IT sektor

Naredne sedmice testiranje kandidata za projekat IT prekvalifikacije: Trka za siguran posao

BANJALUKA - Mladi visokoobrazovani i nezaposleni u Republici Srpskoj, njih 210, od naredne sedmice će se nadmetati za jedno od 100 upražnjenih mjesta u programu prekvalifikacije u IT sektoru, a koje će im nakon obuke donijeti priliku za siguran posao.

Veliko zanimanje za "IT prekvalifikaciju", traži se mjesto više

BANJALUKA - Za "IT prekvalifikaciju" se traži mjesto više - kažu u institucijama koje su organizovale ovaj projekat. Interes građana za besplatnu obuku u oblasti informacionih tehnologija je velik, a nadamo se da će do kraja godine, 100 visokoobrazovanih ljudi naći posao u IT sektoru, kaže Srđan Rajčević.

Rajčević: Razvojem IT sektora moguć značajan napredak Srpske

BANJALUKA - Republika Srpska ima potencijal za razvoj mikropreduzetništva zasnovanog na informaciono-komunikacionim tehnologijama i da u vrlo kratkom roku napravi značajan iskorak u toj oblasti u ekonomskom smislu, istakao je danas direktor Agencije za informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević.

Programere u BiH čeka 6.000 radnih mjesta

SARAJEVO - IT industrija u Bosni i Hercegovini ima potencijal da u narednih pet godina zaposli šest hiljada ljudi, ali da bi se to desilo, država mora da prepozna njen značaj.

U Višegradu održana radionica "Preduzetništvo u IT sektoru"

VIŠEGRAD - U Višegradu je održana radionica o temi "Preduzetništvo u IT sektoru", koja je okupila oko 30 učesnika, zainteresovanih za oblast informacionih tehnologija.

Jusko: BiH nedostaje 6.000 radnika u IT sektoru

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko izjavio je danas u Sarajevu da BiH nedostaje 6.000 radnika u sektoru informacionih tehnologija /IT/.

Najčitanije