Idlib

Hiljade Sirijaca se vraća u Idlib, strahuju od korone

IDLIB - Hiljade raseljenih Sirijaca vraća se u svoje domove u ratom razorenoj provinciji Idlib, iz straha od moguće epidemije virusa korona u prepunim kampovima na turskoj granici, a uprkos rizicima od obnavljanja konflikta.

Prijeti nova eskalacija sukoba u Idlibu: Turci ne mogu obuzdati džihadiste

IDLIB - Ruska i turska vojska izvršile su danas drugu ograničenu zajedničku patrolu u sirijskoj provinciji Idlib.

Napad na turske vojnike u Idlibu, dvojica ubijena

ANAKRA - Dva turska vojnika su ubijena, a jedan je ranjen u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib u raketom napadu "nekih radikalnih grupa", saopštilo je danas tursko Ministarstvo odbrane.

Turska i Rusija postigle saglasnost o detaljima prekida vatre u Idlibu

ANKARA - Turski i ruski zvaničnici postigli su saglasnost o detaljima prekida vatre u regionu Idlib na sjeveroistoku Sirije i zajedničke patrole duž auto-puta "M4" počeće u nedjelju, 15. marta, izjavio je danas turski ministar odbrane Hulusi Akar.

Turci patroliraju sjevernim, a Rusi južnim dijelom auto-puta u Idlibu

ANKARA - Turska vojska patroliraće sjevernom dijelom bezbjednosnog koridora uspostavljenog oko auto-puta u provinciji Idlib u Siriji, a ruske snage će biti sa južne strane, rekao je danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Stupilo na snagu primirje u Idlibu

ANKARA, MOSKVA - Na području linije kontakta u zoni deeskalacije u sirijskom Idlibu zaustavljene su sve vojne aktivnosti, odnosno na snagu je stupilo primirje, u skladu sa dogovorom koji je postignut u Moskvi na sastanku predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana i Rusije Vladimira Putina.

Sirijske vladine snage ponovo preuzele Sarakib

MOSKVA - Sirijska vojska ponovo je zauzela grad Sarakib u provinciji Idlib na sjeverozapadu zemlje, javio je list Al-Vatan.

Oboren avion sirijske vlade u Idlibu

ISTANBUL - Avion sirijske Vlade oboren je u sjeverozapadnoj provinciji Idlib, javila je turska novinska agencija Anadolija.

Damask: Turska vojska direktno učestvuje u akcijama terorista

DAMASK - Turska vojska direktno učestvuje u akcijama terorističkih grupa koje podržava u okolini grada Sarakiba u provinciji Idlib, saopštila je danas sirijska vojska.

Turski zvaničnik: Ratovali smo sa Rusijom 16 puta i opet ćemo

ANKARA - Savjetnik turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana i član Savjeta za bezbjednost i spoljnu politiku Mesut Haki Ćasin poručio je, u jeku sukoba u Idlibu, da je Turska spremna da ide u rat sa Rusijom.

Erdoan: Turski avioni i artiljerija gađali 40 meta u Idlibu

ISTANBUL - Turski avioni "F-16" i artiljerija izvršili su napade na 40 meta u sirijskoj pokrajini Idlib, kao odgovor na granatiranje koje su ranije izvršile snage koje se bore na strani sirijskog predsjednika Bašara el Asada, izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan.

Rusija: Netačni izvještaji o napadima ruskih aviona u Idlibu

MOSKVA - Rusko Ministarstvo odbrane negiralo je izvještaje medija o navodnom ruskom bombardovanju civilnih meta u bezbjednosnoj zoni u sirijskoj pokrajini Idlib, javili su ruski mediji.

Ruski avioni ponovo bombardovali gradove u provinciji Idlib

DAMASK - Ruski boreni avioni napali su nekoliko gradova u provinciji Idlib na sjeverozapadu Sirije koje drže pobunjenici, prenijela je agencija Reuters.

Tramp i Erdoan: Smanjiti tenzije u Idlibu

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp i predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan saglasili su se u vezi sa potrebom smanjenja tenzija u sirijskom Idlibu, saopšteno je iz Bijele kuće.

Osam mrtvih i više od 20 ranjenih u Idlibu

BEJRUT - Najmanje osam ljudi je poginulo, dok je ranjeno više od 20 u vazdušnim napadima na sjeverozapad provincije Idlib, gdje se nalazi posljednje uporište pobunjenika u Siriji, rekli su aktivisti opozicije.

Najčitanije