IBM

IBM patentirao dron koji donosi kafu pospanima

Dron koji isporučuje kafu, detektujući kada su ljudi umorni kako bi im donio piće, patentirala je tehnološka kompanija IBM.

IBM će prikupljati emocije tenisera na Wimbledonu

John McEnroe, poznat po agresivnim ispadima na terenu, bio bi u svom elementu na teniskom turniru u Wimbledonu sljedećeg meseca, gdje će svaka grimasa oduševljenja ili krik iznenađenja biti analizirana od strane vještačke inteligencije (AI) kako bi se sakupili najupečatljiviji dijelovi za video snimke sa mečeva.

Do sada ste vikali na kompjuter, sada će on vikati na vas

Kompanija IBM predstavila je u San Francisku vještačku inteligenciju koja je u stanju da vodi smislenu debatu sa ljudima koji su iskusni debateri.

IBM napravio najmanji kompjuter na svijetu

IBM je odlučio da predstavi nešto posebno. Javnosti su pokazali najmanji računar na svijetu koje stvarno radi i zapravo, manje je od zrna soli.

Srbija prva u svijetu po broju novih radnih mjesta

BEOGRAD - Srbija je najbolje mjesto za investiranje, a izvještaj "IBM Global Lokejšns Trend 2017" (IBM) to samo potvrđuje, izjavio je ministar privrede ove zemlje Goran Knežević.

IBM podbacio 21. kvartal zaredom

NJUJORK - Prodaja kompanije "International Business Machines", IBM, pala je na godišnjem nivou 21. mjesec uzastopno, saopštio je američki tehnološki div, dodajući međutim da su prihodi u sektoru računarstva u oblaku nastavili rast.

IBM napravio najsnažniji kvantni računar na svijetu

IBM je uspješno izgradio i testirao najsnažnije univerzalne kvantne računarske procesore, koji će biti na raspolaganju istraživačima i programerima koji istražuju kvantno računarstvo.

Najčitanije