IT

Znanje - jedina granica digitalnog prostranstva

BANJALUKA - Da je znanje jedina granica digitalnog prostranstva, svjedoče i dame programeri - ravnopravne članice uspješnog tima domaće IT kompanije DWELT.

Ambasador BiH u Norveškoj posjetio LANACO Tehnološki centar

U cilju što boljeg predstavljanja IT kompanija iz Bosne i Hercegovine norveškom tržištu, Nedim Makarević, ambasador BiH u Norveškoj, i Tatjana Vučić, izvršna direktorica BIT Alijanse BiH, posjetili su LANACO Tehnološki centar, koji je sjedište LANACO-a, najveće privatne IT kompanije u Bosni i Hercegovini.

Banjalučke IT kompanije predstaviće se Norvežanima

Najveće firme iz BiH u oblasti informacionih tehnologija spremaju se za zajednički nastup na norveškom tržištu, a Banjaluka ima mnogo firmi koje su prevazišle lokalne okvire, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, nakon sastanka s Nedimom Makarevićem, ambasadorom naše zemlje u Norveškoj, i Tatjanom Vučić, izvršnom direktoricom Bit alijanse BiH.

Promijenite život u 2020: Upišite ITAcademy za samo 68€ mjesečno

Kraj godine je najbolje vrijeme da podvučete crtu i rezimirate sve uspjehe i neuspjehe u godini koja ostaje za nama.

Većim platama sprečavaju bijeg informatičara

SARAJEVO, BANJALUKA - Kako bi spriječile odlazak informatičara, institucije Bosne i Hercegovine sve češće donose odluke kojima povećavaju plate tom kadru.

Njemačka širom otvara vrata IT radnicima sa Balkana

Zbog velikog deficita radne snage, Njemačka usvojila zakon koji će radnicima iz zemalja van EU značajno olakšati dobijanje posla. Posebno traženi IT stručnjaci.

Bojan Šukalo, IT inženjer iz Banjaluke: Prije pakovanja kofera dajte svoj maksimum u BiH

BANJALUKA - Prije nego što odluči da ode u inostranstvo, mlad čovjek treba biti siguran da je dao maksimum i u svojoj zemlji i da je uradio sve što je mogao na našim prostorima, poručio je Bojan Šukalo, IT inženjer, koji je nakon odlaska u Minhen i šest mjeseci provedenih tamo, ipak odlučio da se vrati u BiH.

Najveća potražnja za IT inženjerima i prodavačima

SARAJEVO - Direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH Muamer Bandić izjavio je da je na tržištu rada u BiH najveća potražnja za zanimanja vezana za IT sektor, kao i za prodavačima i ugostiteljskim radnicima.

Naredne sedmice testiranje kandidata za projekat IT prekvalifikacije: Trka za siguran posao

BANJALUKA - Mladi visokoobrazovani i nezaposleni u Republici Srpskoj, njih 210, od naredne sedmice će se nadmetati za jedno od 100 upražnjenih mjesta u programu prekvalifikacije u IT sektoru, a koje će im nakon obuke donijeti priliku za siguran posao.

Predsjednik kineskog IT giganta radiće za Srbiju

Liu Deijan, predsjednik kompanije Net Dragon, koja je lider u kineskoj IT industriji, od danas je savjetnik u kabinetu ministra bez portfelja Nenada Popovića

Najčitanije