Ida

"Ida" Ameriku koštala 30 miliona barela nafte

Gubitak na polju isporuke nafte nakon uragana "Ida", koji je pogodio američke oblasti u Meksičkom zalivu koje proizvode naftu, krajem avgusta procijenjen je na 30 miliona barela, navodi se u septembarskom izvještaju Međunarodne agencije za energetiku (IEA).

Broj žrtava "Ide" porastao na 82

VAŠINGTON - Broj poginulih od posljedica uragana "Ida" na sjeveroistoku SAD porastao je na 82, javila je američka medijska mreža CBS.

Devet dana nakon "Ide" 430.000 kuća i firmi bez struje

​BATON RUŽ - Oko 430.000 domaćinstava i firmi i dalje nemaju struju, devet dana poslije razornog uragana "Ida", koji je najviše pogodio američku državu Lujzijanu.

Ida Prester za "Nezavisne": Kriza izvlači najsebičnije iz nas

Kad se dogodi kvar uređaja ili nekog sistema, zasukaćemo rukave i prionuti na popravak ili, možda još bolje, pozvati adekvatnog majstora. Ali šta napraviti kada dođe do ljubavnog kvara? Možemo li ga i kako popraviti? O ovoj životnoj temi, na svojstven način kroz duhovite i maštovite stihove, pjeva Ida Prester u svojoj novoj pjesmi "Kvar". I ovaj put je Ida osmislila muziku i stihove, a pjesmu koju je aranžmanski upakovao Srđan Popov, počinje tekstom "Sve sam pokušala, mirisne svijeće i mirisne riječi, sto terapija, samo da se može pronaći kvar..."

Ida Prester za "Nezavisne": Teži mi je balans s djecom nego među bendovima

Poznata pjevačica Ida Prester nedavno je objavila novi video-spot za pjesmu "Minuta". Pjevačica ima uspješnu karijeru sa bendovima "Lollobrigida" i "Maika", a pjesma "Minuta" je jedan od singlova koje je objavila samostalno.

Prester: Rokenrol muzičari moraju biti i biznismeni da bi uspjeli

Poznata pop pjevačica i televizijska voditeljica Ida Prester nedavno je u Beogradu gostovala na konferenciji "Kontakt", gdje je razgovarala o temi umjetnika i menadžera kao i novim i starim trendovima u muzici, a ujedno je najavila i nastup u Banjaluci sa svojim novim bendom "Maika", koji će se desiti u maju.

Izet Sarajlić i Ida Kalaš: Pjesnik svoju voljenu zauvijek zarobio u poeziju

Veliki pjesnik Izet Sarajlić Kiko rođen je 1930. godine u Doboju, kao peto dijete Elmasa Sarajlića, nadzornika željezničke pruge, i majke Đule Ćišić, koja tada nije imala ni 18 godina, ali se udala za Elmasa jer je bila impresionirana uniformom koja je u to vrijeme bila statusni simbol, kako je kasnije zapisao sam pjesnik. Izet Sarajlić je dobio ime po djedu s očeve strane, koji je bio činovnik za vrijeme Austrougarske monarhije. U rodnom Doboju pjesnikova porodica se zadržala svega dvije godine, a zatim su se preselili u Trebinje, koje je pjesnik smatrao zavičajem u vrijeme srećnog djetinjstva. Nad srećne dane se nadvila tama gubitkom jednog, pa i drugog brata.

Preminula Ida Jonaš, trener i plesač Plesnog kluba "Gemma"

BANJALUKA - U Banjaluci je jutros preminula Ida Jonaš, trener i plesač Plesnog kluba "Gemma".

Ida Prester za "Nezavisne": Da bi preživio na Balkanu moraš raditi puno poslova

Ida Prester je žena koja je zasigurno jedna od najharizmatičnijih pojava na regionalnoj muzičkoj sceni. Njena harizma ne slabi ni promjenom mjesta boravka, drugom postavom benda, ali ni porodičnim životom. Naprotiv, kako ona sama kaže, samo mijenja smjer. Poznata je kao pjevačica benda "Lollobrigida", kao voditeljka, ali i kao DJ pod imenom Frau Casio, što je nedavno pokazala gostujući u klubu "Streamline" u Banjaluci. Bila je to prilika i da s Idom razgovaramo o novoj životnoj ulozi, novim projektima, ali i onim težim temama, današnjem društvu.

Najčitanije