Igor Crnadak

Zaključak ministra zapadnog Balkana: Regionalna saradnja ključna za sve oblasti

SARAJEVO - Ministri inostranih poslova zapadnog Balkana, sastali su se danas u Sarajevu kako bi razgovarali o pripremama za predstojeći Samit u Londonu o zapadnom Balkanu, te potvrdili zajedničku posvećenost jačoj regionalnoj saradnji.

Gabriel i Crnadak: EU se u BiH mora snažno angažovati

BERLIN - Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas u Berlinu s ministrom spoljnih poslova Savezne Republike Njemačke Sigmarom Gabrielom.

Crnadak: Ne vjerujem da će Mujezinović biti smijenjen

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da sumnja da će biti smijenjen ambasador BiH u Rusiji Mustafa Mujezinović, iako je njegovo fotografisanje u Moskvi sa grupom studenata uz istaknutu ratnu zastavu takozvane Republike BiH štetno za ugled BiH i usmjereno protiv Republike Srpske.

Crnadak: Odnosi sa Kuvajtom bez otvorenih pitanja

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je tokom razgovora sa ambasadorom Kuvajta u BiH Naserom Riden Tamer Al Motairijem da su odnosi između BiH i Kuvajta prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Crnadak odobrio vizu učesniku obilježavanja nezavisnosti Kosova

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak nedavno je odobrio vizu BiH zamjeniku ministra za dijasporu Kosova Ćerimu Bajramiju da bi u Sarajevu učestvovao u obilježavanju deset godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, rekao je za "Glas Srpske" izvor iz resornog ministarstva BiH.

Crnadak: BiH želi da ubrza evropski put

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas u Banjaluci da BiH želi da ubrza evropski put, uz pomoć partnera u EU i regionu.

Deset mjeseci rada Istražne komisije svedeno na četiri zaključka

SARAJEVO - Vanjskopolitički status BiH je već decenijama označen negativnim konotacijama, jedan je od zaključaka Istražne komisije doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je 10 mjeseci ocjenjivala vanjskopolitički status BiH.

Cvijanović: Istina mnogo zaboljela Crnatka

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je da je istina mnogo zaboljela ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Igora Crnatka, kada je odlučio, kako kaže, da se iz bijelog svijeta i dalekog Katara javi telefonom da bi reagovao na njene tvrdnje o njegovoj nesposobnosti da obavlja posao za koji je dobro plaćen narodnim parama.

Potvrđen sastanak ministara BiH, Hrvatske i Turske u Mostaru

SARAJEVO – Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak je tokom sastanka sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u Kuvajtu potvrdio održavanje ministarske trilaterale BiH-Hrvatska-Turska u Mostaru 28. februara godine, na kojoj će glavne teme biti jačanje ekonomske saradnje i priprema predsjedničke trilaterale, koja je takođe planirana u ovoj godini.

Igor Crnadak uručio diplomatski pasoš Tijani Bošković

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak uručio je danas u prostorijama Generalnog konzulata BiH u Istanbulu diplomatski pasoš Tijani Bošković, najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Najčitanije