Igor Crnadak

Crnadak: Dogovor o delegaciji BiH u Savjetu Evrope važan i za Srpsku

BANJALUKA Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak pozvao je rukovodstvo parlamenta BiH da postigne dogovor o delegaciji koja će predstavljati BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, što je od važnosti za evropski put i BiH i Republike Srpske.

Crnadak: Omogućiti da BiH ima svoje predstavnike u Savjetu Evrope

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak pozvao je danas Komitet ministara Savjeta Evrope da omogući parlamentu BiH još jednu šansu da prije junskog zasjedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope imenuje svoju delegaciju, da bi i BiH učestvovala u donošenju važnih odluka.

Crnadak lobira za bh. delegaciju u Strazburu

​BANJALUKA - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, upoznao je članove Kluba novinara Banjaluka sa informacijom da je u ponedjeljak uputio pismo rukovodstvu Parlamentarne skupštine (PS) BiH sa molbom da Ministarstvu dostave eventualne nove informacije o mogućnosti formiranja delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Crnadak u Budvi na sastanku Savjeta ministara spoljnih poslova

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak učestvovaće danas i sutra na sastanku Savjeta ministara spoljnih poslova Jadransko-jonske inicijative koji se održava u Budvi.

Crnadak: Nema priznanja Kosova niti odluke o MAP-u

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak uvjeren je da Savjet ministara Bosne i Hercegovine, u aktuelnom sazivu, neće priznati nezavisnost Kosova niti odlučivati o Akcionom planu za članstvo u NATO-u (MAP).

Crnadak i Krunićeva bivša žena stigli na mjesto ubistva

BANJALUKA - Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BIH, upravo je stigao u Glamočane, sa još nekoliko osoba.

Crnadak i Sati: Ubrzati ekonomsku saradnju

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak je u razgovoru sa ambasadorom Bahreina za BiH Ahmedom el Satijem izrazio očekivanja da će direktne avionske linije, kao i ulaganja ubrzati ekonomsku saradnju i intenzivirati privredne kontakte između dvije zemlje.

Crnadak na SBF-u: Moramo vratiti povjerenje u institucije

​SARAJEVO - Reforme koje radimo na putu članstva, konačno članstvo i stalni napredak na tom putu, kao i intenzivna saradnja u regiji daju sigurnosno, pravno, političko okruženje koje stvara uslove za još investicija i veći ekonomski napredak, rekao je Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH na Međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum (SBF).

Dodik 26. aprila u Vatikanu sa papom Franjom

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastaće se u petak, 26. aprila, sa papom Franjom, potvrdio je za sarajevski portal Klix ministar spoljni poslova BiH Igor Crnadak.

Crnadak: Izvještaj o izborima potvrdio kršenja demokratskih standarda

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak rekao je na sastanku sa direktorom Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a (ODIHR) Ingibjorg Solrin Gisladetir da je konačni izvještaj ODIHR-a o opštim izborima u BiH urađen profesionalno i nepristrasno, ali da je potvrdio kršenja mnogih demokratskih standarda.

Najčitanije