Igračka

Pandemija nije srozala proizvodnju igračaka u BiH

Iako je lani na bh. tržište uvezeno manje igračaka, ali i izvezeno, oni koje se u BiH bave ovom proizvodnjom ističu da pandemija ipak nije previše uticala na njihovo poslovanje i da nije srozala industriju igračaka.

Pas ukrao bebi igračku, a onda je smislio kako da se iskupi

Toliko puta je rečeno da je pas najbolji prijatelj, a mnogi psi su to svojim postupcima i dokazali.

Pinjata, šareno iznenađenje za mališane

Pinjata je igračka koja se najčešće izrađuje od balona i papira, a koristi se na različitim proslavama, najčešće dječjim rođendanima. Puni se slatkišima, sitnim igračkicama i konfetima, a koristi se kao društvena igra u kojoj učestvuju sve zvanice na dječjem rođendanu.

Razbio prozor da spasi psa, pa shvatio da u autu nije životinja

Dobročinitelji i dušebrižnici ponekad se malo previše unesu u svoj poziv pa počnu da spašavaju i one kojima ne treba njihova pomoć.

Dječak sa mamine kartice potrošio 17.000 KM na jednu igračku

Jedan sedmogodišnji dječak iz Sidneja kupio je maminom kreditnom karticom minijaturnu igračku sa eBaya za 7.600 funti (oko 17.000 KM).

"Ljigavac" pod lupom Agencije za nadzor nad tržištem BiH

SARAJEVO - Agencija za nadzor nad tržištem BiH upoznata je o povlačenju igračaka popularno nazvanih "ljigavci" s tržišta nekih država Evropske unije, a u toku su provjere dostupnosti tih igračaka na tržištu Bosne i Hercegovine

Pronađen najstariji automobil igračka?

Arheolozi su na području današnje Turske pronašli zanimljiv arheološki primjerak nečeg što bi vrlo lako mogla biti najstarija igračka u obliku automobila koja je ikad pronađena.

Progutao igračku pa trubio svaki put kad bi uzdahnuo

U ordinaciju argentinskog doktora Gomeza Zuvirije ušao je dječak sa zanimljivim stanjem. Progutao je neku vrstu trubice, pa svaki put kada bi udahnuo, čuo bi se nepogrešiv zvuk koji igračka pravi.

Plišana krava spasila život dječaku koji je pao kroz prozor

Luis Eduardo Gomez, dvogodišnjak iz Čelzija u Masačusetsu pao je kroz prozor sa drugog sprata, a život mu je spasila velika plišana igračka koju je čvrsto držao.

Najpopularnija igračka prolazi teške dane

Prihodi američkog proizvođača igračaka Mattela iznosili su u prvom tromjesečju 735 miliona dolara, što je 15,4 odsto manje nego u istom lanjskom razdoblju, dok je gubitak tvrtke povećan jer njihov glavni proizvod, lutkica Barbi, i dalje gubi na privlačnosti.

Najčitanije