IRB RS

IRB RS čisti prostor oštećen u požaru, do kraja sedmice odobravanje kredita

BANJALUKA - Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRB RS), izjavio je da se očekuje da će se do kraja sedmice početi s odobravanjem kredita.

IRB RS opravdala svoje postojanje

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka RS (IRB RS) opravdala je sve razloge svog postojanja, potrebna je Srpskoj, a potrebno je i da se dodatno ojača zarad nastavka podrške privredi.

Na prodaju akcije 57 kompanija, najvredniji paket banjalučke "Boske"

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka Republike Srpske i Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom RS (PREF) organizuju zajedničku prodaju paketa akcija 57 emitenata u vrijednosti od 9.161.064 KM.

Prevoznici prijedorske regije sastali se sa IRB RS

BANJALUKA - Prevoznici sa prijedorske regije upoznali su danas predstavnike Investiciono razvojne banke (IRB) Republike Srpske o problemima u vezi sa dobijanjem i korištenjem sredstava IRB-a kod poslovnih banaka.

IRB RS povelja za doprinos razvoju Istočnog Novog Sarajevg

Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske (IRB RS) dodijeljena je povelja za doprinos u podršci privrednom razvoju Istočnog Novog Sarajeva.

Dražen Vrhovac za "Nezavisne": Za stambene kredite dato više od pola milijarde KM

U Republici Srpskoj do sada je putem stambenih kredita plasirano više od 560 miliona KM za 12.100 korisnika, kaže Dražen Vrhovac, v.d. direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) RS, a trenutno je u otplati 6.510 stambenih kredita u iznosu od 284 miliona KM.

Novi povoljniji krediti za mlađe od 30 godina

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka RS (IRB RS) uvela je novu kreditnu liniju za bračne parove mlađe od 30 godina (oboje) gdje će kamatna stopa biti fiksna i to u iznosu do tri odsto, saopšteno je nakon današnje sjednice Vlade RS.

IRB na raskršću, imenovana radna grupa za unapređenje

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske imenovala je trinaestočlanu radnu grupu koja bi u narednom periodu trebalo da unaprijedi upravljanje i poslovanje Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Okrugli sto IRB Republike Srpske: S privrednicima do novih proizvoda

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske u budućem periodu će nastojati da svoja sredstva učini što dostupnijima za realni sektor, a sve prijedloge i zahtjeve privrednika pokušaće da uvaži.

IRB smanjuje kamate na stambene kredite

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka RS smanjuje kamatne stope za stambene kredite iz Fonda stanovanja nakon što su usvojena nova pravila plasmana, saopšteno je danas nakon sjednice Vlade.

IRB RS prodaje stan u Beogradu, početna cijena 817.128 KM

BANJALUKA - Investiciono razvojna banka Republike Srpske prodaje stan u Beogradu površine 78,57 kvadrata po početnoj cijeni od 817.128 maraka.

Tanki rezultati prodaje imovine u inostranstvu

BANJALUKA - Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu RS do sada je od prodaje imovine preduzeća u inostranstvu ubrao svega 355.221 marku, a kako bi pokušali poboljšati rezultat uskoro će potražiti kupca za odmaralište u Hrvatskoj i stan u Srbiji.

Vlada RS usvojila brojne novine u poslovanju IRB-a: Nova pravila i kreditne linije

BANJALUKA - Vlada RS usvojila je na danas održanoj sjednici Pravila plasmana sredstava po kreditnim linijama i zajmovima za lokalne zajednice, poljoprivredu, infrastrukturne projekte, stambeno zbrinjavanje, refinansiranje obaveza i plaćanje poreskih izdataka, a koji će biti finansirani iz linija Investiciono-razvojne banke RS.

Mile Radišić tužio IRB RS

BANJALUKA - Mile Radišić tužio je Investiciono-razvojnu banku (IRB) Republike Srpske jer je odbila da mu vrati 183.000 KM kojima je kupio akcije Medicinske elektronike, a koje su, nakon što je osuđen na trogodišnju kaznu zatvora zbog manipulacije tim akcijama, vraćene IRB-u

IRB je likvidna, otplata kredita Svjetske banke ne utiče na plasmane

BANJALUKA - IRB Republike Srpske je likvidna u toj mjeri da može da plasira i više nego što je planom plasmana predviđeno, ukoliko se za to ukaže potreba. Ovo se navodi u saopštenju IRB-a, nakon što se u javnosti pojavila informacija da je Vlada Srpske iz ove ustanove povukla oko 24 miliona maraka, i da je time ugroženo njeno funkcinisanje.

Najčitanije