Idlib

Ponovo napadnuti turski položaji u sirijskoj pokrajini Idlib

ANKARA - Položaj turske vojske za osmatranje bio je meta napada minobacačima u Idlibu na sjeveru Sirije, saopšteno je iz turskog Ministarstva odbrane.

Rusija blokirala saopštenje SB UN o Idlibu

NJUJORK - Rusija je blokirala saopštenje Savjeta bezbjednosti UN o sirijskom Idlibu, koje su pripremili Kuvajt, Njemačka i Belgija, izjavio je neimenovani diplomatski izvor.

Sirijska vojska došla do granice Idliba i Hame

MOSKVA - Sirijska vojska oslobodila je pet naselja na sjeverozapadu zemlje od terorista i stigla do administrativne granice između provincija Idlib i Hama, javio je televizijski kanal "Al majadin".

Rusija bombardovala skladište oružja terorista u Idlibu

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska avijacija u kordinaciji sa Turskom bombardovala skladište s oružjem i municijom boraca terorističke organizacije u Idlibu, koja je dio Al Kaide.

Sirijska vojska krenula na Idlib

DAMASK - Sirijska vojska i proiranske snage izvele su napad na granicu sirijske zone deeskalacije Idlib, javila je Anadolija, pozivajući se na neimenovane izvore.

DW: Tampon zona oko Idliba sprečava krvoproliće

Od ponedjeljka bi oko posljednjeg bastiona pobunjenika u Siriji trebalo da bude uspostavljena tampon zona. Tako se možda sprečava veliko krvoproliće, a možda se samo i odlaže.

Sirijska vlada i opozicija pozdravile dogovor o Idlibu

DAMASK - Sirija je pozdravila rusko-turski dogovor o demilitarizovanoj zoni u pobunjeničkoj provinciji Idlib.

EU: Rusko-turski sporazum o Idlibu mora da zaštiti civile

BRISEL - Rusko-turski sporazum o sirijskoj provinciji Idlib mora da zaštiti civile i omogući pristup za pomoć, saopštila je danas Evropska unija.

Iranski ministar otkrio kako je spriječen rat u Idlibu

TEHERAN - Zahvaljujući razgovorima posljednjih dana, uključujući sastanak predsjednika Rusije i Turske Vladimira Putina i Rdžepa Tajipa Erdoana u Sočiju, spriječen je rat u Idlibu, smatra šef iranske diplomatije Muhamed Džavad Zarif.

DW: Idlib između čekića i nakovnja

Milioni civila u provinciji Idlib strahuju od ofanzive sirijske vojske uz rusku podršku. U samoj provinciji dominiraju džihadističke grupe koje se ne libe da zloupotrijebe civile.

Najčitanije