ID

Djeca se igraju masovne egzekucije uz povik "Alahu akbar"

BENGAZI - Na Twitteru je objavljen video-snimak koji prikazuje kako se djeca "igraju masovne egzekucije" po ugledu na masovna strijeljanja koja izvode teroristi Islamske države.

ID opet prijeti: 'Uskoro ćemo zauzeti Pariz'

PARIZ - Islamska država uputila je još jednu prijeteću poruku, ovog puta da će zauzeti Pariz u iznenadnom napadu ''u skoroj budućnosti''.

Bivšem borcu ID Karamuji i Batanoviću uslovne kazne za zagađivanje vode i pucnjavu

SARAJEVO - Adem Karamuja i Jasmin Batanović osuđeni su prvostepenom presudom Opštinskog suda u Zavidovićima na uslovne kazne zbog zagađivanja vode u bazenu lokalnog vodovoda i pucnjave u selu Ošve kod Maglaja.

Državljanka Njemačke osuđena na smrt zbog ID

BAGDAD - Sud u Iraku osudio je danas državljanku NJemačke arapskog porijekla na smrt zbog članstva u "Islamskoj državi", rekao je portparol suda u Bagdadu.

Spremali napade u novogodišnjoj noći: Uhapšeno 29 pripadnika ID

ANKARA - Policija u turskoj prijestonici Ankari privela je 29 osoba osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi, od kojih su se neki navodno spremali za napade tokom proslave Nove godine, objavila je Anadolija, prenosi AP.

Uhapšen Sarajlija koji je planirao da se pridruži ID

SARAJEVO - Državljanin BiH Amir Haskić, uhapšen je u utorak naveče u blizini Sarajeva zbog sumnje da je planirao odlazak u Siriju, gdje bi se priključio Islamskoj državi.

DW: Evropsko oružje za Islamsku državu

BERLIN - Pripadnici "Islamske države" su za vrijeme svoje strahovlade u Siriji i Iraku raspolagali većom količinom oružja i municije iz Evrope. I druge paravojne formacije su koristile evropsko oružje

Austrija strahuje zbog prijetnji ID

BEČ - Islamska država uspjela je da izazove nemir u Austriji i podstakne dodatni strah od terorizma pretećim posterom koji se širi putem društvenih mreža.

Rusija: Misija okončana, "Islamska država" uništena

MOSKVA - Oružane snage Rusije ispunile su cilj i uništile vojne jedinice terorističke grupe "Islamska država" u Siriji, izjavo je danas načelnik ruskog Generalštaba Sergej Rudskoj."Zadatak Oružanih snaga Rusije da unište `Islamsku državu` u Siriji je ispunjen", rekao je Rudskoj.

Na Balkan se vratilo 300 terorista

Službene procjene sigurnosnih službi EU-a i zemalja zapadnog Balkana pokazuju kako je, od pojave ID na Bliski istok otišlo ratovati oko hiljadu ljudi s ovih prostora.

Reklame

Najčitanije