IRB

Do 30. juna odgođeno plaćanje rata kredita IRB-u

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković informisao je danas članove Glavnog koordinacionog tima da je Vlada donijela odluku o odgađanju plaćanja rata kredita prema Investiciono-razvojnoj banci (IRB) do 30. juna, s ciljem ublažavanja poteškoća s kojima se privredni subjekti suočavaju u vremenu krize izazvane virusom korona.

Dražen Vrhovac za "Nezavisne": Za stambene kredite dato više od pola milijarde KM

U Republici Srpskoj do sada je putem stambenih kredita plasirano više od 560 miliona KM za 12.100 korisnika, kaže Dražen Vrhovac, v.d. direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) RS, a trenutno je u otplati 6.510 stambenih kredita u iznosu od 284 miliona KM.

Vidović s Misijom Svjetske banke o unapređenju upravljanja finansijskim sektorom

BANJALUKA - Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarala je danas u Banjaluci sa Misijom Svjetske banke, predvođenom Johanom Jegerom, višim stručnjakom za finansijski sektor, o realizaciji Projekta jačanja bankarskog sektora i o aktivnostima na unapređenju upravljanja finansijskim sektorom.

Novi povoljniji krediti za mlađe od 30 godina

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka RS (IRB RS) uvela je novu kreditnu liniju za bračne parove mlađe od 30 godina (oboje) gdje će kamatna stopa biti fiksna i to u iznosu do tri odsto, saopšteno je nakon današnje sjednice Vlade RS.

NSRS razmotrila izvještaj o poslovanju IRB i fondova: Ukupna dobit lani 20,8 miliona KM

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke (IRB) i fondova za 2018. godinu sa Izvještajem nezavisnog spoljnog revizora u kojem se navodi da su ta banka i fondovi kojima upravlja lani ostvarili ukupnu neto dobit od 20,8 miliona KM.

HPK Draksenić čeka investitora u milionskim gubicima

BANJALUKA - Hemijska prerada kukuruza (HPK) Draksenić, kod Kozarske Dubice, biće privatizovana kroz poseban program koji će pripremiti Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpke s obzirom na to da se nije pojavio investitor koji bi otkupio državni kapital u ovom preduzeću.

IRB plasirala 212 kredita za banjalučka preduzeća i preduzetnike

BANJALUKA - Invcesticiono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske je od 2008. godine do juna ove godine na području Banjaluke odobrila i plasirala 212 kredita za preduzeća i preduzetnike ukupne vrijednosti 167,6 miliona KM, navedeno je u informaciji o stanju u privredi i zapošljavanju Odjeljenja za privredu Gradske uprave.

IRB ne otkriva novi datum prodaje Ljubije

BANJALUKA - Ni dva i po mjeseca nakon neuspjele prodaje Rudnika željezne rude Ljubija iz Prijedora nema naznake o datumu nove aukcije za većinski paket ovog preduzeća.

IRB na raskršću, imenovana radna grupa za unapređenje

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske imenovala je trinaestočlanu radnu grupu koja bi u narednom periodu trebalo da unaprijedi upravljanje i poslovanje Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

IRB prodaje akcije "Boske"

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka Republike Srpske ponudila je putem Banjalučke berze na prodaju pakete akcija u 79 preduzeća iz portfelja Fonda za restituciju Republike Srpske.

Najčitanije