Imena

Čudna imena koja je sud zabranio

Ako ste pomislili da ste do sada čuli sve čudne ideje za imena, varate se. Predstavljamo vam deset imena koja su zabranjena.

"Nezavisne" otkrivaju imena uhapšenih u akciji "Kavez"

BANJALUKA - U akciji "Kavez", koju pripadnici MUP-a RS sprovode od jutros, zbog droge je uhapšeno 14 osumnjičenih.

Sofija i Aleksej najčešća imena za bebe u 2019.

Ime koje dobijemo po rođenju predstavlja naš identitet, a roditelji svojoj djeci žele dati lijepo i simbolično ime koje će ih pratiti kroz cijeli život.

Najpopularnija imena za pse u 2019.

Kao i svake godine, u decembru na portalu Rover.com budu objavljena najpopularnija imena za pse za tekuću godinu.

Takmiče se u davanju unikatnih imena

DOBOJ - Metohija, Aleksija, Jefimija, Nadežda, samo su neka od imena koja svojim kćerkama daju mame i tate u Doboju, dok se dječacima biraju imena poput Zaharije, Vid, Georgije, Đurađ, pa bi se moglo zaključiti da se roditelji takmiče u tome čiji potomak će imati unikatnije ime.

Tito Bosnia: Otac mi je dao ime u nadi da će dati optimizam BiH

Indonezijski novinar Tito Bosnia postao je hit na društvenim mrežama protekle sedmice zbog njegovog neobičnog imena.

U RS uskoro zabrana korištenja ličnog imena po animiranim ili filmskim likovima

BANJALUKA - Novim zakonom o ličnom imenu, koji bi uskoro trebalo da bude usvojen u Republici Srpskoj (RS), predviđene su novčane kazne od 1.000 do 1.500 KM, ukoliko matičar upiše ime djeteta koje ima više od deset godina, bez njegovog pristanka.

Sofija i Stefan su omiljena imena u Republici Srpskoj

BANJALUKA - Sofija je najčešće žensko ime koje je u prošloj godini upisano u matične knjige rođenih u Republici Srpskoj, a muško Stefan.

Kako su nastali nazivi najpopularnijih modela automobila?

Dati naziv automobilu postala je nauka. Proizvođači vozila tom segmentu pridaju dosta pažnje, jer žele jednom riječju na što snažniji način predstaviti automobil.

Da li znate šta znače najpoznatija srpska imena?

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, slijedi lista najpopularnijih muških imena u Srbiji u posljednjih 50-ak godina i njihova značenja. Tako se zove hiljade dječaka, ali ni oni ni roditelji često ne znaju šta staro srpsko ime koje su djetetu nadjenuli zapravo znači.

Najčitanije