ID

Keserović navodno odbio saradnju s Tužilaštvom: Traži da pozove roditelje

SARAJEVO - Tužioci Tužilaštva BiH započeli su ispitivanje sedam bh. državljana osumnjičenih da su se borili na strani terorističke organizacije Islamska država, a koji su prošle sedmice deportovani iz Sirije u BiH

Krešić: Bivši pripadnici ID-a ne mogu biti smješteni u Salakovac

MOSTAR - Zamjenik ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Mijo Krešić odbacio je mogućnost da se u Readmisijski centar Salakovac kod Mostara po povratku iz Sirije i Iraka smjeste državljani BiH koji su se borili na strani terorističke organizacije Islamska država.

Njemici pet godina zatvora zbog članstva u ID

BERLIN - Sud u Štutgartu osudio je 32-ogodišnju Njemicu na pet godina zatvora zbog članstva u takozvanoj Islamskoj državi.

ID preuzela odgovornost za masakr na Šri Lanki

KOLOMBO - Takozvana Islamska država preuzela je danas odgovornost za terorističke napade u Šri Lanki, u kojima je poginula 321 osoba, a povrijeđeno 500.

Bitka za posljednju enklavu Islamske države bliži se kraju

Operacija zauzimanja posljednje enklave oružane grupe Islamska država Irak i Levant (ID) bliži se kraju i u srijedu nije bilo znakova borbe između skrivenih boraca i pripadnika Sirijskih demokratskih snaga (SDF), prenose agencije.

Koalicija na čelu sa SAD: Kraj borbi protiv ID u Iraku

BAGDAD - Koalicija na čelu sa SAD objavila je danas završetak glavnih borbenih operacija protiv Islamske države (ID) u Iraku i obustavu aktivnosti komandnog štaba koalicionih kopnenih snaga.

ID preuzela odgovornost za napad, od 25 mrtvih osam novinara

KABUL - Islamska država preuzela je odgovornost za jutrošnji dvostruki napad bombaša samoubica u avganistanskoj prestonici Kabulu, u kojem je ubijeno 25 ljudi, uključujući osam novinara, prenosi AP.

Zaplijenjeni serveri propagandnih medija ID u Evropi i SAD

PARIZ - Širom Evrope i SJeverne Amerike policija je zaplijenila servere i podatke propagandnih medija Islamske države u zajedničkoj operaciji više država u cilju pronalaženja radikalnih islamista i sprečavanja te grupe da širi svoje poruke nasilja.

ID imala prihode od milijardu dolara godišnje

PARIZ – Ministri iz 80 država i oko 500 eksperata iz cijelog svijeta okupili su se juče i danas u Parizu na konferenciji o borbi protiv finansiranja terorističkog organizacija kao što su ID i Al Kaida, naveli su francuski zvaničnici, prenosi France24 i AFP.

Islamisti obezglavili tri brata u Avganistanu

DŽALALABAD - Ekstremisti Islamske države (ID) odrubili su glave trojici braće, koji su se bavili medicinom, u istočnoj avganistanskoj provinciji Nangarhar, rekao je danas avganistanski zvaničnik.

Najčitanije