Ime

Ime omraženog tima ne izgovara čak ni u kvizu

Pitanje u kvizu vrijedno 1.000 evra, odgovor zna, ali neće da ga kaže. Iz principa. Jer odgovor je ime tima koji nimalo ne voli...

Nije po zakonu: Milijarder i pjevačica morali da promijene ime djeteta

Milijarder Ilon Mask i njegova partnerka Grajms morali su da promijene šifrovano ime svoje tek rođene bebe jer nije bilo u skladu s kalifornijskim zakonom.

Ime Maskovog sina je tehnički ispravno, ali neće biti prihvaćeno

Dva dana nakon što su Ilon Mask i Grimes najavili rođenje njihovog sina i podelili na društvenim mrežama njegovo jedinstveno ime X Æ A-12 + A advokat za porodično pravo Dejvid Glas objašnjava da sve dok ime bebe ne bude tehnički legalno, da ga država neće prihvatiti.

Ilon Mask i supruga dali djetetu ime koje niko ne može izgovoriti

Ljubitelj umjetne inteligencije, investitor i direktor kompanije "SpaceX" Ilon Mask poznat je ekscentrik koji je juče dobio šesto dijete, a prvo s pjevačicom Grimes te ga nazvao čudnim imenom koje je postalo svjetska senzacija.

Barselona prodaje prava na ime stadiona u dobrotvorne svrhe

Fudbalski klub Barselona prodaće prava na ime stadiona za sljedeću sezonu kako bi sakupio novac u borbi protiv virusa korona.

Kako je Su-57 dobio ime - brojevi imaju posebno značenje

Lovac pete generacije Su-57 nije slučajno dobio ovakvo ime, prvi dio je od imena kompanije koja ih proizvodi "Suhoj", ali brojevi kriju posebno značenje.

Tunbergova podnijela prijavu o zaštiti imena i pokreta

STOKHOLM - Klimatska aktivistkinja Greta Tunberg izjavila je danas da je podnijela prijavu da zaštiti svoje imena i "međunarodni školski štrajk" koji je ona inspirisala u cilju zaštite pokreta od zloupotrebe u komercijalne svrhe.

NASA traži pomoć: Odaberite ime za novi rover

Učenici širom Amerike, od onih u predškolskom do onih u srednjim školama, predložili su čak 28.000 imena za rover za Mars 2020, koji je konstruisala NASA. Grupa sudija svela je broj prijedloga na polufinalnih 155, a u finalnu trku ušlo je devet imena, piše CNN.

Džaferović: Svima koji nisu Srbi smeta ime Republike Srpska

SARAJEVO - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, ne smatra da inicijativa Stranke demokratske akcije o promjeni imena Republike Srpske znači promjenu Dejtonskog sporazuma i tvrdi da je za sve koji nisu Srbi taj naziv diskriminišući.

Ime promijenilo više od 100 Banjalučana

BANJALUKA - U prvih 10 mjeseci prošle godine 101 osoba je podnijela zahtjev za promjenu ličnog imena ili prezimena, dok se na taj korak u posljednja tri mjeseca 2019. godine odlučilo tek troje građana, podaci su Odjeljenja za opštu upravu.

Najčitanije