Igor Crnadak

Crnadak: Korišćenje nediplomatskih riječi neprihvatljivo

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak rekao je danas je neprihvatljiva izjava Bedžeta Pacolija o šefu diplomatije Srbije Ivici Dačiću.

Crnadak o performansu u banjalučkoj skupštini: Slatko sam se nasmijao

SARAJEVO – Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, komentarisao je današnji performans vladajuće koalicije u Skupštini Grada Banjaluka.

Banjalučki odbornici napravili performans o Crnatku i NATO

BANJALUKA - Odbornici vladajuće koalcije u Skupštini Grada Banjaluka u odborničkim klupama napravili su performans sa šljemovima na kojima piše "Crnadak - put u NATO prioritet".

Crnadak: Akcize moraju biti ukinute, BiH ih nije izazvala

BUKUREŠT - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak pozdravio je odluku Rumunije da tokom predsjedavanja Savjetom Evrope među prioritetima zadrži politiku proširenja Evropske Unije na Zapadni Balkan. On je pred ministrima inostranih poslova zemalja članica EU govorio i o stoodstotnim akcizama koje je Kosovo uvelo za proizvode iz BiH i Srbije, te istakao da one moraju biti ukinute.

Crnadak: Evropska budućnost BiH ne smije biti zarobljena u političkim igrama

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak smatra da evropska budućnost BiH ne smije biti zarobljena u političkim igrama u vezi sa formiranjem vlasti.

Crnadak: Razgraničenje BiH i Srbije mora biti prihvatljivo za obje zemlje

SARAJEVO - Rješavanje graničnog spora između Srbije i BiH, ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak smatra jednim od najvažnijih pitanja za postizanje dugoročne stabilnosti između dvije zemlje.

Crnadak: Interes BiH je da ima partnerstvo sa NATO

BANJALUKA - Ministar inostranih psolova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da je interes BiH da ima partnerstvo sa NATO savezom i da to partnerstvo funkcioniše. "Ova godina biće veoma zanimljiva kada je riječ o odnosu BiH i NATO-a. Očigledno je da će se o prvom godišnjem programu Akcionog plana za pristupanje NATO (MAP) odlučivati na Savjetu ministara BiH kada dođe novi saziv", rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

Crnadak: Formiranje vojske Kosova jedna od najvećih prijetnji miru

BANJALUKA - Formiranje vojske Kosova jedna je od najvećih prijetnji miru i dugoročnoj stabilnosti u regionu od završetka ratova na ovim prostorima, rekao je ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

Crnadak, Mektić i Šarović nisu došli na sastanak kod Cvijanovićeve

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak, te ministri bezbjednosti i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Dragan Mektić i Mirko Šarović nisu došli na današnji sastanak u Banjaluci koji je organizovan na inicijativu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Crnadak: Sastanku kod Cvijanovićeve prisustvovaće i PDP

BANJALUKA- Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak smatra da tema današnjeg sastanka kod predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović ne može biti NATO, jer nijedan srpski političar nije spreman da Alijansa bude granica među srpskim narodom, ali je potvrdio da će prisustvovati neko iz PDP, čiji je on član.

Najčitanije