Ilon Mask

Ilon Mask i Grajms se razišli, ali se i dalje vole

Vlasnik kompanije "Tesla" i osnivač "Spejs Iksa" Ilon Mask i muzičarka Grajms su raskinuli poslije tri godine veze. Bivši par je i dalje u dobrim odnosima, tvrdi Mask, i zajedno se brinu o svom sinu.

Prodaja Tesle skočila 275 odsto

Kompanija "Tesla" je znatno povećala proizvodnju i izvoz elektičnih vozila proizvedenih u Kini i prošlog mjeseca zablježila je novi rekord svih vremena, prema podacima Kineskog udruženja industrije putničkih automobia (CPCA).

Da li Ilon Mask pravi tenk?

Fotografije ogromnog gusjeničara na kamionu, koji nosi logo kompanije SpaceX poznatog biznismena i inovatora Ilona Maska, izazvale su u posljednja dva dana rekacije brojnih ljubitelja tehnlogije na Twitteru.

Blu oridžin tuži NASA zbog izbora Ilona Maska

Kompanija Blu oridžin američkog milijardera Džefa Bezosa tužila je američku vladu zbog odluke NASA da Spejseksu Ilona Maska dodijeli 2,9 milijardi dolara vrijedan ugovor o izgradnji letjelice koja će sletjeti na Mjesec.

Mask na Twitteru pohvalio ekonomski napredak Kine

Izvršni direktor "Tesle" i kosmičke kompanije SpejsIks, Ilon Mask, javno je odao priznanje ekonomskom napretku Kine na dan obilježavanja 100-godišnjice osnivanja Komunističke partije Kine (KPK).

"Peckanja" Rimca i Tesle čiji auto je brži

I Ilon Mask i Mate Rimac tvrde da prave najbrži električni automobil na svijetu.

Neobični svjetleći objekti na nebu iznad Hrvatske

Desetine svjetlećih objekata viđenih na hrvatkom nebu kako se kreću u pravilnoj putanji izazvala je pometnju na društvenim mrežama sa raznim teorijama, a riječ je zapravo o komunikacijskoj mreži Ilon Mask.

Mask se narugao Bezosu na Twitteru

Svemirska trka dva najbogatija čovjeka na svijetu poprimila je danas nove razmjere nakon što se vlasnik kompanije Tesla Ilon Mask narugao pokušajima Džefa Bezosa da ospori njegov veliki ugovor s NASA.

Mask u prototipu Tesla Cybertruck stigao u gigafabriku u Teksasu

Prvi čovjek Tesle obišao je pogon u izgradnji u kome će se proizvoditi Teslin električni kamionet.

Proizvod Maskove kompanije, da li ćemo svi imati sposobnost telekineze

Prvi proizvod "Neuralinka" omogućiće nepokretnoj osobi da pametni telefon koristi brže nego nego prstima, najavio je Ilon Mask nakon objavljivanja snimka uspješnog testiranja tehnologije pomoću koje majmun igra video-igru koristeći samo svoj um.

Najčitanije