Imam

Imam sletio autom u Vrbas, spasio ga prolaznik

Zagrepčanin Mario Oreč spasio je prošloga vikenda život Saudinu Lužiću, imamu iz Uskoplja, izvukavši ga iz ledene rijeke Vrbas u koju je sletio njegov automobil nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, pišu mediji.

Imam na Kosovu dobio otkaz jer je prihvatio teoriju evolucije

Kada nije vodio molitvu u svojoj seoskoj džamiji, imam Drilon Gaši pisao je neke 'nepravovjerne' statuse na društvenim mrežama - poput onog da vjeruje u teoriju evolucije.

Kćerke sveštenika i imama zajedno idu u školu

PRIJEDOR - Omer Redžić, imam Čaršijske džamije u Prijedoru, objavio je na Facebooku fotografiju na kojoj su prikazane dvije drugarice - kćerke pravoslavnog sveštenika, te prijedorskog imama.

Banjalučanin uhapšen zbog vrijeđanja imama

BANJALUKA - Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su lice čiji su inicijali D.V. iz tog grada jer je iz automobila vrijeđalo vjerskog službenika-imama Islamske zajednice.

Policija utvrđuje okolnosti incidenta: Imama udario na Bajram?

ZVORNIK - Policija iz Vlasenice utvrđuje navode prijave da je dvadesetpetogodišnji Mehmed Kuljančić iz Vlasenice prvi dan Kurban-bajrama pljunuo i udario nogom Nurdina Grahića, glavnog imama u Medžlisu Islamske zajednice u ovoj opštini.

Uhapšen imam osumnjičen za terorizam

OSLO - Norveška nacionalna agencija za bezbjednost saopštila je da je muslimanski sveštenik Mula Krekar, koji je proglašen krivim u Italiji za planiranje terorističkog akta, pritvoren na osnovu italijanske potjernice.

Sanski imam se uspeo na najviši vrh Italije

​SANSKI MOST - Sanski imam Mirsad Sedić ostvario je nedavno hvale vrijedan podvig popevši se na Gran Paradiso, najviši planinski vrh u Italiji, a skupa s njim u tom poduhvatu sudjelovala su još trojica planinara iz Planinarskog kluba "Mulež". Sedić ističe kako je to za njega bilo nezaboravno iskustvo, te da je uspon na planinski vrh čija je visina 4.061 metar bio dosta naporan i fizički zahtjevan.

Imamu iz Vlasenice prijetio i nakon prijave

VLASENICA - Policijskoj stanici Vlasenica u ponedjeljak je prijavljeno da je Senad S. (48) iz Živinica telefonski slao poruke prijetećeg i uvredljivog sadržaja imamu iz Vlasenice, a isto lice, kako saznajemo, prijetilo mu je i u subotu.

Pronađeno tijelo imama u dvorištu džamije

PEĆ - Tijelo imama R. Blakaja iz Novog Sela kod Peći pronađeno je u dvorištu džamije, saopšteno je iz Kosovske policije.

Imamu prijetio da će mu silovati ženu i kćerku

PRIJEDOR - Danel Rajković (38) iz Gacka osumnjičen je za ugrožavanje bezbjednosti imama Emira Nuhića iz Novog Grada i članova njegove porodice.

Najčitanije