Ibica

Pokrenuta istraga protiv Sebastijana Kurca

BEČ - Protiv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca i šefa njegovog kabineta Bernharda Bonelija pokrenuta je istraga zbog sumnje da su dali lažni iskaz pred parlamentarnim istražnim odborom u vezi afere "Ibica".

Rasplet afere "Ibica", novih pet minuta videa, Štrahe govorio istinu

BEČ - Novih pet minuta videa u vezi sa aferom "Ibica", čiji transkript se pojavio danas u javnosti, rasterećuje nekadašnjeg vicekancelara i bivšeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijana Štrahea.

Šon Koneri - vila na litici u stilu Džejms Bonda

Vila na jugu Francuske, na prostranom imanju, sagrađena na litici iznad mora, sa pogledom na staru luku Nice. Nekada je bila rezidencija glumca Šon Konerija, koji je glumio u filmovima Džejms Bonda, 1960-ih, 70-ih i 80-ih. Glumac prodaje vilu po cijeni od 30 miliona dolara.

Afera koja je srušila austrijsku vladu: Uhapšena osoba bh. porijekla

BEČ - Austrijska policija sprovela je pretrese više stanova i uhapsila osobe, među kojima i jedna bosanskohercegovačkog, te jedna srpskog porijekla, u vezi sa aferom "Ibica", usljed koje je "pala" vlada Narodne partije Austrije (OVP) i Slobodarske partije (FPO) pod kancelarom Sebastijanom Kurcom.

Zbog formalne greške, Filipa Štrahe ipak ulazi u parlament

BEČ - Sudbina poslaničkog mandata supruge bivšeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijana Štrahea, koji je krajem maja podnio ostavku na sve političke funkcije usljed korupcionaške afere "Ibica", i nakon odluke predsjedništva bečkog odbora stranke da ne može ući u poslaničke klupe, ostaje neriješena.

"EU infotek": Srpska mafija umiješana u aferu "Ibica"

BEČ - Austrijski sajt "EU infotek", koji se od samog izbijanja afere "Ibica", koja je dovela do pada Hajnc Kristijana Štrahea i potom austrijske vlade, bavi se rasvetljavanjem pozadine ovog slučaja i spekuliše da bi iza svega mogla stajati i srpska mafija.

I poslije afere, Štrahe na Ibici

BEČ - Putnici aviona za Ibicu u Beču bili su zatečeni kada su nedavno ugledali Hajnc-Kristijana Štrahea, nekadašnjeg asutrijskog vicekancelara, koji se sa suprugom i djecom odlučio da odmor provede upravo na tom ostrvu.

Istraga o aferi "Ibica": Ko stoji iza rušenja austrijske vlade?

BEČ - Austrijsko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv pet lica u vezi sa "aferom Ibica", koja je dovela do rušenja vlade kancelara Sebastijana Kurca.

Utišavanje muzike uništava najbolje zabave na Ibici

Vlasti Ibice nedavno su donijele odluku da muzika u barovima pod otvorenim nebom ne smije biti glasnija od 65 decibela, što je malo jače od snage normalnog razgovora i malo tiše od zvuka običnog kućnog usisivača.

Ronaldo na intenzivnoj njezi na Ibici

Ronaldo Luis Nazario de Lima, legendarni brazilski fudbaler, hospitalizovan je na Ibici gdje se nalazi na intenzivnoj njezi zbog upale pluća.

Najčitanije