Imenovanje

Tramp: Imenovanje nasljednika Ginsburgove bez odlaganja

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da će u Vrhovni sud uskoro imenovati nasljednika sudije Rut Bejder Ginsburg, koja je umrla u 87. godini od raka.

Košarac: Blokada imenovanja u zajedničkim institucijama bila nepotrebna

SOKOLAC - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac smatra da je postupak blokade imenovanja na nekoliko važnih funkcija u zajedničkim institucijama BiH bio nepotreban jer je izborna volja građana Republike Srpske manifestovana pobjedom SNSD-a i koalicionih partnera.

VSTS imenovao nosioce pravosudnih funkcija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH je na sjednici u Sarajevu donio odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Imenovanje Cikotića za ministra bezbjednosti na klimavim nogama

SARAJEVO - Sve je izvjesnije da, ukoliko ne bude nekog dogovora među liderima čije stranke čine većinu na nivou institucija BiH, Selmo Cikotić, kandidat SDA za ministra bezbjednosti BiH, neće dobiti potrebnu većinu u Predstavničkom domu BiH ako prođe provjere SIPA i dođe do glasanja u ovom domu.

Komisija počela razmatranje imenovanja Božovića

SARAJEVO - Sjednica Komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za pripremu izbora Savjeta ministara koja će razmotriti podobnost i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice počela je u Sarajevu.

Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

SARAJEVO - Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ danas je imenovao Aniku Kešelj za prvog zamjenika glavnog tužioca i vršioca dužnosti glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, saopšteno je iz VSTS-a.

Direktor IDDEEA na odlasku sam sebe imenovao za savjetnika direktora

BANJALUKA - Edim Nesimi imenovan je za savjetnika direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) samo nekoliko dana nakon što je podnio ostavku na direktorsku poziciju u toj agenciji obrazloživši taj potez zdravstvenim problemima.

Najčitanije