Imovina

Novosađanin uboden makazama u grudi

NOVI SAD - Novosadska policija uhapsila je muškarca čiji su inicijali S.P. (40) iz Vučitrna, koji je osumnjičen da je poslije svađe oko neraščišćenih imovinskih odnosa makazama više puta ubo u grudi Novosađanina D.I. (36), saopšteno je iz novosadske Policijske uprave.

Evropski sud vratio Srbinu imovinu u Crnoj Gori koju mu je oduzela država

PODGORICA - Državljanin Srbije Ilija Nešić dobio je spor pred Evropskim sudom za ljudska prava protiv Crne Gore, prema kojoj država mora da mu vrati pravo vlasništva na ranije oduzetu imovinu bez naknade.

Vojnu imovinu može da uknjiži samo zakon

BANJALUKA - Od knjiženja vojne i državne imovine u Republici Srpskoj na državu BiH neće biti ništa sve dok parlament Bosne i Hercegovine ne donese odgovarajuće zakone, što je malo vjerovatno da će se desiti s obzirom na potpuno različite stavove po ovom pitanju.

Ustavni sud BiH bez zakona nema pravo da arbitrira o imovini RS

Odluka Ustavnog suda BiH u predmetu broj AP-2004/18 donesena na sednici tog suda održanoj 20.5.2020. godine, koja se tiče ogromnog zemljišnog prostora u vlasništvu Republike Srpske, ponovo je, kao i neke ranije odluke tog suda o sličnim pitanjima, izazvala buru negodovanja u Republici Srpskoj. Srpski član Predsedništva BiH, gospodin Milorad Dodik, imao je poseban komentar tim povodom, nazvavši Ustavni sud BiH „kriminalnom organizacijom“. Nije moje da kao sudija komentarišem ovu izjavu niti navedenu odluku Ustavnog suda BiH, jer je postupak u tom predmetu još u toku.

Dodik: Neće biti knjiženja vojne imovine koja se nalazi u RS na BiH

ZVORNIK – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da nije bilo, niti će biti knjiženja perspektivne vojne imovine na nivo BiH.

Okolić: Nema knjiženja perspektivne vojne imovine na BiH

SARAJEVO - Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je Srni da nema knjiženja perspektivne vojne imovine na nivo BiH jer je to protivno Dejtonskom mirovnom sporazumu, prema kojem sva imovina koja se nalazi na teritoriji Republike pripada Srpskoj bez obzira na to bila perspektivna vojna imovina ili ne.

Novosti: Državni organi CG počeli popis dobara SPC

BEOGRAD - Državni organi Crne Gore, uprkos stavu velikog broja građana i sve masovnijih protestnih litija, krenuli su u sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, pišu Novosti.

"U Brčkom imovina vlasništvo distrikta, a entitetu se to osporava"

BANJALUKA - Predsjednik Ustavnog suda BiH Zlatko M. Knežević smatra da je pravo entiteta na imovinu potpuno drugačije u odnosu na ono kako tvrdi većina u Ustavnom sudu, te da je diskriminacija ako se u jednoj ustavnoj kategoriji kao što je Brčko distrikt sva imovina proglasi imovinom distrikta, a isto to se osporava entitetu.

Klikom do imovine kriminalca

​BANJALUKA, SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini od januara počeo je s radom sistem za elektronsko evidentiranje oduzete imovinske koristi/imovine stečene izvršenjem krivičnog djela u sudovima i tužilaštvima, rečeno nam je u Delegaciji EU.

Robne rezerve RS prodaju imovinu vrijednu 6,5 miliona

BANJALUKA, PRIJEDOR - Prodaju imovine u Brezičanima, kod Prijedora, Rogatici i Bileći putem javnog nadmetanja oglasile su juče Robne rezerve Republike Srpske u sveukupnoj procijenjenoj vrijednosti od 6.511.386,37 KM, od čega je najvrednija imovina u Brezičanima, kod Prijedora.

Najčitanije