IRB

HPK Draksenić čeka investitora u milionskim gubicima

BANJALUKA - Hemijska prerada kukuruza (HPK) Draksenić, kod Kozarske Dubice, biće privatizovana kroz poseban program koji će pripremiti Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpke s obzirom na to da se nije pojavio investitor koji bi otkupio državni kapital u ovom preduzeću.

IRB plasirala 212 kredita za banjalučka preduzeća i preduzetnike

BANJALUKA - Invcesticiono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske je od 2008. godine do juna ove godine na području Banjaluke odobrila i plasirala 212 kredita za preduzeća i preduzetnike ukupne vrijednosti 167,6 miliona KM, navedeno je u informaciji o stanju u privredi i zapošljavanju Odjeljenja za privredu Gradske uprave.

IRB ne otkriva novi datum prodaje Ljubije

BANJALUKA - Ni dva i po mjeseca nakon neuspjele prodaje Rudnika željezne rude Ljubija iz Prijedora nema naznake o datumu nove aukcije za većinski paket ovog preduzeća.

IRB na raskršću, imenovana radna grupa za unapređenje

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske imenovala je trinaestočlanu radnu grupu koja bi u narednom periodu trebalo da unaprijedi upravljanje i poslovanje Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

IRB prodaje akcije "Boske"

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka Republike Srpske ponudila je putem Banjalučke berze na prodaju pakete akcija u 79 preduzeća iz portfelja Fonda za restituciju Republike Srpske.

IRB sprovodi postupak prodaje akcija "Ljubije"

BANJALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas u Banjaluci da postupak prodaje akcija Rudnika željezne rude (RŽR "LJujbija" sprovodi Investiciono-razvojna banka /IRB/, a Vlada Srpske dala je saglasnost za ovaj postupak.

Dodik: IRB može da pomogne razvoju privrede

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da Investiciono-razvojna banka (IRB) Srpske može da pomogne razvoju privrede, jer je portfolio banke viši od milijardu KM, a dnevno stanje računa iznad 100 miliona KM.

Okrugli sto IRB Republike Srpske: S privrednicima do novih proizvoda

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske u budućem periodu će nastojati da svoja sredstva učini što dostupnijima za realni sektor, a sve prijedloge i zahtjeve privrednika pokušaće da uvaži.

IRB: Povjerioci Banke Srpske odlučili da nema diobe novca

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka (IRB) RS saopštila je da ona nije blokirala 40 miliona KM na računu Banke Srpske u stečaju i da je Skupština povjerilaca, a ne IRB, donijela odluku da se nisu se stekli uslovi za diobu, odnosno da je preduslov za diobu rezervisanje sredstava za namirenje povjerilaca do okončanja parnica koje se vode.

IRB blokirao 40 miliona KM povjerilaca Banke Srpske

BANJALUKA – Svi kupci koji su na posljednjoj licitaciji kupili imovinu Banke Srpske u stečaju platili su izlicitirane iznose i u narednim danima će i formalno postati novi vlasnici.

Najčitanije