Idlib

Rusija bombardovala skladište oružja terorista u Idlibu

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska avijacija u kordinaciji sa Turskom bombardovala skladište s oružjem i municijom boraca terorističke organizacije u Idlibu, koja je dio Al Kaide.

Sirijska vojska krenula na Idlib

DAMASK - Sirijska vojska i proiranske snage izvele su napad na granicu sirijske zone deeskalacije Idlib, javila je Anadolija, pozivajući se na neimenovane izvore.

DW: Tampon zona oko Idliba sprečava krvoproliće

Od ponedjeljka bi oko posljednjeg bastiona pobunjenika u Siriji trebalo da bude uspostavljena tampon zona. Tako se možda sprečava veliko krvoproliće, a možda se samo i odlaže.

Sirijska vlada i opozicija pozdravile dogovor o Idlibu

DAMASK - Sirija je pozdravila rusko-turski dogovor o demilitarizovanoj zoni u pobunjeničkoj provinciji Idlib.

EU: Rusko-turski sporazum o Idlibu mora da zaštiti civile

BRISEL - Rusko-turski sporazum o sirijskoj provinciji Idlib mora da zaštiti civile i omogući pristup za pomoć, saopštila je danas Evropska unija.

Iranski ministar otkrio kako je spriječen rat u Idlibu

TEHERAN - Zahvaljujući razgovorima posljednjih dana, uključujući sastanak predsjednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Rdžepa Tajipa Erdoana u Sočiju, spriječen je rat u Idlibu, smatra šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif.

DW: Idlib između čekića i nakovnja

Milioni civila u provinciji Idlib strahuju od ofanzive sirijske vojske uz rusku podršku. U samoj provinciji dominiraju džihadističke grupe koje se ne libe da zloupotrijebe civile.

Turska poslala konvoje vojske u Idlib

ANKARA - Turska je poslala konvoje vojske kako bi pojačala svoje vojno prisustvo u sirijskoj pokrajini Idlib, jedinom preostalom uporištu terorista u državi, piše izraelski list "Harec".

Sirijska vojska granatirala položaje na jugu Idliba

DAMASK - Sirijska vojska izvela je artiljerijsku paljbu na jugu Idliba.

Francuzi spremni za udar u slučaju hemijskog napada

PARIZ - Najviši francuski vojni zvaničnik izjavio je danas da su njegove snage spremne da izvrše napade na mete u Siriji ukoliko bude upotrijebljeno hemijsko oružje u očekivanoj ofanzivi vladinih snaga u provinciji Idlib.

Najčitanije