Igrice

Ovisnost o igricama i internetu se može liječiti

Istraživanjem sprovedenim u četiri klinike u Njemačkoj i Austriji na vremenskom uzorku od pet godina potvrđeno je da postoji efikasno liječenje ovisnosti o internetu i igricama.

Pred ekranom samo sat vremena dnevno

BANJALUKA - Svjetska zdravstvena organizacija objavila je preporuku da djeca mlađa od pet godina ne bi trebalo da provode više od sat vremena dnevno pred ekranom, a i stručnjaci u RS apeluju na roditelje da što više vremena provode s djecom, kako bi ona što manje bila izložena negativnim uticajima elektronskih uređaja.

Odabrano 12 video igara za Kuću slavnih

Kuća slavnih za video igre dobila je više hiljada kandidata u toku 2019. godine, a zvaničnici organizacije su danas saopštili da je odabrano konačnih 12 finalista.

Lista top 10 igara po zaradi u 2018. godini

Predvođeno igrama kao što su PUBG, GTA V i Red Dead Redemption 2, premijum gejming tržište je tokom 2018. godine ostvarilo zaradu od 17,9 milijardi dolara.

Ogroman uspjeh hrvatske igre, popularnija od Fortnitea

Zagrebački Gamepires ostvario je ogroman uspjeh i u pet dana prodao gotovo 650.000 kopija svoje igre SCUM za PC, a na Twitchu je bila popularnija od Fortnitea.

Stručnjaci povodom igre "Momo": Razgovor i kontrola najbolji način zaštite djece na internetu

BANJALUKA - Nakon zlokobne internet igrice "Plavi kit", najmlađe sada vreba nova opasnost u video-igri "Momo", za koju se vjeruje da može da bude smrtonosna.

Novi "Kinez" garatuje 11 sati igranja igrica

Kineska kompanija Oppo predstavila je svoj najnoviji model pametnog telefona - A5. Kao i većina drugih modela koji su se na tržištu pojavili od prošle jeseni, i A5 ima ekran sa "zubom" koji pokriva 87,8 odsto prednje strane uređaja.

Life is Strange 2 stiže u septembru

Square Enix je objavio da će epizoda 1 za Life is Strange 2 igru biti dostupna od 27. septembrta 2018. godine.

Igranje igrica novi problem mentalnog zdravlja

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) protekle sedmice je saopštila da je kompulsivno igranje video-igara svrstano među mentalne poremećaje.

Neke igre imaju softver koji vas prati

Određeni broj PC igara prati vaše kretanje po internetu i stvari koje tamo radite kada ih ne igrate.

Najčitanije