Igor Crnadak

Crnadak: BiH pouzdan partner u borbi protiv Islamske države

​SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak poručio je u Njujorku da će BiH i dalje biti pouzdan član globalne koalicije za borbu protiv "Islamske države" i drugih oblika međunarodnog terorizma.

Crnadak: Novi saziv Savjeta ministara do Nove godine

Novi Savjet ministara bi mogao biti formiran oko Nove godine, rekao je Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH.

Verbalni okršaj Crnatka i Žunića u NS RS: Ko je kriv za put BiH u NATO

BANJALUKA - U verbalnom okršaju između Igora Crnatka, poslanika PDP-a u Narodnoj skuštini RS i Igora Žunića, predsjednika Kluba SNSD-a došlo je do međusobnih optužbi o tome ko je kriv za put BiH ka NATO. Crnadak je rekao da je FBiH zadovoljna usvojenim dokumentom, a Čubrilovića je pozvao da ne dozvoli da ovaj dokument ode u Brisel jer smatra da je poniženje RS i kršenje rezolucije o neutralnosti.

Odbačena rasprava o Programu reformi i NATO-u

BANJALUKA - Zahtjev opozicionih stranaka da se na današnjoj sjednici NS RS raspravlja o usvojenom Programu reformi u vezi s NATO paktom odbačen je.

Crnadak: Pozitivno dostavljanje imena za formiranje komisija

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak smatra da je dobro što je SNSD dostavio imena za sastav komisija Predstavničkog doma, ističući da je ovo pozitivan signal da bi Parlamentarna skupština BiH mogla da počne sa radom.

Disciplinski postupak protiv radnika MIP BiH zbog komentara o sjednici NS RS

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak donio je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, radnika MIP BiH i predsjednika Sindikalne organizacije MIP BiH, zbog gnusnog vrijeđanja poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru.

Višković: U BiH sve rađeno na štetu Republike Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini da je sve što je u proteklih 25 godina urađeno u BiH učinjeno na štetu Republike Srpske.

Crnadak sa premijerom Monaka o poslovnim i političkim uslovima

MONTE KARLO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak susreo se sa premijerom-ministrom Kneževine Monako Seržom Teleom, prije početka 36. ministarske konferencije Međunarodne organizacije za Frankofoniju (OIF), koja se održava danas i sutra u Monaku.

"Ne postoji mogućnost za formiranje nove većine na nivou BiH"

BANJALUKA - Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da u ovom trenutku ne postoji mogućnost formiranja neke druge većine na nivou BiH, niti bi on na njoj radio kada bi o tome odlučivao.

Crnadak sa Cerarom: Zahvalnost Sloveniji za prijedlog u vezi odlagališta

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak zahvalio je Sloveniji za korektan pristup i koristan prijedlog Hrvatskoj da odlagalište nuklearnog otpada bude građeno na području Krškog.

Najčitanije