električnom modelu Ioniq 5.

Hyundai želi veći uspjeh u Francuskoj

Korejci bi da naprave korak dalje u Francuskoj.

Stigao Hyundai i20 N

Hyundai je prvi počeo sa testovima svog i20 N modela za reli, koji je zadržao četvorocilindarski turbo-motor, ali je dobio i elektromotor od 135 KS smješten pozadi.

Hyundai potpuno zaustavlja razvoj SUS motora

Najveći južnokorejski proizvođač automobila, Hyundai Motor Group, najavio da će zatvoriti odjeljenje za razvoj motora na fosilna goriva.

Hyundai očekuje leteće taksije do 2030. godine

Južnokorejska marka se osim automobilizmom bavi i robotikom, ali i razvojem vazduhoplova.

Top Gear izabrao Hyundai i20 N za automobil godine

Korejski hot heč okitio se laskavim priznanjem.

Najčitanije