ISIL

Isilovac iz BiH tvrdi da je u Siriji ostao bez bubrega

SARAJEVO - Armen Dželko, koji je osumnjičen da je kao pripadnik terorističke organizacije "Islamska država" učestvovao u ratu u Siriji, jutros je na ročištu u Sudu BiH, kazao da je tokom ranjavanja u Siriji ostao bez bubrega i dijela slezene.

Sletio avion s bh. ratnicima iz Sirije

SARAJEVO - Na Sarajevski aerodrom sletio je avion sa državljanima BiH , koji su se u Siriji borili su se za terorističku organizaciju Islamska država (ID).

Počelo suđenje ISIL-ovki: Djevojčicu do smrti držala na suncu i bez vode

MINHEN - U Minhenu je danas počeo proces protiv njemačke državljanke koja se 2014. priključila jedinicama Islamske države u Iraku, a optužena je za članstvo u terorističkoj organizaciji, zločin protiv čovječnosti te učešće u ubistvu jedne petogodišnje djevojčice.

Osuđen državljanin BiH u Berlinu: Veličao ISIL, a živio od socijalne pomoći

BERLIN - Apelacioni sud u Berlinu osudio je u utorak državljanina BiH Hamdiju J. na kaznu zatvora od jedne godine i osam mjeseci.

ISIL-ovke iz BiH žive i žele da se vrate u Beč

​Sabina Selimović i Samra Kešinović, Austrijanke porijeklom iz Bosne i Hercegovine, su se 2014. godine priključile ISIL-u. Tada su imale 15, odnosno 14 godina.

U BiH među migrantima locirani teroristi

BIHAĆ - Služba za poslove sa strancima je u prva dva mjeseca ove godine, na području Bihaća i Sarajeva, locirala i pod nadzor u Imigracioni centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata porijeklom iz Afganistana, od čega se njih pet dovodi u vezu sa međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu sa krijumčarenjem migranata i organizovanim kriminalom.

UN: "Islamska država" nije poražena u Siriji

NJUJORK - Međunarodne terorističke grupe izvele su više napada u Iraku i Siriji u posljednjih šest mjeseci 2018. godine nego u bilo kojoj drugoj zemlji, a najveću odgovornost snose ekstremisti "Islamske države", navodi se u izvještaju UN.

Mektić: Na teritoriji ISIL-a oko 500 bh. državljana

BEČIĆI - Na teritoriji koju kontroliše ISIL ili u sastavu ove terirostičke organizacije nalazi se oko 500 državljana BiH, rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, na Forumu o jačanju otpornosti na terorizam na teritoriji zapadnog Balkana u organizaciji američkog Međunarodnog republikanskog instituta uz podršku Stejt departmenta.

Gubi se trag ženama i djeci isilovaca iz BiH

SARAJEVO - Nije poznata sudbina oko 100 djece i 20 žena iz regiona koje su bile smještene u kampu za udovice u Mubahu u Siriji jer je ISIL prije nekoliko dana poražen, kaže za "Nezavisne" Alema Dolamić, koja već četiri godine traži sestru Adelu, koju je s osmogodišnjom kćerkom 2014. godine suprug odveo u Siriju.

Bivši golman Željezničara optužen za podršku ISIL-u

MINHEN - Na Sudu u Minhenu danas počinje proces protiv trojice optuženih muškaraca, osumnjičenih za podršku teroristima u Siriji.

Najčitanije